X
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
یادداشت | حبیبالله اسداللهی
دومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
اهداف گروه اخلاق و عرفان»1. گسترش فرهنگ تحقيقات «کاربردي» و «توليدي» در عرصۀ اخلاق و عرفان
- با تبيين هرچه دقيقتر و ملموستر معني، معيارها، روشها و ضرورت تحقيقات کاربردي در اين حوزه؛
- ارتقاء سطح توانمنديهاي پژوهشي پژوهشگران جوان عرصۀ اخلاق و عرفان کاربردي؛
- فراهم نمودن زمينههاي مناسب برای صورت گرفتن چنين تحقيقاتي؛
اثبات فايدهمندي و اثرگذاريهاي گستردۀ اين سطح از پژوهش، به صورت عملي.
2. شناخت هرچه عميقتر و دقيقتر پيامهاي کاربردي مکتب اهلبيت عليهم السلام در حوزۀ اخلاق و عرفان؛
3. تبديل اين پيامها و رهنمودها به برنامهها و نرمافزارهاي جامع، عينيتنگر و نافذ در تمام حوزههاي متنوع حيات بشري و تهيۀ خردهنرمافزارهاي تمدن اخلاقيـ معنوي اسلامي (تهيۀ بستهبرنامههاي کاربردي اخلاقي و معنوي متناسب و قابل بهرهبرداري در محيطهاي متنوع مثل مدارس، مراکز صنعتي، ادارات، مراکز پژوهشي و ... )؛4. تبليغ و ترويج رهنمودهاي کاربردي اخلاق و عرفان شيعي در سطح همۀ اقشار پير، جوان، نوجوان و کودک اعم از زن و مرد، با نگاهي جامع و اثرگذار؛5. اثبات كارآمدى و برترى مكتب اخلاقي و عرفاني اسلام نسبت به دیگر مسالك؛6. استفاده از اين فرصت جهت برداشتن گامهاي جدي در مسير توليد علم ديني(religious science) در حوزۀ تربيت اخلاقي و معنوي، با هماهنگي مراکز متولي اين رسالت؛7. شناسايي موانع پيش روي معنويتگستري و چارهانديشي براي رفع آنها؛8. احياي تجربيات تاريخي و عصري معنويتگستري جهت انگيزهسازي و الهامگيري همۀ متوليان فرهنگي؛9. در همين راستا: تشکيل سامانهاي جهت ذخيرهسازي و به اشتراک گذاردن تجربيات موفق معنويتگستري همۀ نيروهاي با اخلاص و با حقيقت اين عرصه؛10. ايجاد يک کانون مطالبۀ جدي از انديشوران متنوع ديني جهت طراحي الگوهاي زندگي کارآمد؛11. نقد انديشه و آيينهاي سلوكي بديل با توجه به آسيبهاي پيدا و پنهان تاريخي و عصري؛12. ساماندهي مناسب شعور عام عرفاني و بينش معنوي تودة مردم و معرفي كامل و مؤثر اسوههاي ناب عرفاني.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.
با فرارسیدن ایام سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، فرصتی مغتنم برای تعمق و بازخوانی مکتب فکری و عملی این بنیانگذار بیبدیل جمهوری اسلامی فراهم آمده است. در این میان، کتاب «مکتب امام خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی» به عنوان منبعی غنی و مستند، نقش کلیدی در شناخت عمیقتر این مکتب ایفا میکند. این اثر ارزشمند، با گردآوری بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تصویری جامع از ابعاد گوناگون اندیشه و سیره امام راحل ارائه میدهد.