X
✍️ حمیدرضا باقری
✍️ حمید باقری
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد در نشست رونمایی از کتاب «پناهِ پدر»، ضمن انتقاد از غفلت از جایگاه پدر در جامعه و تبلیغات، بر لزوم عملیاتیسازی پژوهشهای فرهنگی و مقابله با تهاجم فرهنگی تأکید کرد و آن را بالاترین جهاد خواند.
مراسم رونمایی از کتاب «پناهِ پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری»، به همت کارگروه مطالعات خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و با حضور صاحبنظران و علاقهمندان برگزار شد. این نشست با هدف تقویت بنیان خانواده و تبیین نقش تربیتی و هدایتی پدران در استحکامبخشی به خانوادههای ایرانی صورت گرفت.
✍️ محمدجواد فلاح
✍️حبیبالله اسداللهی
مراسم رونمایی از کتاب «پناه پدر؛ مهارتهای اخلاقی و عاطفی در رابطه پدر–دختری» به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، برگزار میشود.
هفتمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با محوریت «ابعاد روایت ملی از علت، چگونگی وقوع و دوران پس از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» به صورت مجازی برگزار شد.
✍️ حبیب الله اسداللهی
✍️ حبیب الله اسداللهی مدیر مرکز فرهنگی رصد تیام
✍️ م.ص.صاد
ششمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، پنجشنبه ۱۲ تیرماه توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
پنجمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، سهشنبه ۱۰ تیرماه به صورت مجازی توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
شصت و پنجمین جلسه گروه کلام و معارف دانشنامه پیامبراعظم(ص) در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار شد
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ـ شصت و پنجمین جلسه گروه کلام و معارف دانشنامه پیامبراعظم(ص) با حضور اعضای شورای علمی گروه در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع): شصت و پنجمین جلسه گروه کلام و معارف دانشنامه پیامبراعظم(ص) با هدف غنای محتوای علمی مقالات با حضور اعضای شورای علمی گروه: حجج اسلام علی اسدی ـ مجتبی گودرزی ـ حسن اسکندری و محمدحسین حقیقی در دفتر دانشنامه برگزار شد.
در این جلسه به بررسی محتوایی مقاله «اولوالنهی» تألیف احمد عالیشاهی در دستور کار قرار گرفت.
این مقاله درباره «اولوالنهی» به معنای خردمندان و صاحبان خرد است. نُهی در لغت به معنای عقل و در اصطلاح به معنای کسی است که با عقل و درایت صحیح در برابر هر عمل زشت و خدا ناپسند نه تنها خود را آلوده نمی کند، بلکه خود را به نیکی ها آراسته می کند. واژه ترکیبی «اولوالنُهی» فقط یکبار در قرآن کریم بکار رفته است. خداوند در سوره طه پس از اشاره به فرستادن باران و رویاندن گیاهان گوناگون برای تغذیه انسانها و حیوانات از آن، این امور را دارای نشانه و آیت روشنی برای خردمندان معرفی می کند «... ان فی ذلک لآیات لاولی النُهی» براساس برخی از روایات منقول از پیامبر اکرم(ص) نشانه های اولوالنهی عبارتند از: اخلاق نیکو، فکر وزین، صله رحم، نیکی به والدین، حل مشکلات نیازمندان و همسایگان و یتیمان، اطعام به دیگران و خوابهای صادق آنان همچنین بلند سلام می کنند و در حالی که دیگران در خواب و غفلت فرو رفته اند به نماز شب می ایستند براساس برخی دیگر از احادیث، پیامبر اسلام(ص) اهل بیت خویش را مصداق اولوالنهی معرفی کرده اند. ائمه اطهار در توضیح آن فرموده اند: همان طور که پیامبر(ص) در مدت رسالت خویش گاهی با دشمنان مدارا و گاهی طبق فرمان خدا با آنان جهاد می کردند، ما اهل بیت(ع) هم به نحو جامع و کامل طبق سیره و روش پیامبر(ص) عمل کرده و گاه در برابر دشمنان سکوت می کنیم تا اذن خدا فرا رسد و با جهاد در راه خدا حقیقت را آشکار خواهیم نمود. براساس روایتی از پیامبر اکرم(ص) عبارت «اولوالنهی» در این آیه به امامان معصوم از آل محمد(ص) تفسیر شده اند.
اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی طرح مقالات، پیشنهادات اصلاحی خویش را ارائه کردند.
در نهایت مقرر شد که اصلاحات مورد نیاز توسط یکی از اعضای شورا صورت پذیرد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.