نیاز گفتمانی امروز جبهه انقلاب
تارخ: 99/11/02
حجت الاسلام و المسلمین آقای رضا خانجانی در مقدمه حیات انقلابی گفت: واقعیت این است که تحولات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در مناطق مختلف جهان بعد انقلاب اسلامی ایران سرعت بیشتری به خود گرفته و بعضی اوقات تحلیل ها از حوادث عقب تر است. جنایت ها و دشمنی ها در حد اعلا و برنامه های مدون و دقیق دشمن از طرفی و تشکیل هسته های مقاومت وآزادی خواهی در منطقه و نقاط مختلف دنیا از طرف دیگر، نوید بخش دوره ای حساس و بسیار آرمانی شده است.
نام این عصر همان طور که مقام معظم رهبری در سال 69 فرمودند، «عصر خمینی» باید نامید. تعبیر عصر جدید در گام دوم اشاره به همین موضوع می کند. متاسفانه بعضی از سیاسیون و پیروان آن ها (همج رعاع) پیروزی های جبهه مقاومت را نادیده می گیرند و پیام های ضعف و زبونی می فرستند.
استاد حوزه در رابطه با اهمیت کارهای گفتمان پنچ نکته را مورد اشاره قرار دادند: 1. هرچیزی که تبدیل به گفتمان می شود، لابد منه و حتمیت دارد. اندیشه مقاومت از جمله در جنگ ها در این فضا معنا پیدا می کند. همچنین سفر زیارتی حج که مردم با وجود مشقت های فراوان مشتاقانه می پذیرند. 2. بعد شکل گیری گفتمان تحقق آن میسور و قدم های بعدی را آسان می کند. به عنوان مثال شتاب جنبش نرم افزاری در عرصه های مختلف در دهه هشتاد، نتیجه گفتمان شروع شده از دهه هفتاد است. 3. گفتمان منجر به شکل گرفتن میدان خلق ایده ها و نظریات نو می شود. 4. گفتمان منتج عمیق شدن و ریشه دار شدن شعار ها و اندیشه ها یا بنوعی رشد افکار است. گفتمان به فرموده حضرت آقا سبب رشد اندیشه بوده و در معیت احساس مسئولیت و تعهد، عمل را در پی دارد. 5. کارکرد مهم گفتمان همراه کردن و همدل کردن مسئولین نظام می باشد. مسئولینی که سرگردان یا دارای زاویه با اندیشه انقلابی هستند، گفتمان تصمیم و عمل آن ها را به سوی خود می کشاند و معیت و مشارکت را تضمین می کند.
حجت الاسلام و المسلمین آقای سید یاسر صادقی در باره ظرفیت گفتمان خاطر نشان کرد: گفتمان باید بر اساس ظرفیت مطرح گردد و گرنه بعضی اوقات تبدیل به یاس می گردد. ظرفیت با وجود بالفعل و به اندازه بودن، قدرت دست یابی برای چنین پدیده ای لازم دارد. به عنوان مثال پی گیری عدالت از طرف برخی در جامعه امروزی به همین مشکل برخورد کرد.
استاد حوزه در رابطه با آسیب احتمالی گفتمان متذکر شد؛ گفتمان بین الاذهانی اتفاق می افتد و با افکار عمومی روبرو است. اگر حدود و ثغور نظرگاه مشخص نگردد، همین محتوای شکل گرفته، تاثیر بر تصمیم رهبران می گذارد.
وی افزود: گفتمان سازی های متعدد صحیح به نظر نمی رسد. باید یک مرکز واحد باشد تا محتوا را مشخص کرده و پیاده سازی کند. گفتمان عزا در مراسم سیدالشهداء علیه السلام که مورد اهتمام اهل بیت بود، شکل گرفت و موفقیت ها در سطج جامعه یک به یک رقم خورد.
حجت الاسلام و المسلمین آقای امین اسدپور گفت: مباحث و مخصوصا مثال های آقای خانجانی نکته ای خوبی را محرز کرد و با پرداخت به مباحث درون دینی، دین اسلام را دارای ایده برای گفتمان نشان داد.
وی افزود: مسئله ای که در رابطه با گفتمان حائز اهمیت است: چنین پدیده ای حیث دو طرفی داشته و بین مردم و نخبگان مطرح می گردد. تاثیر و تاثر دو حیث بررسی جدی می طلبد.