X
دومین جلسه از دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» با حضور سه تن از پژوهشگران عرصه فضای مجازی، برگزار شد. در این جلسه، چالشها و فرصتهای موجود در طراحی سکوهای مجازی اسلامی و نقد الگوهای موجود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی موسوی، رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سخنانی به تبیین چالشهای فقه فرهنگ پرداخت و ضمن نقد رویکردهای موجود، بر ضرورت تحول در این حوزه و حرکت به سوی ساختارسازی تمدنی تأکید کرد.
نیمهشعبان، نه تنها روز میلاد آخرین حجت الهی، بلکه نقطه پیوند میان زمین و آسمان است؛ روزی که امید، در تار و پود هستی تنیده شد و زمین مأوای ولیّ خدا گردید. این روز بزرگ، در فرهنگ اسلامی، جایگاهی ویژه دارد و بهعنوان یکی از پرفضیلتترین ایام سال، شناخته میشود.
نشست تخصصی "اصلاح نگرش به خانواده و تاثیر آن در بهبود رفتارهای ارتباطی در خانواده" از دوره مهارتهای اخلاقی برای حل مسائل خانواده با محوریت قرآن و حدیث با سخنرانی دکتر محمدجواد فلاح، مدیر کارگروه تربیت، زن و خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، در تاریخ 17 مهرماه 1403 در مسجد امیرالمومنین (علیهالسلام) شهرک مهدیه برگزار شد.
یادداشت: حمیدرضا فتحی
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نویسنده: حمیدرضا فتحی
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 1" شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی تربیتی و به کوشش میثم قاسمی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نخستین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» به همت کارگروه مطالعات فضای مجازی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام در سالن امام رضا علیهالسلام دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد.
دانشگاه قم
دانشکده الهیات و معارف اسلامی
پایان نامه کارشناسی ارشد فقه و مباین حقوق اسلامی
موضوع:
بررسی فقهی ماهیت اختلاف زن و مرد
در احکام عبادی (طهارت و نماز)
استاد راهنما:
آقای دکتر سید محمد جواد وزیر فرد
استاد مشاور:
آقای سید محمد حسن مؤمنی
نگارنده:
زهرا نجف زاده
زمستان: 1388
چکیده:
مسأله زن و مرد و اختلافات بین آنها از جمله مسایلی است که، همیشه مطرح و مورد ایراد و بهانه مغرضان بوده است، به طوری که اگر مبانی این اختلافات تبیین نگردد، دین اسلام متهم به مرد سالاری همراه با بار معنایی منفی و تبعیض بین زن و مرد از منظری ناعادلانه می شود که افراد ناآگاه نیز ممکن است تحت تأثیر القائات مسموم واقع شوند. در این تحقیق، موارد اختلاف زن و مرد در احکام عبادی ـ طهارت و نماز ـ همراه با مبانی آنها بیان شده است، که در نتیجه می توان اختلافات زن و مرد را در پنج مورد خلاصه کرد؛ مورد اول: اختلافاتی که، متناسب با تفاوت در تکوین آنها است؛ مورد دوم: اختلافاتی که، براساس رخصت و راحت گیری برای زنان می باشد؛ مورد سوم: اختلافاتی که، با قطع نظر از تفاوت در آفرینش و صرف نظر از رعایت رخصت، صرفاً تعبّد به روایات است، که به خاطر تعبدی بودن احکام عبادی و دشواری بیان علت برای آنها، حکمت هایی نیز در این رابطه بیان شده است؛ و مورد چهارم: اختلافاتی که رعایت جهت عفاف زن در آن برجسته تر می باشد.
علاوه بر این موارد، موارد معدودی از قبیل: لباس پرستار بچه، اولویت مرد نسبت به امور میت و... نیز وجود دارد که به فتوای مشهور فقها به عنوان موارد اختلافی بین زن و مرد مطرح شده است که با بررسی های انجام شده، به عقیده صاحب رساله زن و مرد در این امور باهم برابر می باشند.
کلید واژگان: عبادت، طهارت، صلوة، رجل، مرأة.