به همت پژوهشکده باقرالعلوم (ع) منتشر شد ؛
کتب "المواهب الغیبیه" و"بررسی تطبیقی شیوه های جمع آوری کتاب های حدیثی"
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ـ سید روح الله دعائی مسؤول روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) از چاپ کتب "المواهب الغیبیه"و"بررسی تطبیقی شیوه های جمع آوری کتاب های حدیثی" خبر داد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع):سید روح الله دعائی گفت: اخیرا پژوهشکده باقرالعلوم (ع) کتاب المواهب الغیبیه (شرح دعای استعاذه امام سجاد (ع)) تألیف محمد علی بن قوام الدین محمد حسین به تصحیح محمد برکت و کتاب بررسی تطبیقی شیوه های جمع آوری کتاب های حدیثی نوشته نسرین کردنژاد را منتشر کرد.
وی در مورد کتاب المواهب الغیبیه گفت: در مقدمه این کتاب آمده: صحیفه سجادیه، هرچند در دعا همچون قرآن بی نذیر و بی بدیل است لکن تنها یک کتاب دعا نیست، بلکه اوج عرفان توحیدی، قله معرفت ولایی، غایت اخلاق، نهایت بندگی، سرآمد راز و نیاز و دانشنامه ای است که از مبدا تا معاد را با قلم نور بر صحیفه دل معرفت جویان بی غل و غش نگاشته و راه هدایت و بندگی خداوند و نوید آزادی از بردگی اغیار را داوود وار سروده است.
دعائی افزود: کتاب المواهب الغیبیة در شرح دعای استعاذه امام سجاد(ع) است که برای اولین بار تصحیح و در اختیار علاقمندان قرار می گیرد.
مسؤول روابط عمومی پژوهشکده با ارائه توضیحاتی در مورد نویسنده کتاب گفت: نویسنده که خود را محمدعلی بن قوام الدین محمد حسین معرفی کرده در مقدمه کتاب خود، شرح مفصلی از حدیث جنود عقل و جهل نگاشته و سپس به شرح فقرات دعا پرداخته است. وی کتاب خود را به شیخ علی خان زنگنه متوفی 1101 هدیه کرده است. این کتاب توسط مححقق ارجمند آقای محمد برکت تحقیق و تصحیح شده است.
دعائی در مورد کتاب بعدی پژوهشکده گفت: از جمله مباحث موجود در علم حدیث بررسی شیوه ها و اهداف جمع آوری و تدوین حدیث است که آگاهی از آن بسیار مورد توجه حدیث پژوهان و محدثان قرار داشته و دارد؛ زیرا بررسی چگونگی جمع آوری کتابهای حدیثی، سبب خواهد شد تا نحوه شکل گیری حدیث، گویا و از هرگونه ابهامی به دور بوده و منابع و مصادر روایی از اعتبار برخوردار گردند. اما در صورتی که در تدوین حدیث ابهامی وجود داشته باشد ممکن است شبهات زیادی در ذهن آدمی بوجود آید و میراث حدیث شیعه همراه تاری و تیرگی گردد بدین جهت محدثان بزرگوار، هم زمان با تدوین حدیث، بر چگونگی و شیوه تدوین آن نیز اهتمام داشته و دهها اثر در این باره فراهم آورده اند.
وی خاطر نشان کرد: کتاب بررسی تطبیقی شیوه های جمع آوری کتاب های حدیثی با همت و تلاش محقق ارجمند سرکار خانم نسرین کرد نژاد با هدف بررسی تفصیلی و جامعی از شیوه های جمع آوری کتاب های حدیثی بر اساس سبک نگارش و نیز بر اساس موضوع و محتوا تألیف شده است.
لازم به ذکر است کتاب المواهب الغیبیه با شمارگان 1100نسخه و قیمت 60000ریال و همچنین کتاب بررسی تطبیقی شیوه های جمع آوری کتاب های حدیثی با شمارگان 1100 و قیمت 150000ریال به همت پژوهشکده باقرالعلوم (ع) و توسط شرکت چاپ و نشر بین الملل عرضه شده است.