X
هشتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حمیدرضا باقری
✍️ حمید باقری
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد در نشست رونمایی از کتاب «پناهِ پدر»، ضمن انتقاد از غفلت از جایگاه پدر در جامعه و تبلیغات، بر لزوم عملیاتیسازی پژوهشهای فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی تأکید کرد و آن را بالاترین جهاد خواند.
مراسم رونمایی از کتاب «پناهِ پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری»، به همت کارگروه مطالعات خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور صاحبنظران و علاقهمندان برگزار شد. این نشست با هدف تقویت بنیان خانواده و تبیین نقش تربیتی و هدایتی پدران در استحکامبخشی به خانوادههای ایرانی صورت گرفت.
✍️ محمدجواد فلاح
✍️حبیبالله اسداللهی
مراسم رونمایی از کتاب «پناه پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری» به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، برگزار میشود.
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حبیب الله اسداللهی
✍️ حبیب الله اسداللهی مدیر مرکز فرهنگی رصد تیام
✍️ م.ص.صاد
ششمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، پنجشنبه ۱۲ تیرماه توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
نام
مطالعه و کراپ، بارگذاری و تگ زنی مجله تهران مصور از آذر 57 تا مرداد 58
هدف
فیشبرداری و تگزنی اطلاعات مهم مجله جهت استفاده در پروژههای تاریخی، سیاسی، اجتماعی
تاریخ شروع
فروردین 1400
چشمانداز اتمام
شهریور 1400
مجری
حسام الدین رستمی
محققین
محمدرضا امینی- سعید امینی
میزان پیشرفت
100 درصد
کلیات
مجله تهران مصور در چهار بازه زمانی انتشار یافته، که اولین دوره آن با صاحب امتیازی عباس نعمت مربوط به سال های 1308 تا 1320 میباشد. محتوای مجله غالبا به مسائل اجتماعی، سیاسی، طنز و اخبار روزمره میپرداخته که از استقبال نسبتا خوبی هم برخوردار بوده است. در سال 1320 برای مدتی فعالیت این مجله متوقف میشود. فعالیت مجله مجددا در خرداد 1321 شروع و با حضور سردبیران مختلفی ادامه پیدا میکند و تا سال 1353 که به دنبال اعلام توقیف برخی از روزنامهها و مطبوعات توسط امیرعباس هویدا ، مجله بسته میشود.
به دنبال فضای باز سیاسی در روز های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی بار دیگر این مجله فعالیت خود را از آذر ماه سال 1357 با مدیریت مجدد عبدالله والا و سردبیری مسعود بهنود آغاز می کند. با وجود اینکه حکومت طاغوتی شاهنشاهی هنوز به طور کامل از بین نرفته بود، محتوای شمارههایی که در ماههای آذر، دی و بهمن به چاپ میرسید نسبت به مسئولان وقت پهلوی بسیار انتقادی است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ابتدا همسویی خوبی با امام خمینی و نیروهای اصیل انقلابی از خود نشان داد اما طولی نکشید که رویکرد مجله عوض شد. اولین مطالب انتقادی که از سوی این مجله متوجه انقلاب گردید بر سر نوع رفراندوم تعیین نظام سیاسی بود که برخی از نویسندگان این مجله معتقد بودند این مدل برگزاری که فقط پرسشگری در رابطه با نظام جمهوری اسلامی ایران آن هم بصورت آری_خیر، روشی غیردموکراتیک میباشد.
از جمله مسئله دیگری که زاویه نگاه این مجله با انقلاب را نشان میدهد بحث مجلس موسسان یا مجلس خبرگان قانون اساسی بود، که با گذشت مدتی از انقلاب این اختلافات بیشتر شد.این مطالب را میتوان از نوع یاداشتهای عبدالله والا و حسین مهری که قلمی تند داشتند و حتی گاهی با صراحت تمام از امام خمینی و اتفاقات ماههای ابتدایی انقلاب انتقاد میکردند متوجه شد. در این میان مسعود بهنود نسبت به همکاران خود رویکرد انتقادی ملایمتری نسبت به انقلاب داشت.
پوشش خبری و خط فکری مجله نسبت به گروههایی که گرایشات چپ داشتند بیشتر از سایر مسائل بود. پرداختن ویژه به مطالبی با محوریت سازمان فدائیان و مجاهدین خلق گواه این مسئله میباشد. همچنین عملکرد دولت موقت نیز باب میل این مجله نبود و رویکرد انتقادی نسبت به بازرگان و کابینهاش و اشخاصی مانند صادق قطب زاده، ابراهیم یزدی، صادق خلخالی و گاهی هم ابوالحسن بنیصدر به چشم میخورد.
سرانجام با تصویب لایحه قانون مطبوعات در پی اتفاقات و حوادث روزنامه آیندگان این مجله نیز به جرم همکاری و وابستگی به ساواک برای همیشه تعطیل گردید.
این مجله از بازه زمانی آذر 1357 تا مرداد 1358 مورد مطالعه، فیشبرداری و تگ زنی قرار گرفته است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.