X
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا»، به قلم علیرضا نیکبین، روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ بهصورت مجازی برگزار شد.
نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمکآموزشی در تبلیغ دینی» به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تبلیغ، در سالن اجتماعات این پژوهشکده برگزار شد.
یادداشت | احمد کوثری مدیر گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام)
حجتالاسلام سیدعلی موسوی در یادداشتی با عنوان «خدای کارگر یا خدای سرمایهدار» که در شماره ۹ فصلنامه نامه جمهور منتشر شده است، به بررسی ریشههای دینی و الهیاتی شکلگیری سرمایهداری و نسبت آن با آموزههای اسلامی میپردازد. او در این یادداشت با استناد به آیات قرآن و روایات اسلامی، به نقد رویکردهای سرمایهداری و تأکید بر حمایت از مستضعفان و کارگران پرداخته است.
عید سعید فطر، یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی است که پس از یک ماه روزهداری و عبادت در ماه مبارک رمضان جشن گرفته میشود. این عید به معنای "عید فطرت" است و فرصتی برای شکرگزاری به درگاه خداوند به خاطر نعمتهایش و همچنین فرصتی برای برقراری همبستگی و محبت بین مسلمانان به شمار میآید.
فقه قرآنی، دانشی پویا و بالنده است که همواره در حال تکامل و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه است. «موسوعه آیات الاحکام»، اثری جامع و نوآورانه در این زمینه است که تلاش میکند با استفاده از آیات قرآن، به تبیین دقیق و جامع احکام فقهی بپردازد.
روز قدس، روز بیداری امت اسلامی و دفاع از مظلومیت فلسطین است. در شرایطی که رژیم صهیونیستی هر روز جنایتی تازه رقم میزند و قدرتهای استکباری در برابر آن سکوت کردهاند، گرامیداشت این روز بیش از همیشه اهمیت دارد. روز قدس، نماد ایستادگی در برابر اشغالگری و جنایت، و فرصتی برای همبستگی جهانی با ملت فلسطین است.
کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب زندگی، مادری، کنشگری را برگزار کرد. این اثر نمونهای از آثار تجربهنگاری است که با هدف ثبت و انتقال تجربیات زیسته زنان در عرصههای مختلف اجتماعی و خانوادگی تدوین شده است.
ماه رمضان، ماه رحمت و برکت، با ولادت سراسر نور سبط اکبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، در نیمه خود، جلوهای دیگر مییابد. این میلاد فرخنده، یادآور شخصیت بلندمرتبهای است که جلوهگر بخشندگی، صلحطلبی و کرامت در تاریخ اسلام بوده است.
«موسوعه آیات الاحکام»، اثر منتشر شده توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه 22 اسفندماه در سومین جلسه هماندیشی «بازگشت به قرآن و افق آتی همگرایی ملتهای مسلمان» معرفی شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) نشست نقد و بررسی کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» را برگزار کرد. در این نشست، جمعی از صاحبنظران حوزه مطالعات فرهنگی و تبلیغی به واکاوی ابعاد مختلف این اثر و تحلیل دستاوردهای آن پرداختند.
یادداشت | محمد باغچیقی(1)
عنوان : حمدانيانتاریخ چاپ : 1377ناشر : نورالسجاد علیه السلامموضوع کتاب : تاريخينوع کتاب : کتابهای عمومیكتاب حاضر كه با عنوان "حمدانيان اولين مدافعان قدس" توسط "خليل صنعتگر" به تأليف رسيده است، توسط انتشارات نورالسجاد پژوهشكدۀ باقرالعلوم (عليه السّلام)، در 175 صفحه منتشر شده است. اين كتاب، يكي از آثار پژوهشي در طرح دولت ابرار پژوهشكدۀ باقرالعلوم است كه يكي از مصاديق آن، حكومت شيعي حمدانيان است. كتاب حمدانيان با سخن پژوهشكده و مقدمه اي آغاز شده است كه خواندن سخن پژوهشكده و مقدمه اين كتاب به منظور فهميدن هدف نگارش اين مجموعه كتب بسيار مفيد است. فهرست مطالب كتابفصل اول؛ به پيشينۀ تاريخي حمدانيان، نسب ايشان، آغاز حكومت و سابقۀ ديني و مذهبي آن ها پرداخته شده است. فصل دوم؛ جغرافياي سياسي و حكومتي حمدانيان بررسي شده است. در اين فصل به علل پيدايش و اهميت منطقه و زمينه هاي حضور حمدانيان و اوضاع سياسي آن ها پرداخته شده است. فصل سوم؛ كه مهم ترين فصل اين كتاب بوده و بيشترين حجم كتاب را تشكيل مي دهد، به معرفي چهره هاي برجسته دولت حمدانيان پرداخته شده است. سه چهرۀ برجسته اين دوره چون ناصرالدوله، سيف الدوله و شاعر برجسته ابوفراس ميباشند. به آثار حكومتي ناصرالدوله اشاره شده و در مورد سيف الدوله به زندگي نامه، اشتهار، گسترۀ حكومت و مركز حاكميت، هيأت دولت، استانداران، خطبا، كاتبان، قضات و اوضاع فرهنگي حكومت او بحث و بررسي شده است. در ارتباط با اوضاع فرهنگي حكومت سيف الدوله به شعرا، عالمان برجسته و محافل علمي و ادبي سيف الدوله پرداخته شده است. از بحث هاي ديگر اين فصل ميتوان به اقدامات سيف الدوله در احياء آثار تشيع، چون ساخت بارگاه مشاهد شريفه، احياي مساجد، ضرب سكه به نام پنج تن آل عبا، بازسازي قبور بزرگان شيعه و مبارزه با دشمنان اشاره كرد. در ارتباط با آزادي مذهب در حكومت سيف الدوله و جنگ هاي او به خصوص با روميان، جانشينان و اخلاق سيف الدوله نيز مطالبي بيان شده است.فصل چهارم؛ به دولت هاي معاصر با حمدانيان چون عباسيان، بويهيان و اخشيديان پرداخته شده است.فصل پنجم؛ سقوط دولت حمدانيان چون جنگ هاي متعدد، روي كار آمدن نيروهاي تازه كار، اختلافات داخلي، تفرقه و هجوم دشمنان خارجي را در بر دارد.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.