X
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
یادداشت | حبیبالله اسداللهی
دومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
معرفی گروه دانشنامة پیامبر اعظم( صلی الله علیه وآله و سلم)گروه دانشنامة پیامبر اعظم(صلی الله علیه وآله و سلم) گروهای علمی ـ پژوهشی است که مقدمات شکل گیری آن در ماه های پایانی سال 1385 به منظور تدوین و انتشار دانشنامهای تخصصی در مورد ابعاد سیره و شخصیت پیامبر اکرم(ص) در پژوهشکده باقرالعلوم (ع) بنیاد نهاده شد. برای تحقق این هدف، تدوین شیوه نامه که تعریف دانشنامه، اهداف، سیاست ها و ابعاد آن را در بر دارد و طراحی و پیریزی سازمان علمی و اجرائی، ضروری مینمود. بدین سبب، با تدوین شیوه نامه پیشنهادی و دعوت از شماری اساتید و محققان حوزوی توسط مسئول گروه، هسته اولیه این گروه علمی، تشکیل گردید. بررسی شیوه نامه و تصویب نهائی آن، به عنوان « نقشه راه» اولین اقدامی بود که در تدوین دانشنامه می بایست صورت پذیرد، تا ضمن تعریف ابعاد و حدود طرح و بیان انتظارات و چگونگی انجام آن، شاخص ها و معیارهای پژوهش، نگارش و ویرایش دانشنامه توصیف و تدوین گردد. گروه با ارائه شیوه نامه به برخی از اصحاب دائره المعارف و اخذ نظرات مشورتی آنان، کار را با همت و پی گیری مجدانه به سرانجام رساند. سپس با بررسی شیوههای دانشنامه نگاری، به تبیین راهکارهای مختلف و تهیه آئین نامه های اجرائی پرداخت و به عنوان نخستین گام با تکمیل زیرگروه های علمی این حوزه و شکل گیری شوراهای علمی آن، تألیف دانشنامه را در دستور کار خود قرار داد. بعد با تصویب مدخلهای پیشنهادی برای زیرگروه ها و سفارش تألیف مدخل ها به نویسندگان، اجرای طرح عملا از نیمه دوم سال 1386 آغاز شد. به عون و قوه الهی، این گروه با حضور فعال بیش از 25 نفر از اساتید و محققان در زیرگروه ها و شورای علمی دانشنامه و حدود 200 نفر همکار نویسنده، ضمن آماده سازی مقالات مجلدات دیگر دانشنامه، اولین جلد آن را در پایان سال جاری برای چاپ و بهره برداری به اتمام خواهد رساند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.
با فرارسیدن ایام سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، فرصتی مغتنم برای تعمق و بازخوانی مکتب فکری و عملی این بنیانگذار بیبدیل جمهوری اسلامی فراهم آمده است. در این میان، کتاب «مکتب امام خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی» به عنوان منبعی غنی و مستند، نقش کلیدی در شناخت عمیقتر این مکتب ایفا میکند. این اثر ارزشمند، با گردآوری بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تصویری جامع از ابعاد گوناگون اندیشه و سیره امام راحل ارائه میدهد.