X
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار شد.
هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عنوانهای «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار میشود.
یادداشت | محمد باغچقی (1)
کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام نشست چهاردهم از سلسله نشستهای علمی جمهوری اسلامی شناسی را با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار کرد.
تفاهمنامه همکاری بین پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام و پژوهشکده زن و خانواده با هدف همکاری در امور پژوهشی، آموزشی، ارتباطات بینالملل و بهرهمندی از امکانات و توانمندیهای یکدیگر جهت تحقق اهداف مشترک به امضا رسید.
پنجاهودومین نشست اساتید برجسته حوزه فرق و مذاهب با حضور مدیرکل جدید ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی در سالن جلسات شهید زینالدین ادارهکل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.
یادداشت | محمد باغچقی عضو گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام قم
نشست نقد و بررسی کتاب «آسیبشناسی نقد وهابیت» نخستین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) با ارائه حجتالاسلام احمد علیداد و نقد حجتالاسلام والمسلمین محمد صفر جبرئیلی برگزار شد.
رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام از تأسیس حوزههای مطالعاتی ایدهمحور و معطوف به راهگشایی برای انقلاب اسلامی در این پژوهشکده خبر داد.
یادداشت | حمیدرضا باقری
قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از تشکیل مجموعه گروهی از افراد دغدغهمند برای نگاشتن یادداشتهای اندیشهورزانه درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی روز در این پژوهشکده خبر داد.
عنوان : سنن امام علي علیه السلامتاریخ چاپ : 1380ناشر : پژوهشكده باقرالعلوم علیه السلامنوع کتاب : کتابهای عمومی«لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ» (احزاب/21؛ ممتحنه/6)اعمال رفتار ارادي انسان جلوه اي از انديشه و تفكر باطني اوست كه در عالم خارج ظهور مي كند. به همين دليل اعتبار و استحكام رفتار هر انسان، نشانۀ عمق و اعتبار مباني فكري و داشتن تحليل درست و عميق از اصول اعتقادي و نظري است.با درك صحيح اين مطلب، لزوم ثبت و انتقال فرهنگ وحي از نسلي به نسل ديگر و ضرورت بيان سيره و روش عملي اسوه هاي معرفي شده قرآن و اهل بيت (عليهم السلام)، زندگينامه دانشمندان اسلامي و نويسندگان مسلمان و متعهد را به خود جلب كرده است.در رفتار شبانه روزي پيامبر اسلام و ديگر اولياي دين، مواردي وجود دارد كه همراه با گردش روزگار تكرار مي شده و به صورت سنتي نيكو در طول عمر يا حداقل در قسمتي از زندگي پر بركت آنان استمرار داشته و به همين دليل از چشم نزديكان و دوستان نيز پنهان نمي مانده است.در واقع همين بخش از زندگي حجج الهي است كه مي تواند براي ديگران راهگشا و هدايت گر باشد؛ زيرا پيروي از رفتارهاي ويژه و تكرارناپذير و يا استثنايي و موردي، نيازمند تشخيص دقيق زمان و مكان و مورد بوده و در همه جا و براي همه كس قابل پيروي و اقدام نخواهد بود.عارف حكيم و فقيه متعهد، مرحوم علامۀ طباطبائي نيز با احساس كمبود نسبت به چنين موضوع جالب و ارزشمندي به تنهايي مجموعه اي از روايات سنن و سيره را كه حاوي روش هاي عملي نبي اكرم (صلي الله عليه و آله) بوده و آن اعمال و رفتار را كه آن حضرت در مسير زندگي به آن ها عنايت داشته و مداومت مي فرموده است، از كتب محدودي گردآوري نموده، و حدود 411 حديث با 21 عنوان را در سال 1350.ش. با نام سنن النبي تنظيم نموده است. سپس دانشمند معظم جناب آقاي شيخ محمد هادي فقهي با تتبعي وسيع و كوشش چند ساله بقاياي آن ها را به عنوان ملحقات جمع آوري و ضميمه كرده و سپس همراه ترجمه، كتاب را با 918 حديث و با 23 عنوان زيرنظر مرحوم علامه طباطبائي در سال 1354.ش. منتشر مي نمايد.در سال 1370.ش. جمعي از دوستان همفكر، با الهام از كتاب فوق مصمم شدند تا با مطالعه كتاب ها و منابع حديثي مشهور شيعي و تعدادي از جوامع حديثي عامه، رواياتي را كه متضمن سيره هاي مستمر و سنن معمول ومداوم در زندگي پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله) و ساير معصومين (عليهم السلام) مي باشد گردآوري و تبويب و تنظيم نماينده و در حد توان به اين نياز فرهنگي پاسخ دهند. پس از چند سال تلاش، نتيجه آن چند جلد كتاب شد كه با نام موسوعة سنن المعصومين (عليهم السلام) عرضه مي شود.نخستين جلد از اين موسوعه، ويژه سنن اميرالمؤمنين (عليه السلام) است كه در 544 صفحه شامل پنج فصل به شرح ذيل، در سال اميرالمؤمنين (عليه السلام)؛ سال 1380) چاپ و منتشر شده است:فصل اول: ويژگي هاي آن حضرت.فصل دوم: معارف (توحيد، نبوت، امامت و معاد).فصل سوم: عبادت، قرآن و ذكر.فصل چهارم: اخلاق و آداب.فصل پنجم: احكام.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» به قلم الناز سادات قاسمی به زودی در انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا» به قلم علیرضا نیکبین توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «شخصیتهای مسیحی» تألیف محمدصادق احمدی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.