X
✍️حبیبالله اسداللهی
مراسم رونمایی از کتاب «پناه پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری» به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، برگزار میشود.
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حبیب الله اسداللهی
✍️ حبیب الله اسداللهی مدیر مرکز فرهنگی رصد تیام
✍️ م.ص.صاد
ششمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، پنجشنبه ۱۲ تیرماه توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
✍️ محمدجواد فلاح
مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
پنجمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، سهشنبه ۱۰ تیرماه به صورت مجازی توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
یادداشت
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
صفيه دختر عبدالمطلب [1]
او عمه رسول خدا صلی الله علیه وآله و امام على علیه السلام و دختر خاله رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم نيز مى باشد; زيرا صفيه و حضرت حمزه علیه السلام از يك مادر مى باشند; يعنى هاله دختر وهب كه خاله رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم است. [2] در كتاب هاى تاريخى آمده است كه صفيه در زمان جاهليت، با حارث بن حرب ليثى، برادر ابوسفيان، [3] و بعد با عوام فرزند خويلد ازدواج كرد. فرزندان صفيه عبارتند از: زبير، سائب و عبدالكعبه. [4] سائب بن عوام از جمله صحابه است كه در همه جنگ ها شركت كرد و در زمان ابوبكر در جنگ يمامه كشته شد. [5] از افتخارات صفيه آن است كه وى از جمله افرادى است كه در مكه مسلمان شد [6] و با زبير به طرف مدينه مهاجرت كرد. [7] سایر محورهای این مقاله که محقق محترم آن را مورد بررسی قرار داده اند عبارتند از:
[1]. نویسنده : سید حمید روحانی.
[2]. الاستيعاب، ابن عبد البر 2 : 509 و 4 : 1873; الاصابه، ابن حجر 8 : 213. البدء و التاريخ، مطهر بن طاهر مقدسى 5 : 7 و تاريخ الاسلام، ذهبى 3: 221 (پاورقى).
[3]. اسد الغابه، ابن اثير 26: 172.
[4]. الطبقات الكبرى، ابن سعد 8: 34; الاستيعاب، ابن عبد البر 4: 1873 و تاريخ مدينة دمشق، ابن عساكر 3: 121. فرزندان صفيه دختر عبدالمطلب عبارتند از: زبير و سائب (ابن قتيبه در اين باره مى نويسد: فرزندان او زبير، سائب، عبدالرحمن، اسود، اهرم و يعلى هستند. سائب در جنگ هاى احد و خندق حضور داشت و در جنگ يمامه كشته شد. البته فقط نسل زبير باقى ماند. (المعارف : 220). وقد تزوجت اولا بالحارث بن حرب بن اميه ثم خلف عليها العوام بن خويلد فولدت الزبير و عبدالكعبه و قيل تزوج بها العوام بكرا و الصحيح الاول. (البداية والنهايه، ابن كثير 7: 104.)
[5]. دلائل النبوه، بيهقى 3 : 277.
[6]. تاريخ الطبرى، طبرى 2 : 529 و اسدالغابه، ابن اثير 6 : 172.
[7]. الاصابه، ابن حجر 8 : 213.
[8]. جهت توضیح بیشتر رک:جلد پنجم دائره المعارف صحابه پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.