به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، در این مراسم که رأس ساعت ۱۱ صبح در سالن جلسات پژوهشکده برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله فرحزاد، استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مذهبی برجسته، به ایراد سخنرانی با موضوع «جایگاه و نقش پدر در استحکامبخشی و شکلگیری خانواده مقاوم» پرداخت.
در ابتدای نشست حجتالاسلام عباس حیدریپور، قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، هدف از نگارش کتاب «پناهِ پدر» (اثر دکتر فلاح) را مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن به نهاد خانواده دانست.
وی با اشاره به اینکه دشمن ارزشهای مقدس اسلامی و هسته و نهاد خانواده را هدف قرار داده، تأکید کرد: ما اگر بتوانیم با رویکرد ترویجی جایگاه و نقش پدرها را خوب تبیین کنیم و پدرهای عزیز عباسگونه بتوانند در خانوادههایشان علمداری کنند و در حفاظت، حراست، حمایت و هدایت خانواده نقش خودشان را به خوبی ایفا کنند، قطعاً با یک خانواده مقاوم و استوار، دشمن نمیتواند به اهدافش برسد.
قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) با اشاره به اهمیت نقش پدر، بهویژه در رابطه با دختران، ابراز امیدواری کرد که این کتاب بتواند به تبیین این نقشها کمک کند.
حجتالاسلام حیدریپور در ادامه سخنان خود، به واقعیتها و حقایق انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: ما یک سخنان عرشی از حضرت امام راجع به مقام زن داریم و خود حضور زن در اصل پیروزی انقلاب ویژه و برجسته است.
وی در عین حال به گردنههای اُحد پس از انقلاب اشاره کرد که در آنها، خانواده به عنوان کانون اصلی تربیت، آسیب دیده و شاهد پدیده رهاشدگی در پرورش فرزندان و نارسایی در انجام وظایف بودهایم.
قائم مقام پژوهشکده به تضعیف نقش ولایت متقابل در جامعه ایمانی اشاره کرد و اظهار داشت: در حالی که مهربانی و دلسوزی بسیار تقویت شده، اما جانب اقتدار پدر مشخص و ضعیف شده است.
وی تأکید کرد که نیاز است نقطه تعادل میان مهربانی و اقتدار بازخوانی شود تا هم رهاشدگی ترمیم شود و هم یک مهربانی رشددهنده محقق گردد.
حجتالاسلام حیدریپور، کتاب «پناهِ پدر» را نتیجه تلاشهای گروه مطالعات خانواده پژوهشکده و اجماعی از اساتید حوزه و دانشگاه با رویکردهای دینی دانست که هدف آن یاد دادن نقطه تعادل در رابطه پدر و دختری است.
وی ابراز امیدواری کرد که این تلاشها مرضی رضای خدای متعال قرار بگیرد و شامل ادعیه حضرت ولیعصر (عج) شود.
در ادامه این مراسم، محمدجواد فلاح، نویسنده کتاب «پناهِ پدر»، به بیان نکاتی پیرامون اثر خود پرداخت.
وی هدف از این کتاب را وارد کردن زحمات حوزه پژوهش به عرصه میدان دانست و توضیح داد که ابتدا جامعه نخبگانی را درگیر مسئله رابطه پدر و دختری کردند و سپس تلاش شد تا حاصل این دغدغه به بدنه اجتماع برسد.
دکتر فلاح با بیان اینکه کتاب «پناهِ پدر» صرفاً یک کار پژوهشی نیست، بلکه تلاش شده تا بستههای کاربردی نیز ارائه شود، افزود: پشتوانه این کتاب، هزار صفحه پژوهش اصیل با تأکید بر معارف اسلامی است.
وی اظهار داشت که در کتاب «پناهِ پدر» تلاش شده تا نیازهای امروز پدران برای برقراری ارتباط مؤثر با دخترانشان، با توجه به چالشها و مسائل روز جامعه، مورد توجه قرار گیرد.
مسئول کارگروه مطالعات خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) به طور خاص بر اصول و قواعد ارتباطی که پدران باید رعایت کنند و همچنین موقعیتهای مختلفی که این ارتباط در آنها شکل میگیرد، تأکید کرد.
نویسنده اثر تصریح کرد که راهکارها مبتنی بر معارف اسلامی، مخصوصاً آیات و روایات هستند و تلاش شده تا بیان آنها بسیار سادهسازی شود تا مخاطب عمومی نیز بتواند از آن استفاده کند.
وی همچنین از آمادهسازی فایلهای صوتی و متنی حدود صد جلسه نشست برای تبیین این موضوع و نیز تولید پادکست و خروجیهای رسانهای دیگر خبر داد.
استاد فلاح در پایان گفت که عنوان کتاب «پناهِ پدر» از منابع دینی گرفته شده که پدر را به عنوان یک دژ مستحکم و پناهگاه معرفی میکند.
وی در پایان با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه با این رویکرد، دختران جامعه از هر آسیب و هر آفتی مصون بمانند، خواستار حمایت و هدایت استاد فرحزاد برای تکمیل اقدامات ترویجی و تبلیغی این اثر شد.
🔖 به مناسبت رونمایی، کد تخفیف ۲۵٪ برای خرید آنلاین کتاب در نظر گرفته شده است:
کد تخفیف: PBGN0406
📚 خرید از درگاه اینترنتی: http://pbshop.ir