X
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد در نشست رونمایی از کتاب «پناهِ پدر»، ضمن انتقاد از غفلت از جایگاه پدر در جامعه و تبلیغات، بر لزوم عملیاتیسازی پژوهشهای فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی تأکید کرد و آن را بالاترین جهاد خواند.
مراسم رونمایی از کتاب «پناهِ پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری»، به همت کارگروه مطالعات خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور صاحبنظران و علاقهمندان برگزار شد. این نشست با هدف تقویت بنیان خانواده و تبیین نقش تربیتی و هدایتی پدران در استحکامبخشی به خانوادههای ایرانی صورت گرفت.
✍️ محمدجواد فلاح
✍️حبیبالله اسداللهی
مراسم رونمایی از کتاب «پناه پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری» به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، برگزار میشود.
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حبیب الله اسداللهی
✍️ حبیب الله اسداللهی مدیر مرکز فرهنگی رصد تیام
✍️ م.ص.صاد
ششمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، پنجشنبه ۱۲ تیرماه توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
پنجمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، سهشنبه ۱۰ تیرماه به صورت مجازی توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
یادداشت
عنوان : تاثيرات جهاني شدن بر امنيت جمهوري اسلامي ايران
تأ ليف : غلامرضا محمودي ميمند
موضوع کتاب: امنیت ملی
نوع کتاب : سیاسی -امنیتی
چكيده کتاب:
جهاني شدن از آنجا كه آينده جهان در قرن بيست و يكم را به ميزان زيادي تحت تأثير قرار خواهد داد. پديدهاي بسيار حساس و با بار امنيتي بالا ارزيابي ميگردد. بر اين اساس تأمّل در خصوص ماهيّت و پيامدهاي ناشي از آن براي حيات سياسي ـ اجتماعي انسان رسالتي خطير به شمار ميآيد، كه سياستمداران و انديشمندان علاقهمند به امر سياستگزاري و تدوين راهبرد بناچار بايد به آن عطف توجه نمايند.از منظر امنيتي به طرق متعددّي ميتوان به بررسي جهاني شدن همّت گمارد كه از اين ميان دو رويكرد پيامدنگر و ماهيّت نگر از اهميّت خاصي برخوردارند. پژوهش حاضر با در نظر گرفتن اهميت فوق، با رويكرد پيامدنگر به طرح اين سؤال پرداخته است كه، تأثيرات جهاني شدن بر امنيّت ملّي جمهوري اسلامي ايران چيست؟ در پاسخ به اين پرسش، فرضية ذيل را به آزمون ميگذاريم: جهاني شدن باعث افزايش چالشها در زمينههاي سياسي، فرهنگي و اقتصادي و ايجاد فرصتهاي امنيتي در موارد مذكور ميگردد. براي ارزيابي اين فرضيه، فصولي را طرّاحي كرديم. در فصل اول، ابتدا به تعريف مفاهيم اصلي فرضيه، يعني امنيت ملي و جهاني شدن پرداخته شد و سپس چارچوب نظري پژوهش كه مبتني بر نظرية امنيتي سازه گرايان (تكوين گرايي اجتماعي) است ارائه شده است.در فصل دوم براي تبيين تأثيرات جهاني شدن بر بُعد سياسي امنيت ملّي جمهوري اسلامي ايران، ابتدا، ماهيت جهاني شدن سياسي، و تحولات صورت گرفته در مفهوم حاكميت ملّي مورد بررسي قرار گرفته و سپس ضمن اشاره به تقسيمبندي دولتها از منظر باري بوزان، به چالشها و فرصتهاي ناشي از جهاني شدن بر بُعد سياسي امنيت ملّي جمهوري اسلامي ايران و ساير كشورها پرداخته شد.و سپس در فصل سوم، براي تبيين تأثيرات جهاني شدن بر بُعد فرهنگي امنيت ملّي جمهوري اسلامي ايران، ابتدا مباحثي پيرامون جهاني شدن فرهنگ مطرح گرديده و سپس مطالبي در رابطه با جهاني شدن و هويت ملي، و ارتباط فرهنگ و امنيت، چالشها و فرصتهاي ناشي از جهاني شدن بر بعد فرهنگي امنيت ملّي بيان شده است و سرانجام در فصل چهارم براي تبيين پيامدهاي جهاني شدن بر بُعد اقتصادي امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران، ابتداء ماهيت جهاني شدن اقتصاد و امنيت اقتصادي، و وضعيت فعلي اقتصاد ايران در آستانه و رود به (wto) مورد بررسي قرار گرفت. و سپس به تبيين چالشها و فرصتهاي ناشي از جهاني شدن اقتصاد بر بعد اقتصادي امنيت ملّي پرداخته شد. و در خاتمه به نتيجهگيري و اثبات فرضيه پژوهش پرداخته شده است.فهرست مطالب
بخش اول:فصل اول: امنیت
فصل دوم :جهانی شدن
فصل سوم:چارچوب نظری با تکیه بر مطالعات امنیتی
بخش دوم :
فصل اول : جهانی شدن سیاست
فصل دوم : چالش ها و فرصت های ناشی از جهانی شدن
فصل سوم:امنیت فرهنگی در عصر جهانی شدن
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.