X
مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
پنجمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، سهشنبه ۱۰ تیرماه به صورت مجازی توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
یادداشت
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
نام
تجربه نگاری (و ارائه گزارش راهبردی) جبهه فرهنگی میقات ظهور
هدف
ثبت تجربه های فعالیتهای حجت الاسلام والمسلمین وکیل پور در جبهه فرهنگی میقات ظهور
مجری
فاطمه گوهری
تحقیق حاضر بنا دارد از طریق تجربه نگاری «جبهه فرهنگی میقات ظهور» به عنوان یک تشکیلات چندمنظوره فرهنگی موفق که توانسته تشکلهای متعددی برای خود ایجاد کند و ارتباط خوبی بین این تشکلها برقرار کند، «الگویی» برای این کنشگران ارائه دهد تا ضمن انجام فعالیتهای فرهنگی با رویکردی جهادی، با یادگیری و التزام به مولفه های «جبهه سازی فرهنگی» فعالیتهای خود را در افق بلندمدت سامان دهد و زمینهای برای تقویت جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی فراهم نماید.
حضور در بین اقشاری از جامعه که درگیر شدیدترین آسیبهای فرهنگی–اجتماعیاند که بسیاری از دغدغه مندان فرهنگی حتی توان نزدیک شدن به آن را ندارند (مانند شراب خواران)، فعالیتهای حوزه تبلیغ (از تولید محتوا گرفته تا سازماندهی و اعزام با سابقه 23 ساله)، فعالیتهای رسانهای (نگارش نمایشنامه، برگزاری نمایشهای خیابانی، ساخت مستند)، فعالیتهای دانشبنیان و دانشهای پیشرو در حوزه مهندسی برای ارتقاء فعالیتهای جهادی (برگزاری مسابقات در زمینه مکانیک و الکترونیک، طراحی سه خودرو در زمینه کشاورزی)، برنامه های مدون جهادی (ساخت چندین حسینیه در مناطق مختلف کشور که در بحران سیل سال گذشته به قرارگاه کمک های مردمی مبدل شده بود.) و برنامه هایی در حوزه بینالملل به خصوص در حرکت تمدنساز اربعین و بسیاری دیگر از فعالیتها، «میقات ظهور» را به یک جبهه شبکه ساز و چندمنظوره مبدل کرده که ضمن فعالیتهای متنوع فرهنگی با نوع مدیریت جهادی، با توانمندی محیطبینی و تجمیع فعالیتها و برقراری ارتباط بین تشکلهای خود با رویکرد منسجم قرارگاهی استانی و کشوری در جهت «جبههسازی» گام برداشته است. به طوری که مدیران عالیرتبه نظام مانند آیت الله رئیسی «رئیس قوه قضائیه»، سردار محمد رضا نقدی «معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» نیز به دنبال بکارگیری مسئولان «میقات» در ساختارهای مدیریتی کلان فرهنگی بودهاند.بنابراین مسئله تحقیق حاضر این است که چطور میتوان با تجربه نگاری از جبهه فرهنگی میقات ظهور و ارائه الگویی از آن فعالیتهای کنشگران جهادی و فرهنگی را در ایجاد و سرعت بخشیدن به فرایند از «تشکلها تا جبهه» تقویت کرد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.