29 اردیبهشت 1401, 17:14
کتاب شریان اجتماعی و کنششناسی پوشش رفتارهای جنسیتمحور، هشدار و تلنگری برای زندگی جاری بشر در فضای مجازی و حقیقی است و به عنوان واقعیتهای حیات امروزین او به شمار میرود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع)، کتاب شریان اجتماعی و کنششناسی پوشش رفتارهای جنسیتمحور به قلم مهرداد جباری هرسینی و از سوی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) به زیور طبع آراسته شده است.
این کتاب که در شش فصل «بینش ماهوی و بنیادین عفت»، «عفاف و حجاب، ریزاثرگذار اجتماعی»، «پاکدامنی یا آلودهدامنی، جریانساز اجتماعی»، «ناتوی فرهنگی»، «دورنمای عفاف افضل و حجاب ابتر» و «توانافزایی پاکرفتار و نکوپوششی» تنظیم شده است، به مقوله عفاف، حجاب، ناتوی فرهنگی و زیست در فضای مجازی میپردازد.
شریان اجتماعی باتوجه به نقش اثرگذار عفاف در معادلات و کنشهای اجتماعی و نیازی که به آثار دانشمحور در جامعه و محیطهای اسلامی وجود دارد، با تأکید بر سه محور اصلی نگاشته شده است.
در محور نخست تلاش شده است روح کاربرد و مصرف عفیفرفتاری و نکوپوششی در انتخاب موضوعات و بیان مسئله و تحلیل سوژهها دمیده شود، به گونهای که به صورت دانشبنیان برای مخاطب مبرهن شود که استفاده و سودمندی عفاف در چیست؛ با عفت و پوشش، مزین به اخلاق میگردد و عکس آن با پسترفتاری و سستپوششی، انسان به چه مختصات و جایگاهی خواهد رسید.
محور دوم برمبنای توجه به رویکرد بینشی و استدلالیِ مخاطبان عفافخواه و غیرعفیف بنا نهاده شده است. بهگونهای که در کنار تغذیه نگرشی و ایجاد جریان فکری در معتقدان این عرصه، به تمایلها و گرایشها و مطالبات افراد ممتنعالنظر و عملگران ناعفیف نیز توجه و به زبان مؤثر بر آنها تمرکز و استفاده شود تا درصد بیشتری از رویکرد و آرای موجود در جامعه را دربربگیرد و به دنبال آن اثرپذیری اجتماعی بیشتری رقم بخورد.
در محور پایانی تا حدِّ توان سعی شده است مطالب رنگوبوی اجتماعی داشته باشند و مسائل موردبحث در کنار منفعت فردی از نگاهی جمعی و ساختاری نیز بررسی شود؛ بهگونهایکه ریزرخدادهای عفافسبب، تحت پوشش قرار گیرد.
کتاب شریان اجتماعی و کنششناسی پوشش رفتارهای جنسیتمحور به قلم مهرداد جباری در قطع رقعی، 168 صفحه، شمارگان 1000 نسخه به زودی از سوی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) منتشر و روانه بازار نشر میشود. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این اثر ارزشمند میتوانند با شماره 02537837308 تماس گرفته و یا به نشانی قم، بلوار نیایش، جنب مصلی قدس، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) مراجعه کنند.