هفتاد و ششمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) در پژوهشکده باقرالعلوم (ع)برگزار شد
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ـ هفتاد و ششمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با حضور اعضای شورای علمی گروه در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع): هفتاد و ششمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) با هدف غنای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه: آقایان رسول قلیچ ـ قاسم خانجانی ـ سامانی در دفتر دانشنامه برگزار شد.
در این جلسه بررسی محتوایی مقاله «بعاث» تألیف آقای حاج امینی در دستور کار قرار گرفت.
بعاث نام محلي در نزديكي مدينه و نام جنگي در همانجا در دوران جاهليت است.
در ادامه به بررسی محتوایی مقاله «ثوبان » تألیف صابر آذربادگان پرداخته شد. ثوبان از موالی پیامبر(ص) بود. رسول خدا(ص) پس از هجرت به مدینه او را که اسیر شده بود، خرید و سپس آزاد نمود و به او اختیار داد که به زادگاه خود برگردد و یا چون یکی از اهل بیت رسول خدا(ص) گردد. اما او بودن با پیامبر(ص) را اختیار نمود و تا زمان رحلت آن حضرت، در سفر و حضر همراه ایشان بود.
سپس مقاله «ثمامه بن اثال» تألیف صابر آذربادگان بررسی شد. ثمامه بن اثال بن نعمان پادشاه یمامه از بنی حنیفه است. او کسی بود که پیغمبر در راستای دعوت جهانی اسلامی خود برای او که بزرگ بحرین بود نامه نوشت.
و در ادامه مقاله «بیماری پیامبر» تألیف آقای سادات اخوی بررسی شد. بيماري پيامبر بر اثر غذاي مسمومي بود كه در جنگ خيبر در سال هفتم به آن حضرت توسط زني يهودي هديه شد و بعد از خوردن آن غذا آثار بيماري در پيامبر(ص) نمايان شد.
سپس مقاله «بشیر بن سعد» تألیف صابر آذربادگان بررسی شد. بَشير بنِ سَعدبشیر فرزند سعد از بزرگان انصار و خزرجی. است بشیر اولین کسی از انصار بود که مسلمان شد. با آنکه نگارش در میان اعراب جاهلی اندک بود اما بشير در دوره جاهلى باسواد بود و می توانست بخواند و بنویسد به روايت بیشتر مورخان، بشير در بيعت عقبه دوم همراه هفتاد تن از انصار بوده است و در بدر و احد و خندق و همه جنگهاى ديگر پيامبر(ص) همراه بوده است.
اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی طرح مقالات، تصمیم گرفتند که مقاله بعاث را مولف و مقاله بیماری پیامبر را غیراز مولف و بقیه مقالات باز نویسی شود.