روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(علیه السلام) – حجت الاسلام علی خاک رنگین از برگزاری جلسه نخست کارگاه آموزشي مهارت های پژوهش کیفی با استفاده از نرم افزار Maxqda با تدریس دکتر وحید یاوری، رئیس مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق(ع) و عضو هیات علمی این دانشگاه در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) خبر داد .
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(علیه السلام)، مدیرکارگاه های آموزشی پژوهشکده با اعلام این خبر افزود: جلسه نخست کارگاه آموزشي مهارت های پژوهش کیفی به صورت دوره کارگاه آموزشي غير متمركز برای پژوهشگران و طلاب سطوح عالی حوزه، اساتید دانشگاه و دانشجویان ارشد و دکتری در تاریخ 93/02/17 برگزار شد.
وی افزود: این کارگاه با حضور ۲۸ نفر از دانشجویان دکترا، کارشناسی ارشد و اعضای هیات علمی از دانشگاههای مختلف برگزار شد. دانشجویان از رشته های مختلف مطالعات خانواده، اقتصاد، هنر، ادیان و فرق، فلسفه و دین شناسی و از دانشگاه های باقرالعلوم و دانشگاه ادیان ومذاهب ، جامعه الزهرا، دانشگاه پردیس قم و مراکز پژوهشی در این کارگاه شرکت داشتند.
این مدیر پژوهشی در مورد اهداف كلي دوره اظهار داشت: به منظور توسعه کمی و کیفی تحقیقات کیفی درحوزه علوم انسانی و ارتقای مهارت انجام مطالعات کیفی در میان محققین و به جهت تسهیل مدیریت داده ها با استفاده از نرم افزار، (MaxQDA 10) این دوره تعریف شده است.
خاک رنگین تاکید کرد: دکتر وحید یاوری مدرس این کارگاه با ابراز امیدواری برای ادامه کارگاه های فوق بخاطر نیاز روز افزون به مطالعات کیفی در علوم مختلف، استقبال و اشتیاق شرکت کنندگان، تصریح داشت خوبست: این کارگاه ها حتی بصورت موضوعی، کارگاه های یک روزه مانند "کارگاه تحلیل محتوا " و یا "پدیدار شناسی (phenomenology)" برگزار شود.
حجت الاسلام خاک رنگین ادامه داد: با توجه به استقبال علاقمندان، دوره های بعدی این کارگاهها شامل: کارگاه هایی با موضوع تکنیک های کیفی شامل تحلیل محتوا، تحلیل گفتمان، تبارشناسی، گروه کانونی، و.... نیز در حال طراحی است.
وی با ارائه گزارشی از جلسه نخست این کارگاه گفت: در اولین جلسه که ۴ ساعت به طول انجامید، سرفصل های مبانی، پاردایم ها، استراتژی ها، تکنیک های پژوهش کیفی ارائه شد. اما در جلسه بعد در تاریخ ۲۴/۲/۹۳ عناوین روش تحلیل مضمونی و روش تئوری پردازی داده بنیاد بحث خواهد شد. جلسه سوم و چهارم کارگاه با سرفصل های آشنایی مقدماتی با بخش های نرم افزار MaxQDA، شروع کار با نرم افزار، مدیریت و سازماندهی اسناد و نحوه ایجاد و ورود اسناد متنی و صوتی تصویری و عکس، انواع کدگذاری و مقوله سازی، فرایند مدیریت و تفسیر یا نوشتن، گزارش گیری، نمودار سازی و انواع خروجی ها، جستجو، مدل سازی و ترسیم نقشه ایده ها و مفاهیم و... ارائه خواهد شد.
وی تصریح کرد: با توجه به همکاری انجام گرفته بین موسسه طلوع و پژوهشکده باقر العلوم(ع)، آموزش مجازی دوره فوق توسط موسسه طلوع انجام می شود. لذا عزیزانی که به دلایلی قادر به شرکت حضوری در کارگاه نیستند می توانند به صورت غیر حضوری در کارگاه شرکت داشته باشند.
شایان ذکر است: علاقمندان برای جزئیات بیشتر می توانند به سایت پژوهشکده باقرالعلوم(ع) RBO.IR مراجعه یا با تلفن۳۷۷۴۲۲۸۵- ۳۷۷۴۰۳۵۵داخلی۱۲۷ تماس بگیرند. همچنین سایت موسسه طلوع حق TOLUEHAGH.IR بصورت مجازی ثیت نام می کند.