X
مرجعیت با اتکا به درک درست از دوگانه استکبار و استضعاف و با شناخت دقیق از نقشه کفر جهانی در تقابل تمدن غربی در مقابل تمدن اسلامی بزرگترین ضربات را بر استکبار و جبهه کفر وارد ساخته است.
جنگ و مقاومت ملت ایران میتواند کشور را در حوزههای مدیریتی، حکمرانی، فناوری، امنیتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، بهاندازهٔ بیست تا سی سال بهپیش بِراند.
پنجمین نشست از سلسلهنشستهای راهبردی «آنِ ما شدن»، با محوریت «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، سهشنبه ۱۰ تیرماه به صورت مجازی توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) و در چارچوب سلسله نشستهای راهبردی «ایران آینده» برگزار شد.
یادداشت
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
نام
تجربه نگاری و تدوین هندبوک آموزشی ویژه طلاب جهت نحوه مواجهه و پاسخ به سؤالات دینی
در قالب ثبت تجربههای علمی و عملیاتی حجت الاسلام دکتر سید حسن هاشمی جزی (کارشناسان پاسخگو)
هدف
جمع آوری اطلاعات از تجربه نگاری های سطح کشور
مجری
محمد پورنورز
کلیات
این سوژه در رابطه با یکی از مهمترین شئون طلبگی یعنی پاسخگویی به سوالات دینی است. علاوه بر طلاب، برای فعالان فرهنگی که در حوزههای خدمات اجتماعی مشغول به فعالیت هستند، نوع مواجه با پرسشهای اطرافیان به منظور برقرار ارتباط موثر با مخاطب برای ورود به گام پاسخگویی، این سوژه قابل بهرهمندی است.
به لحاظ مخاطب سوژه، طلاب و روحانیون در مرحله اول و سایر فعالان و تحصیل کردههای فرهنگی دربرگیرنده این موضوع می باشند. در حوزه شئون طلبگی، میتوان گفت که بارزترین آن، توان پاسخگویی به سوالات مخاطبان است. امروزه با توجه به بسترهای متنوع تبلیغی (میدانی، منبر، فضای مجازی، جوامع مجازی، ...) پاسخگویی به یک «مهارت» تبدیل شده که بدون مسلح شدن به آن توان و سواد «دانشی» و «بینشی» به تنهایی راهگشا نخواهد بود. این سوژه قرار است قالبها و محتواهای لازم برای رسیدن به این مهارت را فراهم کند.
حجت الاسلام دکتر هاشمی جزی، از ابتدا به عنوان پاسخگو در مرکز ملی پاسخگویی شروع به کار میکند و در گروههای مختلف تجربههایی مختلفی میدانی نیز داشتهاند و از طرفی با رویکرد پژوهشی به دنبال کشف مهارتهای مورد نیاز برای طلاب به منظور پاسخگویی بودهاند. وی در حال حاضر به عنوان ریاست پشتیبانی علمی مرکز ملی پاسخگویی به تربیت مهارتی کارشناسان پاسخگو مشغول به کار هستند. تقویت مهارت پاسخگویی، علاوه بر افزایش توانمندی و کسب مهارت طلاب در حوزه پاسخگویی، از سویی دیگر غیرمستقیم ترویج روحیه پرسشگری در بین عموم را به دنبال خواهد داشت که خود منشاء برکاتی خواهد شد. به کرات دیده شده که عدم بیان شبهه و سؤال از طرف پرسشگر سرآغاز انحرافات گستردهتری شده و بالعکس.
در واقع این پژوهش یک راهنمای کاربردی برای طلاب در عرصه پهناور پاسخ به سؤالات دینی و شبهات میباشد. برای تبیین بیشتر مساله میتوان گفت، وقتی یک مخاطب از یک طلبه سوالی میپرسد، طلبه با دانش خود پاسخی میدهد. اما آنچه مطلوب است پاسخ به ما هو پاسخ سؤال نیست، بلکه ابتدا با مخاطب شناسی و طرح سوالات اکتشافی، باید به ریشه و مساله اصلی پرسشگر که در قالب یک سوال ظهور یافته بایستی پی برد و بنا به آن مساله پاسخ داد. لکن در حال حاضر عموم طلاب به علت عدم آشنایی با مهارت پاسخگویی، بنا به ارتکازات ذهنی خود یا ظاهر سوال پاسخ میدهند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.