X
عید سعید فطر، یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی است که پس از یک ماه روزهداری و عبادت در ماه مبارک رمضان جشن گرفته میشود. این عید به معنای "عید فطرت" است و فرصتی برای شکرگزاری به درگاه خداوند به خاطر نعمتهایش و همچنین فرصتی برای برقراری همبستگی و محبت بین مسلمانان به شمار میآید.
فقه قرآنی، دانشی پویا و بالنده است که همواره در حال تکامل و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه است. «موسوعه آیات الاحکام»، اثری جامع و نوآورانه در این زمینه است که تلاش میکند با استفاده از آیات قرآن، به تبیین دقیق و جامع احکام فقهی بپردازد.
روز قدس، روز بیداری امت اسلامی و دفاع از مظلومیت فلسطین است. در شرایطی که رژیم صهیونیستی هر روز جنایتی تازه رقم میزند و قدرتهای استکباری در برابر آن سکوت کردهاند، گرامیداشت این روز بیش از همیشه اهمیت دارد. روز قدس، نماد ایستادگی در برابر اشغالگری و جنایت، و فرصتی برای همبستگی جهانی با ملت فلسطین است.
کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب زندگی، مادری، کنشگری را برگزار کرد. این اثر نمونهای از آثار تجربهنگاری است که با هدف ثبت و انتقال تجربیات زیسته زنان در عرصههای مختلف اجتماعی و خانوادگی تدوین شده است.
ماه رمضان، ماه رحمت و برکت، با ولادت سراسر نور سبط اکبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، در نیمه خود، جلوهای دیگر مییابد. این میلاد فرخنده، یادآور شخصیت بلندمرتبهای است که جلوهگر بخشندگی، صلحطلبی و کرامت در تاریخ اسلام بوده است.
«موسوعه آیات الاحکام»، اثر منتشر شده توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، روز چهارشنبه 22 اسفندماه در سومین جلسه هماندیشی «بازگشت به قرآن و افق آتی همگرایی ملتهای مسلمان» معرفی شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) نشست نقد و بررسی کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» را برگزار کرد. در این نشست، جمعی از صاحبنظران حوزه مطالعات فرهنگی و تبلیغی به واکاوی ابعاد مختلف این اثر و تحلیل دستاوردهای آن پرداختند.
یادداشت | محمد باغچیقی(1)
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) میزبان نشست نقد و بررسی کتاب «مجلسیات» تألیف خانم حمیده تابعی بود. این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و بررسی ابعاد مختلف این اثر نوآورانه فراهم آورد.
سومین و آخرین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» با حضور سه پژوهشگر حوزه فضای مجازی برگزار شد. در این جلسه، حجتالاسلام محمدعلی جلالی، آقای میرحیدری و حجتالاسلام رضا سامان به بررسی ابعاد مختلف طراحی اسلامی سکوهای مجازی پرداختند.
ماه مبارک رمضان، ماه رحمت، مغفرت و برکت، از راه رسید. این ماه، فرصتی است برای نزدیکی به خداوند، پاکسازی قلب و تقویت روح.
شماره نهم فصلنامه «نامه جمهور» با عنوان ویژهنامه کارگری، به زودی منتشر خواهد شد. این شماره از فصلنامه در 344 صفحه، به بررسی ابعاد مختلف زندگی کارگران در ایران میپردازد.
نام
مطالعه و کراپ، بارگذاری و تگ زنی مجله تهران مصور از آذر 57 تا مرداد 58
هدف
فیشبرداری و تگزنی اطلاعات مهم مجله جهت استفاده در پروژههای تاریخی، سیاسی، اجتماعی
تاریخ شروع
فروردین 1400
چشمانداز اتمام
شهریور 1400
مجری
حسام الدین رستمی
محققین
محمدرضا امینی- سعید امینی
میزان پیشرفت
100 درصد
کلیات
مجله تهران مصور در چهار بازه زمانی انتشار یافته، که اولین دوره آن با صاحب امتیازی عباس نعمت مربوط به سال های 1308 تا 1320 میباشد. محتوای مجله غالبا به مسائل اجتماعی، سیاسی، طنز و اخبار روزمره میپرداخته که از استقبال نسبتا خوبی هم برخوردار بوده است. در سال 1320 برای مدتی فعالیت این مجله متوقف میشود. فعالیت مجله مجددا در خرداد 1321 شروع و با حضور سردبیران مختلفی ادامه پیدا میکند و تا سال 1353 که به دنبال اعلام توقیف برخی از روزنامهها و مطبوعات توسط امیرعباس هویدا ، مجله بسته میشود.
به دنبال فضای باز سیاسی در روز های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی بار دیگر این مجله فعالیت خود را از آذر ماه سال 1357 با مدیریت مجدد عبدالله والا و سردبیری مسعود بهنود آغاز می کند. با وجود اینکه حکومت طاغوتی شاهنشاهی هنوز به طور کامل از بین نرفته بود، محتوای شمارههایی که در ماههای آذر، دی و بهمن به چاپ میرسید نسبت به مسئولان وقت پهلوی بسیار انتقادی است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ابتدا همسویی خوبی با امام خمینی و نیروهای اصیل انقلابی از خود نشان داد اما طولی نکشید که رویکرد مجله عوض شد. اولین مطالب انتقادی که از سوی این مجله متوجه انقلاب گردید بر سر نوع رفراندوم تعیین نظام سیاسی بود که برخی از نویسندگان این مجله معتقد بودند این مدل برگزاری که فقط پرسشگری در رابطه با نظام جمهوری اسلامی ایران آن هم بصورت آری_خیر، روشی غیردموکراتیک میباشد.
از جمله مسئله دیگری که زاویه نگاه این مجله با انقلاب را نشان میدهد بحث مجلس موسسان یا مجلس خبرگان قانون اساسی بود، که با گذشت مدتی از انقلاب این اختلافات بیشتر شد.این مطالب را میتوان از نوع یاداشتهای عبدالله والا و حسین مهری که قلمی تند داشتند و حتی گاهی با صراحت تمام از امام خمینی و اتفاقات ماههای ابتدایی انقلاب انتقاد میکردند متوجه شد. در این میان مسعود بهنود نسبت به همکاران خود رویکرد انتقادی ملایمتری نسبت به انقلاب داشت.
پوشش خبری و خط فکری مجله نسبت به گروههایی که گرایشات چپ داشتند بیشتر از سایر مسائل بود. پرداختن ویژه به مطالبی با محوریت سازمان فدائیان و مجاهدین خلق گواه این مسئله میباشد. همچنین عملکرد دولت موقت نیز باب میل این مجله نبود و رویکرد انتقادی نسبت به بازرگان و کابینهاش و اشخاصی مانند صادق قطب زاده، ابراهیم یزدی، صادق خلخالی و گاهی هم ابوالحسن بنیصدر به چشم میخورد.
سرانجام با تصویب لایحه قانون مطبوعات در پی اتفاقات و حوادث روزنامه آیندگان این مجله نیز به جرم همکاری و وابستگی به ساواک برای همیشه تعطیل گردید.
این مجله از بازه زمانی آذر 1357 تا مرداد 1358 مورد مطالعه، فیشبرداری و تگ زنی قرار گرفته است.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.