X
عید سعید فطر، یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی است که پس از یک ماه روزهداری و عبادت در ماه مبارک رمضان جشن گرفته میشود. این عید به معنای "عید فطرت" است و فرصتی برای شکرگزاری به درگاه خداوند به خاطر نعمتهایش و همچنین فرصتی برای برقراری همبستگی و محبت بین مسلمانان به شمار میآید.
فقه قرآنی، دانشی پویا و بالنده است که همواره در حال تکامل و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه است. «موسوعه آیات الاحکام»، اثری جامع و نوآورانه در این زمینه است که تلاش میکند با استفاده از آیات قرآن، به تبیین دقیق و جامع احکام فقهی بپردازد.
روز قدس، روز بیداری امت اسلامی و دفاع از مظلومیت فلسطین است. در شرایطی که رژیم صهیونیستی هر روز جنایتی تازه رقم میزند و قدرتهای استکباری در برابر آن سکوت کردهاند، گرامیداشت این روز بیش از همیشه اهمیت دارد. روز قدس، نماد ایستادگی در برابر اشغالگری و جنایت، و فرصتی برای همبستگی جهانی با ملت فلسطین است.
کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب زندگی، مادری، کنشگری را برگزار کرد. این اثر نمونهای از آثار تجربهنگاری است که با هدف ثبت و انتقال تجربیات زیسته زنان در عرصههای مختلف اجتماعی و خانوادگی تدوین شده است.
ماه رمضان، ماه رحمت و برکت، با ولادت سراسر نور سبط اکبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، در نیمه خود، جلوهای دیگر مییابد. این میلاد فرخنده، یادآور شخصیت بلندمرتبهای است که جلوهگر بخشندگی، صلحطلبی و کرامت در تاریخ اسلام بوده است.
«موسوعه آیات الاحکام»، اثر منتشر شده توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه 22 اسفندماه در سومین جلسه هماندیشی «بازگشت به قرآن و افق آتی همگرایی ملتهای مسلمان» معرفی شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) نشست نقد و بررسی کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» را برگزار کرد. در این نشست، جمعی از صاحبنظران حوزه مطالعات فرهنگی و تبلیغی به واکاوی ابعاد مختلف این اثر و تحلیل دستاوردهای آن پرداختند.
یادداشت | محمد باغچیقی(1)
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان نشست نقد و بررسی کتاب «مجلسیات» تألیف خانم حمیده تابعی بود. این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و بررسی ابعاد مختلف این اثر نوآورانه فراهم آورد.
سومین و آخرین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» با حضور سه پژوهشگر حوزه فضای مجازی برگزار شد. در این جلسه، حجتالاسلام محمدعلی جلالی، آقای میرحیدری و حجتالاسلام رضا سامان به بررسی ابعاد مختلف طراحی اسلامی سکوهای مجازی پرداختند.
ماه مبارک رمضان، ماه رحمت، مغفرت و برکت، از راه رسید. این ماه، فرصتی است برای نزدیکی به خداوند، پاکسازی قلب و تقویت روح.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
عنوان : تاثيرات جهاني شدن بر امنيت جمهوري اسلامي ايران
تأ ليف : غلامرضا محمودي ميمند
موضوع کتاب: امنیت ملی
نوع کتاب : سیاسی -امنیتی
چكيده کتاب:
جهاني شدن از آنجا كه آينده جهان در قرن بيست و يكم را به ميزان زيادي تحت تأثير قرار خواهد داد. پديدهاي بسيار حساس و با بار امنيتي بالا ارزيابي ميگردد. بر اين اساس تأمّل در خصوص ماهيّت و پيامدهاي ناشي از آن براي حيات سياسي ـ اجتماعي انسان رسالتي خطير به شمار ميآيد، كه سياستمداران و انديشمندان علاقهمند به امر سياستگزاري و تدوين راهبرد بناچار بايد به آن عطف توجه نمايند.از منظر امنيتي به طرق متعددّي ميتوان به بررسي جهاني شدن همّت گمارد كه از اين ميان دو رويكرد پيامدنگر و ماهيّت نگر از اهميّت خاصي برخوردارند. پژوهش حاضر با در نظر گرفتن اهميت فوق، با رويكرد پيامدنگر به طرح اين سؤال پرداخته است كه، تأثيرات جهاني شدن بر امنيّت ملّي جمهوري اسلامي ايران چيست؟ در پاسخ به اين پرسش، فرضية ذيل را به آزمون ميگذاريم: جهاني شدن باعث افزايش چالشها در زمينههاي سياسي، فرهنگي و اقتصادي و ايجاد فرصتهاي امنيتي در موارد مذكور ميگردد. براي ارزيابي اين فرضيه، فصولي را طرّاحي كرديم. در فصل اول، ابتدا به تعريف مفاهيم اصلي فرضيه، يعني امنيت ملي و جهاني شدن پرداخته شد و سپس چارچوب نظري پژوهش كه مبتني بر نظرية امنيتي سازه گرايان (تكوين گرايي اجتماعي) است ارائه شده است.در فصل دوم براي تبيين تأثيرات جهاني شدن بر بُعد سياسي امنيت ملّي جمهوري اسلامي ايران، ابتدا، ماهيت جهاني شدن سياسي، و تحولات صورت گرفته در مفهوم حاكميت ملّي مورد بررسي قرار گرفته و سپس ضمن اشاره به تقسيمبندي دولتها از منظر باري بوزان، به چالشها و فرصتهاي ناشي از جهاني شدن بر بُعد سياسي امنيت ملّي جمهوري اسلامي ايران و ساير كشورها پرداخته شد.و سپس در فصل سوم، براي تبيين تأثيرات جهاني شدن بر بُعد فرهنگي امنيت ملّي جمهوري اسلامي ايران، ابتدا مباحثي پيرامون جهاني شدن فرهنگ مطرح گرديده و سپس مطالبي در رابطه با جهاني شدن و هويت ملي، و ارتباط فرهنگ و امنيت، چالشها و فرصتهاي ناشي از جهاني شدن بر بعد فرهنگي امنيت ملّي بيان شده است و سرانجام در فصل چهارم براي تبيين پيامدهاي جهاني شدن بر بُعد اقتصادي امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران، ابتداء ماهيت جهاني شدن اقتصاد و امنيت اقتصادي، و وضعيت فعلي اقتصاد ايران در آستانه و رود به (wto) مورد بررسي قرار گرفت. و سپس به تبيين چالشها و فرصتهاي ناشي از جهاني شدن اقتصاد بر بعد اقتصادي امنيت ملّي پرداخته شد. و در خاتمه به نتيجهگيري و اثبات فرضيه پژوهش پرداخته شده است.فهرست مطالب
بخش اول:فصل اول: امنیت
فصل دوم :جهانی شدن
فصل سوم:چارچوب نظری با تکیه بر مطالعات امنیتی
بخش دوم :
فصل اول : جهانی شدن سیاست
فصل دوم : چالش ها و فرصت های ناشی از جهانی شدن
فصل سوم:امنیت فرهنگی در عصر جهانی شدن
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.