در پژوهشکده باقرالعلوم (ع)؛
هفتاد و پنجمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) برگزار شد
.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع): هفتاد و پنجمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با هدف غنای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه: آقایان رسول قلیچ ـ قاسم خانجانی ـ سامانی در دفتر دانشنامه برگزار شد.
در این جلسه بررسی محتوایی مقاله «بنی سعد بن بکر» تألیف حبیب عباسی در دستور کار قرار گرفت.
تیره ای از قبیله هوازن از عرب عدنانی بودند که در فدک زندگی می کردند. حلیمه بنت حارث مادر رضاعی رسول خدا از این قبیله بود. که در سال قحطی وقتی دید هیچ یک از زنان به خاطر یتیم بودن رسول خدا حاضر به پذیرش او نیستند و او کسی جز او را نیافت او را پذیرفت و ورود رسول خدا (ص) به زندگی آنها موجب برکت و عافیت گردید.
در ادامه به بررسی محتوایی مقاله «بریده بن حصیب » تألیف صابر آذر بادگان پرداخته شد.
بریده فرزند حصیب بن عبدالله بن حارث بن عامر الاسلمی از اصحاب پیامبر اعظم بود .کنیه مشهور وی ابا عبدالله اما ابا سهل ، اباحصیب، اباساسان هم گفته شده است لقب وی زامله بود فرزندان وی سلیمان و عبدالله نام داشتند که در خراسان درگذشتند عبدالله، قاضی مرو بود.
سپس مقاله «بشر بن براء» تألیف صابر آذربادگان بررسی شد.
بشر فرزند براء ابن معرور بن صخر بن خنساء بن سنان بن عبيد از بنی سلمه، انصاری و خزرجی و از بزرگان صحابه است مادرش خليدة دختر قيس بن ثابت بن خالد از خاندان دهمان و از قبيله اشجع است همسر وی قبیسه بنت صیفی نام داشت. نام خواهر وی ام بشر بنت البراء بن معمور بود.
به روايت بیشتر مورخان بشر بن براء در بيعت عقبه به همراه پدرش حضور داشته است. وی از تيراندازان بنام و از ياران رسول خدا بود بشر بن براء در جنگهاى بدر واحد و خندق و حديبيه و خيبر همراه پيامبر بوده است.
اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی طرح مقالات، تصمیم گرفتند که هر سه مقاله را اشخاصی غیر از مولفان ویرایش نهایی نمایند.