کتاب گلشن ابرار بانوان باز نشر شد
امروز اگر شما بانوی نخبه اسلامی تلاش کنید که این هویت را به زن مسلمان برگردانید، بزرگترین خدمت را به امت اسلامی و به بیداری اسلامی و به عزت و کرامت اسلامی کردید. آیت الله خامنه ای
به گزارش مدیریت ارتباطات و روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی، کتاب کتاب گلشن ابرار بانوان به قلم جمعی از بانوان محقق پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام در چهار جلد با موضوع زندگی بانوان فرهیخته شیعه به وسیله انتشارات این پژوهشکده منتشر شد.
بانوان دانشمند و پارسا با وجود تمام مسئولیتهای مهم خانوادگی، نقش بارز و افتخارآفرین در پاسداری از فرهنگ قرآن و عترت داشته، در نشر تفسیر و حدیث گامهای بلندی برداشتهاند و امروز که به برکت انقلاب اسلامی، حوزههای علمیه خواهران در سراسر ایران و جهان میدرخشد، توجه به جنبۀ الگو بودن بانوان ابرار، بیشتر احساس میشود. زنان مسلمان در مبارزات اجتماعی، در عرصۀ سازندگی، در تلاش فرهنگی، در ایمان و اخلاق دینی، در خدمت رسانی و فعالیتهای عبادی و معنوی همیشه فعال بودهاند.
تاریخ انقلاب اسلامی و دیدگاه چهرههای بزرگی همچون امام خمینی، مقام معظم رهبری، علامه طباطبایی، شهید مطهری، آیت الله جوادی آملی و امثال آنان گواه جایگاه والای بانوان در فرهنگ اسلام و قرآن است.
مقام معظم رهبری ضمن اشاره به هویت اصیل بانوان مسلمان، در مقایسه نوع اسلام و غرب به این قشر فرهیخته، چنین میفرمایند:
« صد سال است که فرهنگ غربی به پشتوانه پول و زور و سلاح و دیپلماسی، سعی میکند فرهنگ غربی را و اسلوب زندگی غربی را بر جوامع اسلامی در میان زنان تحمیل کند. صد سال تلاش شده است برای اینکه زن مسلمان را از هویت خود بیگانه کنند.
... امروز اگر شما بانوی نخبه اسلامی تلاش کنید که این هویت را به زن مسلمان برگردانید، بزرگترین خدمت را به امت اسلامی و به بیداری اسلامی و به عزت و کرامت اسلامی کردید.
نگاه غرب به زن، نگاهی است منحط، ناقص، گمراه کننده و غلط. نگاه اسلام به زن، نگاهی است عزتبخش، کرامتبخش، رشدآفرین، استقلال دهندۀ به هویت و شخصیت زن، این ادعای ماست. ما این ادعا را با محکم ترین ادله میتوانیم اثبات کنیم.
در میان جامعه زنان، بانوان اسوه اخلاق و ایمان، الگوی دانش و پیشگام اصلاحات فرهنگی و تربیتی بسیار هستند اما از آنجایی که کمتر به زندگی مادران و بانوان بزرگ و با ایمان و نقش آنها در گسترش فرهنگ آسمانی اسلام پرداخته شده، این کتاب به دنبال بررسی و تبین نقش آنها با توجه به جنبه الگو بودن این بانوان میباشد. »
کتاب "گلشن ابرار بانوان" زندگینامه جمعی از بانوی نامآور شیعه را به همراه تحصیلات، خاندان، استادان، فعالیتها، آثار و تألیفات آنها را به خوانندگان ارائه میدهد.
برشی از کتاب:
بانو صدر به همراه سید محمد باقر صدر دو تن از نوابغ جهان اسلام ، جریانی را در عراق به وجود آوردند که بعد ها مقدمه بسیاری از حرکتهای انقلابی شد. این بانو پس از دستگیری برادرش سید محمد باقر صدر، قصد همراهی برادر را داشت که ماموران جلوی او را گرفتند و سپس ایشان در حرم حضرت علی علیهالسلام سخنرانی عجیبی داشت که همه را به تعجب واداشت.
این سخنرانی، منشا حرکتی اسلامی در تاریخ عراق شد و رژیم بعث را ناچار ساخت سید محمد باقر را آزاد کند. اما پس از مدتی، دوباره ایشان را به همراه خواهرش دستگیر کردند. این برادر و خواهر در زندان نیز از مبارزه دست برنداشتند و سرانجام، رژیم بعثی پس از شکنجههای فراوان آنها را به شهادت رساند.
صدام در پاسخ به این سوال که چرا به شهادت سید محمد باقر اکتفا نکردی و خواهرش را نیز به شهادت رساندی، گفت: من قضیه حسین (علیهالسلام) را تکرار نمیکنم. زینب بعد از برادرش زنده ماند و یزید و آل امیه را رسوا کرد.