X
در مراسمی به مناسبت سالروز شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، کتاب «الگوی سیاستورزی شهید» که به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) تدوین شده است، رونمایی شد. این مراسم با حضور جمعی از مسئولان و اندیشمندان در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد. این کتاب تلاشی برای مستندسازی علمی و تحلیلی سیره حکمرانی رئیسجمهور شهید است.
در آستانه نخستین سالگرد شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی ایران، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان مراسم رونمایی از کتاب ارزشمند «الگوی سیاستورزی شهید» است.
کارگروه تجربهنگاری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، نشستی تخصصی و مجازی را برای نقد و بررسی کتاب «تبلیغ در منطقه آزاد» برگزار کرد.
یادداشت | رضا سامان
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، بهعنوان یکی از مراکز مهم علمی در حوزه مطالعات اسلامی، امسال نیز حضوری فعال و هدفمند در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دارد.
یادداشتی به مناسبت میلاد هشتمین امام شیعیان منتشر شده توسط روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) با حضور فعال در دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه، به معرفی تازهترین تولیدات علمی، آثار پژوهشی، نشریات تخصصی و دستاوردهای خود پرداخت.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) از تجدید چاپ و عرضه مجموعه حدیثی فاخر «جوامع الکلام فی دعائم الاسلام عن طریق اهلالبیت علیهمالسلام» در ۱۸ جلد به زبان عربی خبر داد.
همزمان با تداوم بحران فلسطین و قرار داشتن آن در کانون توجه جهانی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در نشستی علمی به یکی از ابعاد کمتر شناختهشده اما پر اهمیت تاریخ حمایت از ملت مظلوم فلسطین پرداخت. این نشست که روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با عنوان «بررسی نمونههایی از نامهنگاری علمای امامیه به واتیکان در دفاع از مردم مظلوم فلسطین» برگزار شد، به واکاوی تلاشهای دیپلماتیک، دینی و فرهنگی علمای شیعه از طریق مکاتبه با عالیترین مقام کلیسای کاتولیک پرداخت.
«موسوعه آیات الاحکام»، حاصل سالها تلاش و پژوهش در حوزه فقه قرآنی، تنها به ارائه نظرات فقهی محدود نمیشود؛ بلکه با تشریح فرایند تدوین، چالشهای پیشرو و توصیههایی کاربردی برای محققان، به منبعی ارزشمند برای پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه تبدیل شده است.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا»، به قلم علیرضا نیکبین، روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ بهصورت مجازی برگزار شد.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمکآموزشی در تبلیغ دینی» به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تبلیغ، در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار شد.
عنوان کتاب : مهدويت و جهاني شدن
نویسنده : بتول ده شیخیموضوع کتاب : جهاني شدن ـ جنبه هاي مذهبي ـ اسلام-مهدويت
ناشر : پژوهشکده باقرالعلوم، 1388.
نوع کتاب : مذهبی
چکیده
وَ نُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي
الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ
در عصركنوني غرب علاقهي زيادي به
موضوع آخرالزمان و آيندهنگري از خود نشان ميدهد و سرمايهگذاريهايگستردهاي را براي مبارزه با انديشهي مهدويت ـ كه اساس شيعه ميباشد ـ آغاز نموده است؛ و اين اهميت و حياتي بودن موضوع را براي دشمنان ما نشان ميدهد.دشمن خوب ميداند كه حيات شيعه درگرو دو نگاه سرخ و سبز است: (نگاه حسيني و نگاه مهدوي)؛ با يكيقيام ميكند و با ديگري آن را حفظ مينمايد؛ بنابراين، با انتشار مجموعهي گستردهاي از مقالات، كتابها، توليد و توزيع فيلمهاي سينمايي با موضوع، "آيندهي جهان، پايان تاريخ، ظهورمسيح"، و نيز تأسيس سايتهاي اطلاعرساني در شبكه جهاني اينترنت ـ كه عمدتاً كمپانيهاي آمريكايي و صهيونيستي در پس پردهي آن هستند ـ به موضوع آخرالزمان و آيندهنگري در اينباره پرداختهاند و سعي دارند سعادت و خوشبختي را درحكومت جهانياي كه طراحان آن خودشان هستند، به مردم القاء نمايند؛ و جهانيشدن نظام سرمايهداري را امري حتمي و محقق يا در حال تحقق معرفي كنند. بنابراين، شناساندن فرهنگ مهدويت و عدم ارتباط و اشتراك آن با جهانيسازيغرب، گامي هر چند اندك ميباشد، که اميد است ما را در ركاب امامت و ولايت قرار دهد.مهدويت با منشاء توحيدي و اسلامي خود تأثير عميقي بر جهانبيني اسلامي ميگذارد و ضامن بقاي نقش عملي اسلام است؛ چرا كه دلايل محكم بر قطعيت آن را در مبانيآن، دلايل و مبانيفكري ـ فلسفي جهاني شدن اسلام ميتوان نگريست؛ و به اين نتيجه رسيد كه: اولاً اين مبانيكاملاً مباين با روند جهاني شدن كنوني است. ثانياً، با توجه به دلايل و شواهد تنها ديني كه ميتواند جهاني شود؛ اسلام است.از طرفي با توجه به فطرت تمامي انسانها ـ كهخواهان عدل و برابري جهاني هستند ـ و با توجه به عقل و شواهد تاريخي، وجود يك حكومت جهاني ضروري به نظر ميرسد. بنابراين، اثبات وجود مهدي علیه السلام و حكومتش از طريق قرآن و بيان ويژگيهاي خاص آن اين اصل را تداعي ميكند كه تنها، حكومت حضرت مهدي ميتواند جهانيشود و آرمان بشريت را تحقق بخشد. زيرا جهاني شدن غربي، چيزي جز تسلط بر جوامع ضعيف، تضعيف دولتها، انهدام هويت فرهنگي در قالب اقتصاد و توجه به ماديات و زوال معنويت نيست.مهدويت در باور و اعتقادات عميق مردم ما ريشه دارد و از پشتوانهي فكري و مباني قوي و عميق برخوردار ميباشد و دربارهيآن روايات زيادي، سفارش و تأكيد كردهاند.. حكومت مهدوي به دليل الگو بودن ميتواند براي اهداف راهبردي نظام در عرصههاي فرهنگي، سياسي و اجتماعي سودمند باشد و باعث رشد و توسعه جامعهي ما بويژه در بعد فرهنگ ديني شود.نویسنده در اين نوشتار بر آن است كه اولا: از بحثهاي مطرح شده در زمينهي (جهانيشدن) پلي براي فهم و درك بهتر حكومت جهاني مهدوي ایجاد نماید تا بتواند تقويت نظريهي بيبديل مهدويت را به اثبات برساند؛ و با توجه دادن خواننده به مباني و ويژگيهاي جهانيشدن اسلام و دولت كريمهي مصلح موعود و جهاني شدن غربي عدم ارتباط و اشتراك آنها با هم را نشان داده، اينمطلب را روشن نماید كه روند جهاني شدن كنوني غرب نميتواند پيشزمينه و مقدمهاي براي تشكيل دولت فراگير حضرت مهدي باشد.ثانیا: دو موضوع "حكومت جهاني ايدهآل" و "شناساندن رهبر اين حكومت" که تا کنون غالباً در قالب مقاله به آن پرداخته شده ، به صورت تلفيقي و مقايسهاي مورد کنکاش و تحقیق قرار داده تا با بررسی جوانب مختلف متعدد، این نقیصه را بر طرف نماید. فهرست مطالب
بخش اول
مفاهیم و مبانی اسلام و مهدویت اسلامی
بخش دوم
مهدویت و حکومت جهانی مهدی
بخش سوم
مفاهیم،مبانی و ویژگیهای جهانی بودن اسلام و جهانی سازی غربی
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.