X
نشست نقد و بررسی کتاب مرآت انقلاب (درآمدی بر روش استخراج نظام فکری رهبران انقلاب) اثر مجتبی فرهنگ در پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار میشود.
نشست مجازی میدانِ فلسطین با هدف رفتارشناسی جامعه ایران در قبال مسئله فلسطین از سوی کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار میشود.
کتاب «رودخانه ماهی و نهنگ» یک رمانْ مانند حرفهای است! اینکه مانند است، نه آن که از رمان کم دارد؛ شکل آن با رمان متفاوت است. یک نوعِ جدید است. میگویند اسمش «رمان – سند» است.
نشست علمی بررسی دیدگاه وهابیت و جریانهای تکفیری به مسئله فلسطین و پاسخ به شبهات کلامی آن به همت گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام و مجتمع آموزش عالی حکمت و مطالعات ادیان برگزار شد.
کتاب «سختِ شیرین» مجموعهای از حکایت مادران سختکوش، با اراده و مصمم است که البته حس مادرانگی را هم نه تنها فراموش نکردهاند، که در آن بالیدهاند و فرزندان با ارادهای هم پرورش دادهاند. مادران سرزمینی که خودشان حالا یک الگو هستند.
پندار برساخته عنوان کتابی است به قلم یاسر قزوینی حائری که در آن روشهای دعوت، جذب و سازماندهی داعش بیان میشود. این اثر را انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر کرده است.
کتاب «سیاحت سیل» به همت و سفارش پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام تهیه و از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
کتاب «بسیج زنان آمریکای لاتین: روشها، دستاوردها و چالشها»، گردآوری و تألیف پریسا رضایی کاری از انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر و راهی بازار نشر شد.
گزارش تحلیلی | کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام به ارائه تحلیلی بر مواجهه سیاستی جریان انقلاب با موضوع سلبریتیسم (پس از حوادث مهرماه 1401) پرداخته که از چند جهت حائز اهمیت است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، در ایران همچون بسیاری از جوامع، سه دسته عمده وجود دارند که در راستای تحلیل سیاستهای حاکمیت فعالیت مینمایند. کارشناسان سازمانی، محققان نهاد علم و حامیان. حامیان در ادبیات فعلی ما با عنوان "جبهه یا جریان انقلاب" یاد میشوند، این جریان مهمترین پایگاه تولید عقلانیت برای انقلاب اسلامی محسوب میگردد و به همین جهت در پیشامدهای اجتماعی و سیاسی همواره تلاش مینماید در لایههای متعددی، راهبردها و سیاست های جمهوری اسلامی را به چالش کشیده و مورد بررسی قرار دهد. بررسی رویکردهای سیاستی جبهه انقلاب از چند جهت حائز اهمیت است، اول؛ بخش قابل توجهی از کارگزاران حاکمیتی در این جریان تعریف میشوند. دوم؛ ظرف و بستر ارتزاق راهبردی بسیاری از سیاستگذاران فعلی کشور است. سوم؛ گفتمان حاکم بر فضای رسانههای رسمی کشور وابسته به آن است و چهارم؛ خاستگاه تربیتی تصمیم گیران کشور در آینده خواهد بود. در جریان حوادثِ پس از فوت خانم مهسا امینی در شهریورماه سال جاری، موضوعات اجتماعی متعددی محل بحث محافل نخبگانی و کارشناسی کشور قرار گرفت. یکی از جدیترین آنها، مداخله صریح و چشمگیر جامعه هنری و ورزشی در این اتفاقات بود، به نحوی که شاید برای اولین بار در تاریخ پس از انقلاب شاهد رهبری و لیدری اعتراضات توسط بخشی از هنرمندان یا ورزشکاران در نقش مراجع اجتماعی غیررسمی بودیم. همین مسأله باعث شد تا بار دیگر بسیاری از کارگزاران، تحلیل گران، اندیشهورزان و کنشگران جریان انقلاب نسبت به سیاستهای جمهوری اسلامی در قبال پدیده سلبریتیها، به اظهارنظر پرداخته و در ضمن آن تحلیلهای سیاستی خود را ارائه نمایند. همانگونه که ذکر شد با توجه به نقش نامحسوس و غیر رسمی جبهه انقلاب در فرآیند سیاستگذاری کشور، مداقه در رهیافتهای تجویزی این جریان و تلاش برای ارتقای آن از مسیر بررسیهای انتقادی ضروری به نظر میرسد. به همین جهت در گزارش پیش رو تلاش شده است این نظرات در دو لایه رویکردهای تبیینی و تجویزی صورتبندی شده و در ادامه مورد نقد و ارزیابی قرار گیرند. رویکردهای تبیینی اظهار نظرهایی است که عمدتاً به بیان علل و ریشههای موضوع پرداخته و رویکردهای تجویزی ناظر به توصیهها و الزاماتی است که مورد پیشنهاد قرار گرفته است.
کتاب پرچمداران هدایت به بررسی نقش ائمه علیهمالسلام در جلوگیری از انحرافات و تغییر ارزشها میپردازد و در آن دوران زندگی امام علی علیهالسلام، امام حسن علیهالسلام، امام حسین علیهالسلام و امام سجاد علیهالسلام، مورد بررسی قرار گرفته است.
انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، کتاب «مرآت انقلاب» را که درآمدی بر روش استخراج نظام فکری رهبران انقلاب تألیف مجتبی فرهنگ است، منتشر و روانه بازار نشر کرد.