X
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
یادداشت | حبیبالله اسداللهی
دومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
وظایف گروه اخلاق و عرفان:
1. تدوين برنامة راهبردي گروه؛2. تدوين، اجرا و نظارت بر حسن اجراى طرحهاى پژوهشى؛3. بازخوانى توصيفي و بازنگري انتقادي سنت عرفان اسلامى با تأكيد بر مطالعة موردي آثار نمايندگان برجستة اين حوزه؛4. نقد و بررسي مستمر توليدات جديد انديشههاي عرفاني معاصر در قالبهاي متنوع كتاب، مقاله، سخنرانيهاي علمي، دورهها و متون آموزشي و سايتهاي علمي؛5. بازشناسى مستمر ظرفيتهاى علوم انسانى مربوط به حوزه عرفان و معنويت و بسترسازى علمى جهت انتقال اين ظرفيتها به حوزة دانش عرفانى؛6. تهية اطلس بزرگ دانش و پویش اخلاق و عرفان و تأسيس بانك جامع اطلاعاتی در این زمینه؛7. ترجمة هدايت شدة آثار برجستة عرفان اديان بزرگ و آيينها و جريانهاي بشرى؛8. فعال كردن حلقههاي پرسمان عرفاني جهت طرح و نقد ايدههاي نو و ديدگاههاي جديد در قالب نشستهاي تخصصي درونگروهي توأم با انضباط اجرايي به منظور ثبت و تشكيل پروندههاي علمي ـ پژوهشي؛9. برگزاري همانديشيهاي تخصصي عرفاني با هدف جريانشناسي، مسألهشناسي، شبههشناسي و آسيبشناسي و نيز شناسايي و جذب و حمايت از پژوهشگران جوان و جلب مشاركت نخبگان علمي؛10. شناسايى، جذب، سازماندهى، حمايت، هدايت و نظارت بر منابع انسانى حوزة مطالعات عرفان اسلامى؛11. فراهم آوردن زمينة رشد و ارتقاي توانايى پژوهشگران وابسته و پيوستة گروه از طريق تشكيل كارگاهها و كلاسهاى آموزشى ـ پژوهشى و حمايتهاى لازم علمى؛12. تهيه و تدوين كتب آموزشي و كمك آموزشي براي كلية مراكز تحصيل عالي حوزوي و دانشگاهي؛13. آسيبشناسى مداوم فرهنگ عمومي عرفاني از طريق اجراى طرحهاى پيمايشى؛14. ارائة مشاورههاي علمي به كلية پژوهشگران حوزة مطالعات عرفاني بويژه حمايت از پاياننامهها و جهتدهي توأم با خدماترساني به آنها؛15. تحليل انتقادي فرآوردههاي فرهنگي با مضامين عرفاني اعم از شرححالنگاريها، داستانها، اشعار، وبلاگها، نرمافزارها و برنامههاي هنري مراكز و نهادهاي فرهنگي و رسانههاي عمومي در راستاي سامانبخشي به حوزة نشر و اطلاعرساني عرفان؛16. انتشار نشريهاي تخصصي در حوزة عرفان اسلامي؛17. تشكيل مركز پاسخگويي كتبي و تلفني به پرسشها و شبهات عرفاني؛18. همكاري مؤثر با واحدهاي اطلاعرساني سازمان در عرصة عرفانپژوهي و رخدادهاي فرهنگي و اجتماعي عرفاني؛19. برقرارى ارتباط فعال و سازنده با ساير واحدهاى زيرمجموعه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامى با هدف دستيابي به هماهنگى و استفاده از ظرفيتهاي علمي و تجارب پژوهشي و اجراي طرحهاى مشترك؛20. همكارى با سازمانهاي فرهنگي و اجتماعي نظام و NGOهاي مردمي به عنوان سرشاخههاي متنوع نيازسنجي و موضوع شناسي عرفاني و نيز نشر فرآوردههاي فكري گروه در راستاي تعامل منطقي و واقعبينانه با جامعة مخاطبين؛21. شناسایی و معرفی اسوهگان تبلیغی ـ فرهنگی زنده؛22. فراهم كردن منابع مطالعاتى قديم و جديد اسلامى و غيراسلامى در حوزة عرفان و علوم وابسته و تشكيل بانك اطلاعاتي جامعي از: نويسندگان، كتب، مجلات، پاياننامهها، نرمافزارها، حلقهها و هستههاي علمي، كانونهاي فرهنگي، كتابخانههاي خرد و كلان معطوف به عرفان اعم از اسلامي و غير اسلامي و شعب و شاخههاي آن و همچنين مؤسسههاي علمي ـ پژوهشي و مراكز مطالعاتي و ...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.
با فرارسیدن ایام سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، فرصتی مغتنم برای تعمق و بازخوانی مکتب فکری و عملی این بنیانگذار بیبدیل جمهوری اسلامی فراهم آمده است. در این میان، کتاب «مکتب امام خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی» به عنوان منبعی غنی و مستند، نقش کلیدی در شناخت عمیقتر این مکتب ایفا میکند. این اثر ارزشمند، با گردآوری بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تصویری جامع از ابعاد گوناگون اندیشه و سیره امام راحل ارائه میدهد.