X
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
پنجمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، سهشنبه ۱۰ تیرماه به صورت مجازی توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
یادداشت
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
عنوان کتاب : مهدويت و جهاني شدن
نویسنده : بتول ده شیخیموضوع کتاب : جهاني شدن ـ جنبه هاي مذهبي ـ اسلام-مهدويت
ناشر : پژوهشکده باقرالعلوم، 1388.
نوع کتاب : مذهبی
چکیده
وَ نُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي
الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ
در عصركنوني غرب علاقهي زيادي به
موضوع آخرالزمان و آيندهنگري از خود نشان ميدهد و سرمايهگذاريهايگستردهاي را براي مبارزه با انديشهي مهدويت ـ كه اساس شيعه ميباشد ـ آغاز نموده است؛ و اين اهميت و حياتي بودن موضوع را براي دشمنان ما نشان ميدهد.دشمن خوب ميداند كه حيات شيعه درگرو دو نگاه سرخ و سبز است: (نگاه حسيني و نگاه مهدوي)؛ با يكيقيام ميكند و با ديگري آن را حفظ مينمايد؛ بنابراين، با انتشار مجموعهي گستردهاي از مقالات، كتابها، توليد و توزيع فيلمهاي سينمايي با موضوع، "آيندهي جهان، پايان تاريخ، ظهورمسيح"، و نيز تأسيس سايتهاي اطلاعرساني در شبكه جهاني اينترنت ـ كه عمدتاً كمپانيهاي آمريكايي و صهيونيستي در پس پردهي آن هستند ـ به موضوع آخرالزمان و آيندهنگري در اينباره پرداختهاند و سعي دارند سعادت و خوشبختي را درحكومت جهانياي كه طراحان آن خودشان هستند، به مردم القاء نمايند؛ و جهانيشدن نظام سرمايهداري را امري حتمي و محقق يا در حال تحقق معرفي كنند. بنابراين، شناساندن فرهنگ مهدويت و عدم ارتباط و اشتراك آن با جهانيسازيغرب، گامي هر چند اندك ميباشد، که اميد است ما را در ركاب امامت و ولايت قرار دهد.مهدويت با منشاء توحيدي و اسلامي خود تأثير عميقي بر جهانبيني اسلامي ميگذارد و ضامن بقاي نقش عملي اسلام است؛ چرا كه دلايل محكم بر قطعيت آن را در مبانيآن، دلايل و مبانيفكري ـ فلسفي جهاني شدن اسلام ميتوان نگريست؛ و به اين نتيجه رسيد كه: اولاً اين مبانيكاملاً مباين با روند جهاني شدن كنوني است. ثانياً، با توجه به دلايل و شواهد تنها ديني كه ميتواند جهاني شود؛ اسلام است.از طرفي با توجه به فطرت تمامي انسانها ـ كهخواهان عدل و برابري جهاني هستند ـ و با توجه به عقل و شواهد تاريخي، وجود يك حكومت جهاني ضروري به نظر ميرسد. بنابراين، اثبات وجود مهدي علیه السلام و حكومتش از طريق قرآن و بيان ويژگيهاي خاص آن اين اصل را تداعي ميكند كه تنها، حكومت حضرت مهدي ميتواند جهانيشود و آرمان بشريت را تحقق بخشد. زيرا جهاني شدن غربي، چيزي جز تسلط بر جوامع ضعيف، تضعيف دولتها، انهدام هويت فرهنگي در قالب اقتصاد و توجه به ماديات و زوال معنويت نيست.مهدويت در باور و اعتقادات عميق مردم ما ريشه دارد و از پشتوانهي فكري و مباني قوي و عميق برخوردار ميباشد و دربارهيآن روايات زيادي، سفارش و تأكيد كردهاند.. حكومت مهدوي به دليل الگو بودن ميتواند براي اهداف راهبردي نظام در عرصههاي فرهنگي، سياسي و اجتماعي سودمند باشد و باعث رشد و توسعه جامعهي ما بويژه در بعد فرهنگ ديني شود.نویسنده در اين نوشتار بر آن است كه اولا: از بحثهاي مطرح شده در زمينهي (جهانيشدن) پلي براي فهم و درك بهتر حكومت جهاني مهدوي ایجاد نماید تا بتواند تقويت نظريهي بيبديل مهدويت را به اثبات برساند؛ و با توجه دادن خواننده به مباني و ويژگيهاي جهانيشدن اسلام و دولت كريمهي مصلح موعود و جهاني شدن غربي عدم ارتباط و اشتراك آنها با هم را نشان داده، اينمطلب را روشن نماید كه روند جهاني شدن كنوني غرب نميتواند پيشزمينه و مقدمهاي براي تشكيل دولت فراگير حضرت مهدي باشد.ثانیا: دو موضوع "حكومت جهاني ايدهآل" و "شناساندن رهبر اين حكومت" که تا کنون غالباً در قالب مقاله به آن پرداخته شده ، به صورت تلفيقي و مقايسهاي مورد کنکاش و تحقیق قرار داده تا با بررسی جوانب مختلف متعدد، این نقیصه را بر طرف نماید. فهرست مطالب
بخش اول
مفاهیم و مبانی اسلام و مهدویت اسلامی
بخش دوم
مهدویت و حکومت جهانی مهدی
بخش سوم
مفاهیم،مبانی و ویژگیهای جهانی بودن اسلام و جهانی سازی غربی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.