X
دومین جلسه از دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» با حضور سه تن از پژوهشگران عرصه فضای مجازی، برگزار شد. در این جلسه، چالشها و فرصتهای موجود در طراحی سکوهای مجازی اسلامی و نقد الگوهای موجود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی موسوی، رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سخنانی به تبیین چالشهای فقه فرهنگ پرداخت و ضمن نقد رویکردهای موجود، بر ضرورت تحول در این حوزه و حرکت به سوی ساختارسازی تمدنی تأکید کرد.
نیمهشعبان، نه تنها روز میلاد آخرین حجت الهی، بلکه نقطه پیوند میان زمین و آسمان است؛ روزی که امید، در تار و پود هستی تنیده شد و زمین مأوای ولیّ خدا گردید. این روز بزرگ، در فرهنگ اسلامی، جایگاهی ویژه دارد و بهعنوان یکی از پرفضیلتترین ایام سال، شناخته میشود.
نشست تخصصی "اصلاح نگرش به خانواده و تاثیر آن در بهبود رفتارهای ارتباطی در خانواده" از دوره مهارتهای اخلاقی برای حل مسائل خانواده با محوریت قرآن و حدیث با سخنرانی دکتر محمدجواد فلاح، مدیر کارگروه تربیت، زن و خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، در تاریخ 17 مهرماه 1403 در مسجد امیرالمومنین (علیهالسلام) شهرک مهدیه برگزار شد.
یادداشت: حمیدرضا فتحی
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نویسنده: حمیدرضا فتحی
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 1" شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی تربیتی و به کوشش میثم قاسمی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نخستین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» به همت کارگروه مطالعات فضای مجازی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام در سالن امام رضا علیهالسلام دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد.
دانشکده روانشناختی و علوم تربیتی
پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد
در رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش
(گرایش تعلیم و تربیت اسلامی)
عنوان :
بررسی سیره تربیتی حضرت زهرا (س)
استاد راهنما:
دکتر محمد داودی
استاد مشاور:
دکتر محمد جواد زارعان
استاد داور:
دکتر سعید بهشتی
دانشجو: مریم وزینی پیروز
شهریور 1389
چکیده:
هدف کلی این تحقیق بررسی سیره تربیتی حضرت زهرا (س) می باشد. نوع تحقیق حاضر بنیادی، روش تحقیق توصیفی ـ تحلیلی، روش گردآوری اطلاعات روش کتابخانه ای و روش تجزیه و تحلیل داده ها کیفیو از نوع تفسیر ـ استنتاجی است.
در پاسخ به سؤال اول به مرور سیره کلی حضرت زهرا (س) در رفتار با پدر و همسر پرداختیم. سپس در بررسی سؤال دارم به بررسی اهداف تربیتی حضرت زهرا پرداختیم و باتوجه به سیره ایشان به هدف غایی قرب الی الله و اهداف واسطه ای، پرورش روحیه عبادت، پرورش روحیه جهاد و عدالتخواهی، پرورش جسم، آموزش معارف الهی و پرورش شخصیت عاطفی و اخلاقی دست یافتیم. در بررسی سؤال سوم با بررسی اصول تربیتی حضرت زهرا به اصول احترام به کودک، رعایت عدالت، توجه به نیازهای کودکان، توجه به حضرت زهرا به اصول احترام به کودک، رعایت عدالت، توجه به نیازهای کودکان، توجه به سلامتی کودکان و مراقبت و کنترل فرزند رسیدیم و در پاسخ به سؤال چهارم تحقیق با بررسی روشهای تربیتی حضرت زهرا (س) به روشهای گفتن اذان و اقامه در گوش فرزندان، سنت عقیقه، انتخاب بهترین نام ها، محبت به کودک، بازی با کودک، تشویق به دانش آموزی، ارائه الگوی عینی از اسلام، مسابقه و رقابتهای سازنده، استفاده از جاذبه شعر در تربیت، روش مباحثه و مناظره در بحث های علمی و آموزش دعا دست یافتیم.
کلید واژگان: سیره تربیتی، حضرت زهرا (س)، اهداف تربیتی، اصول تربیتی و روشهای تربیتی.