X
در مراسمی به مناسبت سالروز شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی، کتاب «الگوی سیاستورزی شهید» که به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) تدوین شده است، رونمایی شد. این مراسم با حضور جمعی از مسئولان و اندیشمندان در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد. این کتاب تلاشی برای مستندسازی علمی و تحلیلی سیره حکمرانی رئیسجمهور شهید است.
در آستانه نخستین سالگرد شهادت رئیس جمهور محبوب و مردمی ایران، آیتالله سیدابراهیم رئیسی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان مراسم رونمایی از کتاب ارزشمند «الگوی سیاستورزی شهید» است.
کارگروه تجربهنگاری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، نشستی تخصصی و مجازی را برای نقد و بررسی کتاب «تبلیغ در منطقه آزاد» برگزار کرد.
یادداشت | رضا سامان
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، بهعنوان یکی از مراکز مهم علمی در حوزه مطالعات اسلامی، امسال نیز حضوری فعال و هدفمند در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران دارد.
یادداشتی به مناسبت میلاد هشتمین امام شیعیان منتشر شده توسط روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) با حضور فعال در دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه، به معرفی تازهترین تولیدات علمی، آثار پژوهشی، نشریات تخصصی و دستاوردهای خود پرداخت.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) از تجدید چاپ و عرضه مجموعه حدیثی فاخر «جوامع الکلام فی دعائم الاسلام عن طریق اهلالبیت علیهمالسلام» در ۱۸ جلد به زبان عربی خبر داد.
همزمان با تداوم بحران فلسطین و قرار داشتن آن در کانون توجه جهانی، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در نشستی علمی به یکی از ابعاد کمتر شناختهشده اما پر اهمیت تاریخ حمایت از ملت مظلوم فلسطین پرداخت. این نشست که روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با عنوان «بررسی نمونههایی از نامهنگاری علمای امامیه به واتیکان در دفاع از مردم مظلوم فلسطین» برگزار شد، به واکاوی تلاشهای دیپلماتیک، دینی و فرهنگی علمای شیعه از طریق مکاتبه با عالیترین مقام کلیسای کاتولیک پرداخت.
«موسوعه آیات الاحکام»، حاصل سالها تلاش و پژوهش در حوزه فقه قرآنی، تنها به ارائه نظرات فقهی محدود نمیشود؛ بلکه با تشریح فرایند تدوین، چالشهای پیشرو و توصیههایی کاربردی برای محققان، به منبعی ارزشمند برای پژوهشگران و علاقهمندان به این حوزه تبدیل شده است.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا»، به قلم علیرضا نیکبین، روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ بهصورت مجازی برگزار شد.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمکآموزشی در تبلیغ دینی» به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تبلیغ، در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار شد.
عنوان : تاثيرات جهاني شدن بر امنيت جمهوري اسلامي ايران
تأ ليف : غلامرضا محمودي ميمند
موضوع کتاب: امنیت ملی
نوع کتاب : سیاسی -امنیتی
چكيده کتاب:
جهاني شدن از آنجا كه آينده جهان در قرن بيست و يكم را به ميزان زيادي تحت تأثير قرار خواهد داد. پديدهاي بسيار حساس و با بار امنيتي بالا ارزيابي ميگردد. بر اين اساس تأمّل در خصوص ماهيّت و پيامدهاي ناشي از آن براي حيات سياسي ـ اجتماعي انسان رسالتي خطير به شمار ميآيد، كه سياستمداران و انديشمندان علاقهمند به امر سياستگزاري و تدوين راهبرد بناچار بايد به آن عطف توجه نمايند.از منظر امنيتي به طرق متعددّي ميتوان به بررسي جهاني شدن همّت گمارد كه از اين ميان دو رويكرد پيامدنگر و ماهيّت نگر از اهميّت خاصي برخوردارند. پژوهش حاضر با در نظر گرفتن اهميت فوق، با رويكرد پيامدنگر به طرح اين سؤال پرداخته است كه، تأثيرات جهاني شدن بر امنيّت ملّي جمهوري اسلامي ايران چيست؟ در پاسخ به اين پرسش، فرضية ذيل را به آزمون ميگذاريم: جهاني شدن باعث افزايش چالشها در زمينههاي سياسي، فرهنگي و اقتصادي و ايجاد فرصتهاي امنيتي در موارد مذكور ميگردد. براي ارزيابي اين فرضيه، فصولي را طرّاحي كرديم. در فصل اول، ابتدا به تعريف مفاهيم اصلي فرضيه، يعني امنيت ملي و جهاني شدن پرداخته شد و سپس چارچوب نظري پژوهش كه مبتني بر نظرية امنيتي سازه گرايان (تكوين گرايي اجتماعي) است ارائه شده است.در فصل دوم براي تبيين تأثيرات جهاني شدن بر بُعد سياسي امنيت ملّي جمهوري اسلامي ايران، ابتدا، ماهيت جهاني شدن سياسي، و تحولات صورت گرفته در مفهوم حاكميت ملّي مورد بررسي قرار گرفته و سپس ضمن اشاره به تقسيمبندي دولتها از منظر باري بوزان، به چالشها و فرصتهاي ناشي از جهاني شدن بر بُعد سياسي امنيت ملّي جمهوري اسلامي ايران و ساير كشورها پرداخته شد.و سپس در فصل سوم، براي تبيين تأثيرات جهاني شدن بر بُعد فرهنگي امنيت ملّي جمهوري اسلامي ايران، ابتدا مباحثي پيرامون جهاني شدن فرهنگ مطرح گرديده و سپس مطالبي در رابطه با جهاني شدن و هويت ملي، و ارتباط فرهنگ و امنيت، چالشها و فرصتهاي ناشي از جهاني شدن بر بعد فرهنگي امنيت ملّي بيان شده است و سرانجام در فصل چهارم براي تبيين پيامدهاي جهاني شدن بر بُعد اقتصادي امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران، ابتداء ماهيت جهاني شدن اقتصاد و امنيت اقتصادي، و وضعيت فعلي اقتصاد ايران در آستانه و رود به (wto) مورد بررسي قرار گرفت. و سپس به تبيين چالشها و فرصتهاي ناشي از جهاني شدن اقتصاد بر بعد اقتصادي امنيت ملّي پرداخته شد. و در خاتمه به نتيجهگيري و اثبات فرضيه پژوهش پرداخته شده است.فهرست مطالب
بخش اول:فصل اول: امنیت
فصل دوم :جهانی شدن
فصل سوم:چارچوب نظری با تکیه بر مطالعات امنیتی
بخش دوم :
فصل اول : جهانی شدن سیاست
فصل دوم : چالش ها و فرصت های ناشی از جهانی شدن
فصل سوم:امنیت فرهنگی در عصر جهانی شدن
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.