X
یادداشت
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
یادداشت | حبیبالله اسداللهی
استاد حوزه و دانشگاه و مقام برتر علمي حوزه علميه قم حجت الاسلام و المسلمين محمود “مهدي پور” متولد اول فروردین ماه 1331 شهرستان طبس
در یکی از روستاهای شهرستان طبس پا به عرصه عالم گذاشتم و شش کلاس ابتدایی را گذراندم. کودکی حدود چهارده ساله بودم که ادبیات عرب را در مشهد مقدس حدود سال 46 ش آغاز کردم، از محضر اساتیدى همچون: استاد حجت هاشمى خراساني، مهاجریان طبسى و مرحوم غضنفرى و سپس در مدرسه مرحوم آیت الله میلانى از استادان گوناگون: «بنى هاشمى»، «ایمانى» و «مدرس غروى» تا حدى فرا گرفتم.
در حدود مغنى و معالم بودم که به قم هجرت کردم و در مدرسه حقانى پذیرش شدم. دروس دبیرستان را همراه دروس حوزوى در قم ادامه دادم و از مدرسه حکیم نظامى (امام صادق کنونى) دیپلم ادبى گرفتم. در مدرسه حقانى از محضر آیات و بزرگان: «شهید قدوسى»، «آیت الله جنتى»، «سید حسن طاهرى خرم آبادى»، «آیت الله محمد مؤمن قمى»، «شیخ یوسف صانعى» و «آیت الله مصباح یزدى» بهره مند شدم. برنامه درسى مدرسه را تا یک سال درس خارج در همان مدرسه ادامه دادم.
پس از پیروزى انقلاب اسلامى مدتى در بندرعباس مسئول دفتر شهید حقانى بودم. در تأسیس مدرسه مسجد سلیمان با سید حسن ربانى و مرحوم محمدى نجات همکارى داشتم. از سال 61 در حوزه قم درس را ادامه دادم و تا سال 65 یکسره به تحصیل مشغول بودم. در درس «آقاى منتظرى، آشیخ جواد تبریزى، آیت الله مؤمن قمى، اندکى درس آقاى وحید خراسانى و آیت الله فاضل لنکرانى» شرکت کردم. همچنین مدتى در درس «آیت الله صانعى» حضور یافته و استفاده کردم. زندگى معنوى حقیر مدیون اخلاص و جهاد «حضرت آیت الله جنتى» است و در تفسیر قرآن از محضر «آیت الله مصباح یزدى» بهره مند شدم.
تاریخ اسلام، حکومت اسلامى، روشهاى تدریس، تحقیق و تبلیغ را در مدارس گوناگون به ویژه مدارس مرکز جهانى علوم اسلامى تدریس کرده ام. معارف اسلامى 1 و 2، متون و ریشه هاى انقلاب اسلامى و تاریخ اسلام را هم در برخى مدارس دانشگاهى در سالهاى 62 الى سال 64 درس گفته ام. علاقه ام بیشتر به تاریخ و سیره معصومین (علیهم السلام) است. در زمینه مباحث اخلاق و مدیریت هم آثار مختصرى دارم.
حقیر بیش از پژوهش شخصى به مدیریت پژوهشى اشتغال داشتم که در سرى «چهل حدیثهاى سازمان تبلیغات اسلامى سرى دیدار با ابرار، دیار ابرار، دولت ابرار، گلشن ابرار، ستارگان حرم و طلایه داران تقریب» هدایت و نظارت کار با بنده بوده است و امیدوارم خداوند به لطفش کار را بپذیرد و توفیق خدمت به همه عنایت فرماید و کمبودها را جبران و لغزش ها را غفو کند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.
با فرارسیدن ایام سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، فرصتی مغتنم برای تعمق و بازخوانی مکتب فکری و عملی این بنیانگذار بیبدیل جمهوری اسلامی فراهم آمده است. در این میان، کتاب «مکتب امام خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی» به عنوان منبعی غنی و مستند، نقش کلیدی در شناخت عمیقتر این مکتب ایفا میکند. این اثر ارزشمند، با گردآوری بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تصویری جامع از ابعاد گوناگون اندیشه و سیره امام راحل ارائه میدهد.