X
✍️ حمیدرضا باقری
✍️ حمید باقری
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد در نشست رونمایی از کتاب «پناهِ پدر»، ضمن انتقاد از غفلت از جایگاه پدر در جامعه و تبلیغات، بر لزوم عملیاتیسازی پژوهشهای فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی تأکید کرد و آن را بالاترین جهاد خواند.
مراسم رونمایی از کتاب «پناهِ پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری»، به همت کارگروه مطالعات خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور صاحبنظران و علاقهمندان برگزار شد. این نشست با هدف تقویت بنیان خانواده و تبیین نقش تربیتی و هدایتی پدران در استحکامبخشی به خانوادههای ایرانی صورت گرفت.
✍️ محمدجواد فلاح
✍️حبیبالله اسداللهی
مراسم رونمایی از کتاب «پناه پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری» به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، برگزار میشود.
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حبیب الله اسداللهی
✍️ حبیب الله اسداللهی مدیر مرکز فرهنگی رصد تیام
✍️ م.ص.صاد
ششمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، پنجشنبه ۱۲ تیرماه توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
پنجمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، سهشنبه ۱۰ تیرماه به صورت مجازی توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
عثمان بن ابى العاص [1]
عثمان بن ابى العاص بن بشر بن عبد بن دهمان ثقفى [2] از قبيله ى بنى ثقيف [3] و مادرش زنى به نام فاطمه بنت عبدالله بود. [4] پس از آنكه پيامبر(صلى الله عليه وآله) از محاصره ى طائف برگشت و عروة بن مسعود (بزرگ طائف) كشته شد، مردم طائف گرد آمدند تا كسى را بر خود امير سازند ولى نتيجه اى نگرفتند; زيرا فكر كردند كه تمام عرب مسلمان شده، كمر همت بر دشمنى ايشان بسته اند و ايشان تاب مقاومت در مقابل آنها را ندارند، لذا چاره اى نديدند جز آنكه عده اى را به مدينه بفرستند تا به نزد رسول خدا(صلى الله عليه وآله) رفته، با حضرت پيمان ببندند و يا مسلمان شوند. آن گاه او كسى را بر ايشان امير سازد. شش نفر از بزرگان طائف به نام هاى: عبدياليل بن عمرو بن عمير، حكم بن عمرو بن وهب، شرحبيل بن غيلان، عثمان بن ابى العاص، اوس بن عوف و نُمير بن خرشة به مدينه و نزد پيامبر(صلى الله عليه وآله) رفتند. به دستور پيامبر (صلى الله عليه وآله) در مسجد، چادرى افراشتند و ايشان را در آن جا منزل دادند و خالد بن سعيد واسطه ى ميان ايشان و پيامبر (صلى الله عليه وآله) بود و غذاى ايشان از خانه ى پيامبر(صلى الله عليه وآله) فرستاده مى شد. قبل از آنكه مسلمان شوند، غذا را نمى خوردند مگر آنكه خالد از آن غذا بخورد. پس از گفتگوهايى همگى مسلمان شدند و عثمان بن ابى العاص، با اينكه از همه كوچك تر بود علاقه ى فراوانى براى ياد گرفتن قرآن و احكام اسلام از خود نشان مى داد. عثمان نزد پيامبر(صلى الله عليه وآله) مى رفت و درباره ى مسائل دينى و احكام و قرآن از ايشان سؤالاتى مى كرد و اشتياق فراوانى از خود براى يادگيرى مسائل دينى نشان داد و پيامبر(صلى الله عليه وآله) مسائل كلى فقه را به او آموخت. [5] سایر محورهای این مقاله عبارتند از:
[1]. محقق و نویسنده:شیرزاد ارازش
[2]. الاستيعاب ،ابن عبدالبر 3:1035
[3]. امتاع الاسماع، مقريزى 11 : 323 و 9 : 149 و الأعلام، زركلى 4 : 207.
[4]. الاستيعاب، ابن عبدالبر 4 : 1900 و اسدالغابه، ابن اثير 6 : 228.
[5]. السيرة النبويه، ابن هشام 4 : 72 و 12 : 541; المغازى، واقدى 3 : 966 و الطبقات الكبرى، ابن سعد 4 : 47.
[6]. جهت توضیح بیشتر رک: جلد ششم دائره المعارف صحابه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.