X
✍️ حمیدرضا باقری
✍️ حمید باقری
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد در نشست رونمایی از کتاب «پناهِ پدر»، ضمن انتقاد از غفلت از جایگاه پدر در جامعه و تبلیغات، بر لزوم عملیاتیسازی پژوهشهای فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی تأکید کرد و آن را بالاترین جهاد خواند.
مراسم رونمایی از کتاب «پناهِ پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری»، به همت کارگروه مطالعات خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور صاحبنظران و علاقهمندان برگزار شد. این نشست با هدف تقویت بنیان خانواده و تبیین نقش تربیتی و هدایتی پدران در استحکامبخشی به خانوادههای ایرانی صورت گرفت.
✍️ محمدجواد فلاح
✍️حبیبالله اسداللهی
مراسم رونمایی از کتاب «پناه پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری» به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، برگزار میشود.
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حبیب الله اسداللهی
✍️ حبیب الله اسداللهی مدیر مرکز فرهنگی رصد تیام
✍️ م.ص.صاد
ششمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، پنجشنبه ۱۲ تیرماه توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
پنجمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، سهشنبه ۱۰ تیرماه به صورت مجازی توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
عاتكه بنت زيد [1]
عاتكه بنت زيد بن عمرو بن نفيل بن عبدالعزى بن رياح بن عبدالله بن قرط از ديگر زنان صحابى است كه به سبب همسرانش و ديگر ويژگى ها چون شعر سرايى، جمال و پارسايى مشهور شده است. [2] پدر عاتكه، زيد، از معدود افرادى بود كه در دوران جاهليت، بر دين حنيف بود و از پرستش بتان سنگى و چوبى كراهت داشت; چنانكه از قومش كناره گرفت و از خوردن گوشتى كه براى بتان قربانى مى كردند، پرهيز مى كرد و نيز به سوى كعبه نماز مى گزارد. [3] گفته شده، تحول فكرى زيد پس از سفر وى به شام و ملاقات با دانشمندان يهود و نصارى صورت گرفت كه هيچ يك از اين دو دين را نپسنديد و به دين ابراهيم(عليه السلام)گراييد و منتظر ظهور آخرين پيامبر بود. [4] طبق روايتى پيامبر(صلى الله عليه وآله) وى را از بهشتيان دانسته است. [5] سایر محورهای این مقاله عبارتند از:
[1]. محقق و نویسنده:اعظم فرجامی
[2]. الطبقات الكبرى، ابن سعد 3: 378; گفتنى است دختر برادر عاتكه نيز نام و نسبى مشابه دارد «عاتكه بنت سعيد بن زيد بن عمرو بن نفيل بن...» كه براى شناخت بين اين دو توجه به نام پدر لازم است.
[3]. راوى نقل مى كند: زيد بن عمرو را ديدم كه منتظر زوال خورشيد بود، سپس در حالى كه رو به سوى كعبه كرده بود، نمازى يك ركعتى با دوسجده به جا آورد. الطبقات الكبرى، ابن سعد 3 : 380.
[4]. با اين همه گفته شده كه زيد پنج سال پس از نزول وحى درگذشت و با واسطه به پيامبر(صلى الله عليه وآله) سلام رسانده است. الطبقات الكبرى، ابن سعد 3: 379 و 381.
[5]. قال رسول الله(صلى الله عليه وآله): «قد رأيته فى الجنه يسحب ذيولا;او را در بهشت دامن كشان ديدم» و در نقلى ديگر آمده كه پيامبر(صلى الله عليه وآله)براى او طلب رحمت كرده است; الطبقات الكبرى، ابن سعد 3 : 81-379. در نقلى نيز آمده كه نصارى وى را كشتند و پيامبر(صلى الله عليه وآله) درباره ى او فرمود: «روز قيامت زيد همانند يك امت واحد برانگيخته مى شود»; المعارف، ابن قتيبه : 245.
[6]. جهت توضیح بیشتر رک: جلد ششم دائره المعارف صحابه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.