X
یادداشت
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
یادداشت | حبیبالله اسداللهی
یادداشت: حمیدرضا فتحی
چند روز قبل متنی اینجا نوشتم و به این سؤال پرداختم که چه شده ما نمیتوانیم کارهای اثرگذار در فضای تبیین انجام دهیم؟!
در یادداشت قبل به این اشاره شد که در خیابانی که حوادث در آن، با سرعت زیادی در حال حرکت هستند، نمیتوان در پیادهرو و در حاشیه امنی قرار گرفت و اقدام مؤثر انجام داد، بلکه تبیین باید در متن حوادث باشد؛ تبیین باید در میدان مبارزه باشد؛
دو روز قبل، رهبر معظم انقلاب، همه تیرها را به جان خریدند و بدهی همه مسؤلین جهاد تبیین و حزباللهیهای رسانهدار را یکجا پرداخت کردند؛ رسانهها اکثر توجهات را به بخشی از صحبتهای رهبری جلب کردند که در آن پیرامون مذاکره با آمریکا مطالبی طرح شد؛ اما بخش ابتدایی فرمایش ایشان نیز حامل پیام مهمی است: " شخصیّتهایی بودند در داخل ارتش در ردههای مختلف که اینها دلشان با مردم بود، دلشان با انقلاب بود لکن در درون ارتش، اینها توان و فرصت و زمینهی بُروز و ظهور نداشتند؛ آن عاملی که توانست اینها را بکشاند و در این سطح عالی قرار بدهد، همین حرکت شجاعانه بود."
اما یک سؤال آیا تا قبل از دیدار رهبری، اَحَدی از فرماندهان جهاد تبیین بوده که نظر رهبری در مورد مذاکره با آمریکا را نداند و یا اینکه بتواند نسبت به آن اظهار بیاطلاعی نماید؟! *روی سخنم فعلاً با کسی نیست که به این پرسش، جواب بله میدهد! روی سخنم با کسی است که جوابش به این سؤال منفی است. *روی سخنم با کسی است که در موضع تبیین نشسته اما به هر دلیلی تاکنون در این خصوص اقدام مؤثری انجام نداده! اقدام موثر پیشکش، حداقل اظهارنظر فردی هم نکرده و طبیعتاً برای این سکوت تاریک خود هزار دلیل و توجیه میتراشد. روی سخنم با هموست که دِیناش را رهبری ادا کرد!
ایشان همینطور به برخی از خصوصیات حرکت نوزدهم بهمن اشاره کرده، اولین خصوصیت آن را "شجاعانه" و دومین آن را نیز "بههنگام" بودن قلمداد میکنند و با اشاره به حرکت توابین میفرمایند: "حرکت توّابین در چند سال بعد از شهادت سیّدالشهدا (علیه السّلام) در کوفه حرکت خوبی بود امّا بههنگام نبود؛ آن روزی که باید اینها میآمدند و امام حسین را یاری میکردند، نیامدند؛ بعد پشیمان شدند، آمدند، اقدام کردند، همه هم کشته شدند، میدان هم میدان سختی بود امّا خب چه فایده؟ بوقت باید وارد شد، حرکت را بههنگام و در لحظه باید انجام داد. حرکت این جوانها بههنگام بود، در لحظه بود. اینهایی که عرض میکنیم فقط صِرفاً برای این نیست که از یک جمعی تمجید کرده باشیم؛ برای این است که ما امروز هم به همینها احتیاج داریم."
روی سخنم با خودم هست و با هر آنکس که برادر بسیجی است، حجت الاسلام دکتر فلانی است، کنشگری مجازی است، افسر جنگ نرم دیروز بوده و امروز فرمانده جهاد تبیین شده! کنشگری را یاد بگیریم! شجاعانه، بههنگام، عقلانی .... مگر رهبری با اشاره به حرکت توابین نگفتند که ما امروز هم به همینها احتیاج داریم؟
خب بسم الله بنشینیم و به این فکر کنیم که چند موضوع دیگر هست که نظر قطعی رهبری را میدانیم اما بنا به هر دلیلی که خودمان میدانیم و خدای خودمان، زبان به کام گرفتهایم و حرفی نمیزنیم و اقدامی پیش نمیبریم! من، یکی را مینویسم، مابقی را شما با عبارت مناسب پر کنید! 1- حجاب 2- ؟ 3- ؟ 4-؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.
با فرارسیدن ایام سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، فرصتی مغتنم برای تعمق و بازخوانی مکتب فکری و عملی این بنیانگذار بیبدیل جمهوری اسلامی فراهم آمده است. در این میان، کتاب «مکتب امام خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی» به عنوان منبعی غنی و مستند، نقش کلیدی در شناخت عمیقتر این مکتب ایفا میکند. این اثر ارزشمند، با گردآوری بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تصویری جامع از ابعاد گوناگون اندیشه و سیره امام راحل ارائه میدهد.