توسط پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام)؛
محتوای تبليغی به صورت موضوعی در پایگاه واعظون ارائه می شود
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام)- مدير گروه پايگاه واعظون پژوهشكده باقرالعلوم(ع) گفت: اين پايگاه به منظور ارتقای محتوای تبليغی و ارائه موضوعی اين محتوا به واعظان و مبلغان راه اندازی شده است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام): حجت الاسلام و المسلمين علی اصغر رادحسينی، مدير پژوهشی و اجرايی پايگاه آموزشی پژوهشی واعظون تصریح كرد: سايت واعظون متشكل از يك گروه تبليغی پژوهشی است كه در راستای ارتقای محتوای كاربردی تبليغی برای كار تبليغی واعظان و مبلغان حوزه های علميه، اقدام به توليد محتوای آماده و كامل در سطح گسترده كرده است.
وی با بيان اينكه كار نظری مطلقا در منبر جايگاهی ندارد ابراز كرد: پايگاه آموزشی پژوهشی واعظون در صدد آماده كردن محتوايی كامل و كاربردی در تمامی تخصص های مورد نياز در تبليغ برای مبلغان است؛ زيرا اولا هر مبلغ امكان دستيابی و تسلط كامل به همه تخصص ها را ندارد و ثانيا این کار باعث سهولت در آماده كردن محتوای خوب و كامل تبليغی برای واعظان می شود.
حجت الاسلام راد حسينی ادامه داد: سايت واعظون و محتوای آن توسط 45 نفر از پژهشگران و متخصصين سطح سه و يا مقطع كارشناسی ارشد اداره می شود و به دليل محتوايی و كاربردی بودن فعاليت اين نهاد در هر حوزه و تخصص، از متخصصان مربوط به همان رشته استفاده می شود و پس از تكميل محتوا و آماده سازی آن توسط اساتيد و پژوهشگران سطح چهار ارزيابی و نهايتا در سايت بارگذاری می شود.
وی با ارائه توضیحاتی در مورد بخشهای مختلف اين سايت گفت: سايت واعظون از شش بخش عمده محتوای تبليغی، آموزشی، سخنرانی، كتابخانه، اطلس تبليغی و منبرهای شما تشكيل شده است كه هر كدام از اين بخش ها به قسمت های مختلف تقسيم می شوند.
این مدیر پژوهشی با بيان اينكه در بخش محتوای تبليغی سرفصل های تربيت در قرآن كريم، سيره اهل بيت(ع)، شرح جامع نهج البلاغه، پاسخ به شبهات و حكايات و اخلاق قرآنی و روايی تا به امروز قابل استفاده است اضافه كرد: در بخش تربيت در قرآن كريم موضوعاتی چون تربيت عقلانی، عاطفی، جنسی، اجتماعی، عمومی، جسمانی، اخلاقی، عبادی، اقتصادی، خانوادگی و سياسی موجود است و همواره در صدد اضافه كردن به محتوای آنها هستيم.
رادحسينی تصريح كرد: در بخش اخلاقی قرآن و روايات كه يكی از وسيع ترين و پرمحتوا ترين موضوعات سايت واعظون است مبلغ می تواند در هر زمينه اخلاقی و موضوع اخلاقی كه بخواهد در مورد آن سخنرانی كند و به آيات و روايات دسترسی پيدا كند، اين مطالب به صورت كاملا آماده و تحليلی و همچنين به صورت مطلب خام موجود است به شكلی كه اگر بخواهد 500 جلسه هم در مورد اخلاق صحبت كند مطلب وجود دارد.
اين مدرس حوزه علميه اظهار كرد: بخش شرح جامع نهج البلاغه نيز از قسمت های وسيع و پر محتوای تبليغی است و در آن تمام حكايات، خطبه ها و نامه های اميرالمومنين(ع) به همراه تمام شروح و نيز تراجم و تراجم لغت و همچنين به همراه اشعار مربوط به صورت كاملا كاربردی و دسته بندی شده، آماده استفاده در سخنرانی و پژوهش بارگذاری شده است.
مدير گروه پايگاه واعظون با اشاره به اينكه در بخش پاسخ به شبهات تبليغی به مباحثی پرداخته شده است كه مبلغ در هنگام تبليغ درگير و مواجه با آنها می شود افزود: در اين بخش به موضوعاتی چون اخلاق، اديان، اعتقادات، اقتصاد، حكومت دينی، تاريخ، تربيت و روانشناسی، حديث شناسی، فقه و حقوق، دين پژوهی، زنان، فرق نوظهور، فرهنگ و اجتماع، فلسفه احكام، فلسفه و معرفت شناسی، قرآن شناسی، مذاهب، مهدويت، جوانان و روحانيت به صورت كاملا تحليلی و دسته بندی شده پرداخته شده است كه از بخش های مهم اين سايت است.
حجت الاسلام رادحسینی عنوان كرد: در بخش سيره و نيز بخش حكايات هم موضوعات كاملا تفكيك شده و به شكل پژوهشی با ذكر منابع و مأخذ در موضوعاتی چون مهرورزی در سيره اميرالمؤمنين(ع)، موضع پيشوايان معصوم در برابر تصوف، مدارا و قاطعيت در سيره معصومان (ع)، محبت الهی در سيره عبادی معصومين، كار و تلاش از ديدگاه امام علی(ع) در دسترس مبلغان است.
وی با اشاره به بخش سخنرانی افزود: يكی از مهمترين كارهايی كه برای اين سايت انجام شده است و پشتوانه فعاليت سه ساله دارد بيش از 2 هزار سخنرانی از مشاهير سخنرانی تبليغی همچون حضرت آیت الله آقا مجتبی تهرانی و حجج اسلام انصاريان، ميرباقری، فرحزاد، رفيعی، صديقی، حق شناس و ....است كه پس از اينكه متن سخنرانی اين اساتيد پياده شده كل متون عنوان بندی، فصل بندی، و تنظيم شده و تمامی آيات و روايات به همراه ارجاعات آنها و به صورت موضوعی در محورهای رمضان المبارك، دهه محرم، اجتماعی، اخلاق، عقائد، اهل بيت(ع)، نيمه شعبان، دهه صفر، دهه فاطميه، غدير و دهه كرامت در اختيار مبلغان قرار گرفته است.
اين پژوهشگر حوزه تأكيد كرد: در بخش آموزش سعی شده است بهترين روش های تبليغی و جديدترين شيوه های تبليغی تربيتی به صورت آموزش فردی قرار داده شود؛ زيرا اعتقاد داريم مبلغان بايد صرف سخنرانی را كنار گذاشته و به سمت سخنرانی تربيت محور بروند و در اين بخش موضوعات آموزش فن خطابه، آموزش كلاسداری، روش بيان احكام، سيره تبليغی علماء وارسته، سيره تبليغی معصومين، كاربرد جامعه شناسی در تبليغ، مقالات اخلاق و آداب در تبليغ، مهارت های آموزش معارف اسلامی، روش تحقيق و منبع شناسی آموزش داده شده است.
وی با ارائه توضیحاتی در مورد بخش كتابخانه تاکید كرد: در اين بخش سعی شده است كه تمامی كتب با رويكرد تبليغی در دسترس مبلغان قرار گيرد و بر اساس موضوع و رشته دسته بندی شود؛ و تا امروز موضوعات تاريخ، حديث، حكايات، اخلاق و خانواده آماده بهره برداری مبلغان است.
رادحسينی افزود: در بخش اطلس تبليغی كه هنوز آماده برای بهره برداری مبلغان نشده است؛ مطالب و جزئيات كل كشور در قالب اطلس تبليغی آماده سازی شده است و تمامی اطلاعاتی كه در زمينه تبليغی مورد نياز است در آن وارد خواهد شد مانند اطلاعات جغرافيا، فرهنگ، اديان و فرق، و نيازمندی های آن منطقه از كشور كاملا موضوع بندی و به طور دقيق برای مبلغ آماده شده است.
مدير پژوهشی و اجرايی پايگاه آموزشی پژوهشی واعظون در پايان با بيان اينكه برای بخش منبرهای شما هنوز كاری صورت نگرفته است ابراز كرد: با توجه به فعاليت روزانه پژوهشكده باقرالعلوم(ع) در آينده نزديك در تمامی بخشها مطالب بيشتری در اختيار مبلغان قرار خواهد گرفت.
گفتنی است پايگاه آموزشی پژوهشی واعظون با آدرس WWW.VAEZOON.IR در دسترس علاقمندان و مبلغان عزیز است.