X
در مراسمی به مناسبت سالروز شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، کتاب «الگوی سیاستورزی شهید» که به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) تدوین شده است، رونمایی شد. این مراسم با حضور جمعی از مسئولان و اندیشمندان در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد. این کتاب تلاشی برای مستندسازی علمی و تحلیلی سیره حکمرانی رئیسجمهور شهید است.
در آستانه نخستین سالگرد شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی ایران، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان مراسم رونمایی از کتاب ارزشمند «الگوی سیاستورزی شهید» است.
کارگروه تجربهنگاری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، نشستی تخصصی و مجازی را برای نقد و بررسی کتاب «تبلیغ در منطقه آزاد» برگزار کرد.
یادداشت | رضا سامان
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، بهعنوان یکی از مراکز مهم علمی در حوزه مطالعات اسلامی، امسال نیز حضوری فعال و هدفمند در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دارد.
یادداشتی به مناسبت میلاد هشتمین امام شیعیان منتشر شده توسط روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) با حضور فعال در دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه، به معرفی تازهترین تولیدات علمی، آثار پژوهشی، نشریات تخصصی و دستاوردهای خود پرداخت.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) از تجدید چاپ و عرضه مجموعه حدیثی فاخر «جوامع الکلام فی دعائم الاسلام عن طریق اهلالبیت علیهمالسلام» در ۱۸ جلد به زبان عربی خبر داد.
همزمان با تداوم بحران فلسطین و قرار داشتن آن در کانون توجه جهانی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در نشستی علمی به یکی از ابعاد کمتر شناختهشده اما پر اهمیت تاریخ حمایت از ملت مظلوم فلسطین پرداخت. این نشست که روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با عنوان «بررسی نمونههایی از نامهنگاری علمای امامیه به واتیکان در دفاع از مردم مظلوم فلسطین» برگزار شد، به واکاوی تلاشهای دیپلماتیک، دینی و فرهنگی علمای شیعه از طریق مکاتبه با عالیترین مقام کلیسای کاتولیک پرداخت.
«موسوعه آیات الاحکام»، حاصل سالها تلاش و پژوهش در حوزه فقه قرآنی، تنها به ارائه نظرات فقهی محدود نمیشود؛ بلکه با تشریح فرایند تدوین، چالشهای پیشرو و توصیههایی کاربردی برای محققان، به منبعی ارزشمند برای پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه تبدیل شده است.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا»، به قلم علیرضا نیکبین، روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ بهصورت مجازی برگزار شد.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمکآموزشی در تبلیغ دینی» به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تبلیغ، در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار شد.
عنوان : كميت اسديتاریخ چاپ : 1373ناشر : مركز انتشارات دفتر تبليغات اسلاميموضوع کتاب : تاريخينوع کتاب : کتابهای عمومیكميت اسديكتاب «كميت اسدي» از سري كتاب هاي «شاعران قبيله نور»، نوشته محمد صحتي سردرودي است. اين كتاب در سال 1373 با تيراژ سه هزار جلد و در قطع وزيري توسط انتشارات دفتر تبليغات اسلامي به چاپ رسيده است. تعداد صفحات كتاب 230 صفحه مي باشد.مؤلف كتاب داراي مذهب تشيع مي باشد. ايشان در مقدمه كتاب در بيان هدف خود از نگارش اين كتاب آورده است: «اين كتاب مي خواهد از شاعري شيعي سخن بگويد. شاعر شيعي، شاعري است كه علاوه بر التزام اعتقادي و عملي به مكتب اهل بيت (عليهم السّلام) در عرصه زندگي، شعر، ادب و هنرش نيز از آبشخور زلال و پاك مكتب اهل بيت (عليهم السّلام) سيراب گردد».بخشهاي مختلف كتاباين كتاب از ده فصل تشكيل شده است. مؤلف در فصل اوّل به شعر و شاعري و ويژگي هاي شعر متعهد و هدفدار پرداخته است. در فصل دوم تحت عنوان «از مهد تا محراب» به قبيله كميت، تولد، دوره نوجواني و جواني وي پرداخته است.در فصل سوم به اساتيد و روايتگران حماسه كميت اشاره نموده و در فصل چهارم به ارتباط كميت با امامان عصر خويش (امام سجاد، امام باقر و امام صادق (عليهم السّلام)) پرداخته است. در فصل پنجم به ارتباط شاعر با فرزندان و خاندان ائمه معصومين (عليهم السّلام) و فصل ششم به ارتباط كميت با شاعران معاصرش مانند فرزدق اشاره دارد. فصل هفتم كرامات و عنايات اهل بيت را نسبت به كميت بيان كرده و در فصل هشتم محتواي اشعار كميت را مورد بحث و بررسي قرار داده است. نويسنده در فصل نهم به ده فضيلت مهم كميت اشاره كرده و بالاخره در فصل دهم كه فصل پاياني كتاب است به شخصيت كميت از ديدگاه بزرگان و علما پرداخته است. روش مؤلف در تنظيم مباحث كتاب بر اين است كه مطالب هر بخش را با اشعاري متناسب از كميت و ديگران زينت داده است و گاهي اوقات ابياتي از خودش را نيز ضميمه مباحث كرده است. سعي مؤلف بر اين بوده كه از ديدگاه هاي فكري تشيع دفاع كند؛ به همين منظور ديدگاه ها و نظرات خويش را با اسناد و مراجعي معتبر همراه ساخته است.نويسنده كتاب از منابع متعدد و عموماً منابع دست اول به خصوص از كتاب «كميت بن زيد اسدي بين العقيد و السياسه» نوشته دكتر علي نجيب، استفاده برده است. به نظر مي رسد مؤلف تلاش نسبتاً خوبي در جهت معرفي شخصيت كميت بن زيد اسدي داشته و مطالب مفيدي را در اين رابطه از منابع متعدد نقل كرده است؛ هر چند منابعي را كه به زيدي بودن كميت اشاره دارد، ذكر نكرده و تنها به رد اين ديدگاه اكتفا نموده است.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.