به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، این نشست که در تاریخ پنجشنبه، ۲۶ تیرماه ۱۴۰۴ برگزار شد، فرصتی برای تبادل نظر پیرامون تولید محتوا برای مبلغان و هیئات و همچنین بررسی ابعاد مختلف کار جهادی در این عرصه فراهم آورد.
حجتالاسلام والمسلمین موسوی در ابتدای این دیدار، با اشاره به سرمایهگذاریهای پژوهشکده باقرالعلوم (علیهالسلام) در تولید محتوا، اظهار داشت که مخاطب اصلی این محصولات، روحانیون، مبلغان و هیئات هستند.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه «بستههای محتوایی» گفت: صرفاً با تولید و ارائه محتوا، فضای کار جهادی به کمال نمیرسد؛ ما در حوزه روش و رویکرد نیز مسئله داریم.
حجتالاسلام والمسلمین باباخانی نیز در پاسخ به دغدغههای حجتالاسلام والمسلمین موسوی، به فعالیتهای «اندیشکده هیأت» در سازمان متبوع خود اشاره کرد و توضیح داد که این اندیشکده، هیئات را بر اساس ۱۲ محور و ۱۲ تیپ فکری دستهبندی کرده است و برای هر تیپ، یک «دال مرکزی» (محور اصلی فکری) مشخص کردهاند.
رییس سازمان هیأت و تشکلهای دینی به عنوان نمونه به تفاوتهای مبنایی در نحلههای فکری مختلف اشاره کرد و گفت: تفکر حضرت آقا، هیأت را وسیلهای برای رسیدن به هدف میدانند، در حالی که برخی دیگر، هیأت را خودِ هدف تلقی میکنند. این تفاوت مبنایی در شیوه عمل، به خصوص در شرایطی مانند همهگیری کرونا، پیامدهای متفاوتی در پی دارد.
وی همچنین به آسیبشناسی برخی مداحان برجسته پرداخت و گفت: بسیاری از مداحان خوب ما، حتی در میان تفکرات متفاوت، اختلاف مبنایی را احساس نمیکنند و به دنبال حرفهای دلچسبتر هستند که این میتواند در بلندمدت منجر به شیوه غلط شود.
حجتالاسلام والمسلمین باباخانی به تفاوت رویکرد مداحانی چون مهدی رسولی و میثم مطیعی نسبت به «تفکر امام» که در آن «مردم» جایگاه رکنی دارند اشاره کرد و گفت که این دال مرکزی در کارهای برخی از مداحان کمرنگ است.
در ادامه این دیدار که حجتالاسلام عباس حیدریپور، قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) نیز در آن حضور داشت، از چهرههایی چون حاج مهدی رسولی و حاج محمود کریمی به عنوان نمونههای جریانساز یاد شد.
بخش پایانی این دیدار به تبیین ظرفیتهای عظیم و کمتر دیدهشده در جامعه هیئات اختصاص یافت. حجتالاسلام والمسلمین باباخانی به تواناییهای شبکه بانوان اشاره کرد و گفت: ما در بخش بانوان ظرفیتهای عجیب و قوی داریم. ۱۰ هزار مداح و هیأت موثر بانوان در کشور داریم که بسیاری از آنها در سطح ۴ حوزه و دکترا هستند و واقعاً فرهیختهاند.
وی افزود: متوسط سواد و فرهیختگی بانوان ما قطعاً از شبکه آقایان بالاتر است. آنها انقلابیتر، پرکارتر و دغدغه پول ندارند.
رییس سازمان هیأت و تشکلهای دینی به نمونههای عملی از فعالیت این بانوان اشاره کرد و گفت: در ایام عزاداری، ۲۰۰ شهرستان میزبان تجمعهای تعزیهداری تحت عنوان «همپای زینب» بودند. همچنین، در دوازدهم محرم، ۲۵۰ شهر پرجمعیت، مراسم «زینبیون» را برگزار کردند.
حجتالاسلاموالمسلمین باباخانی در ادامه به شبکه بانوان اشاره کرد و آنها را جمعی قابل توجه و آماده عملیات دانست که ظرفیت بالایی برای ترویج و رساندن آثار محتوایی (مانند کتب و تولیدات فکری) به مخاطبان دارند. وی همچنین به قدرت قلم و حضور افراد فرهیخته در میان بانوان اشاره کرد و افزود که شبکه آنها برای برندسازی کتابها و محتواها بسیار قویتر است.