X
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
یادداشت | حبیبالله اسداللهی
دومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی جمعی از اساتید و طلاب حوزههای علمیه تبریز به جهت آشنایی با فرآیند پژوهشی در کارگروهها از این پژوهشکده بازدید کردند. در این بازدید طلاب و اساتید محترم تبریزی، ضمن بازدید از فرآیند پژوهشی در پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی، در نشستی به همین منظور شرکت نمودند.
در این نشست، حجت الاسلام و المسلمین حیدری پور قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی، ضمن خوشآمدگویی و تبریک و تسلیت شهادت سرداران پرافتخار اسلام، شهیدان سردار سپهبد قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و سایر شهدای حادثه تروریستی سحرگاه 13 دی ماه، به تشریح جایگاه پژوهش و تحقیق در دین پرداخت. وی با بیان اینکه پژوهش در هرموضوعی نشاندهنده زنده بودن و رشد در آن موضوع است، پژوهش در امور مرتبط با دین را بسیار ضروری توصیف کرد.
قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی اضافه کرد: در حوزههای علمیه به سه عرصه کلان نگاه جدی شده است؛ عرصه اول آموزش و تدریس است که در حقیقت جزوی از هویت وجودی حوزه تلقی میگردد. عرصه دوم تبلیغ است. بخش اعظمی از طلاب حوزه علمیه همواره ماموریت خود را تبلیغ سه امر احکام، اخلاق و معارف دینی دانسته و در اعتلای آن و رساندن پیام دین به گوش انسانهای شنوا کوشیدهاند. اما عرصه سوم پژوهش است و پژوهش سیراب کننده دو عرصه دیگر بوده و هست. چرا که آموزش و تبلیغ بدون تبیین علمی احکام، اخلاق و معارف اسلامی آنهم به زبان روز فاقد شیوایی و رسایی سخن است.
حجتالاسلام حیدریپور ضمن تاکید بر این نکته که علوم و معارف اسلامی در دستان ما امانت بوده و ما می بایست این امانتها را منتقل کنیم، افزود: شناخت زمانه به ما میگوید، در اطراف ما جریانی در حال رشد و شکل گیری است که مجموعهای از پلیدی، حماقت و عصیان را در قالب یک تمدن نهادینه کرده و دنیا را پر از گفتمان خود نموده است و اگر طلبهای را سرش را در لاک خودش کند و به این مقوله بیتفاوت باشد، سیل پلیدی و پلشتی او را رها نخواهد کرد و اینجاست که پژوهش و تحقیق اهمیت و ضرورت خود را به واضح میکند.
وی با تاکید براینکه مهمترین مسئله در فعالیت حوزوی انتخاب ماموریت متناسب با نیازهای جامعه است، به این نکته اشاره کرد که پژوهش نیز نباید خود را در کتابخانه زندانی کند، بلکه باید با چشمان باز نبض نیازهای فرهنگی و اجتماعی جامعه را در اختیار داشته باشد و برای آنها فعالیت پژوهشی سامان دهد و الا هر پژوهش دیگری فایده چندانی ندارد و صاحب آن در روز قیامت می باید پاسخگوی خداوند متعال باشد.
این نشست در پایان با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر پایان یافت.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.
با فرارسیدن ایام سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، فرصتی مغتنم برای تعمق و بازخوانی مکتب فکری و عملی این بنیانگذار بیبدیل جمهوری اسلامی فراهم آمده است. در این میان، کتاب «مکتب امام خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی» به عنوان منبعی غنی و مستند، نقش کلیدی در شناخت عمیقتر این مکتب ایفا میکند. این اثر ارزشمند، با گردآوری بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تصویری جامع از ابعاد گوناگون اندیشه و سیره امام راحل ارائه میدهد.