X
دومین جلسه از دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» با حضور سه تن از پژوهشگران عرصه فضای مجازی، برگزار شد. در این جلسه، چالشها و فرصتهای موجود در طراحی سکوهای مجازی اسلامی و نقد الگوهای موجود مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین سید علی موسوی، رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سخنانی به تبیین چالشهای فقه فرهنگ پرداخت و ضمن نقد رویکردهای موجود، بر ضرورت تحول در این حوزه و حرکت به سوی ساختارسازی تمدنی تأکید کرد.
نیمهشعبان، نه تنها روز میلاد آخرین حجت الهی، بلکه نقطه پیوند میان زمین و آسمان است؛ روزی که امید، در تار و پود هستی تنیده شد و زمین مأوای ولیّ خدا گردید. این روز بزرگ، در فرهنگ اسلامی، جایگاهی ویژه دارد و بهعنوان یکی از پرفضیلتترین ایام سال، شناخته میشود.
نشست تخصصی "اصلاح نگرش به خانواده و تاثیر آن در بهبود رفتارهای ارتباطی در خانواده" از دوره مهارتهای اخلاقی برای حل مسائل خانواده با محوریت قرآن و حدیث با سخنرانی دکتر محمدجواد فلاح، مدیر کارگروه تربیت، زن و خانواده پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، در تاریخ 17 مهرماه 1403 در مسجد امیرالمومنین (علیهالسلام) شهرک مهدیه برگزار شد.
یادداشت: حمیدرضا فتحی
کتاب "رهیافتهای توحیدی 3" با عنوان "شرح کتاب روح توحید؛ نفی عبودیّت غیرخدا با رویکرد فلسفی"، اثری است که به کوشش صدیقه حاجیعلیان توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در سال 1403 به شمارگان 300 نسخه به چاپ رسیده است.
کتاب «رهیافتهای توحیدی 2» شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی اجتماعی و به کوشش رضا خانجانی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نویسنده: حمیدرضا فتحی
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.
کتاب "رهیافتهای توحیدی 1" شرحی است بر کتاب ارزشمند «روح توحید؛ نفی عبودیت غیر خدا» اثر حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) که با رویکردی تربیتی و به کوشش میثم قاسمی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شده است.
نخستین جلسه دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» به همت کارگروه مطالعات فضای مجازی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام در سالن امام رضا علیهالسلام دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد.
پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع) برگزار می کند:
اولین دورۀ آموزشی عفاف و حجاب برای دانش پژوهان
روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع) – گروه زن و خانوادۀ پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع) برای ارتقاء سطح آگاهی های دانش پژوهان در زمینۀ حجاب و عفاف کارگاه آموزشی برگزار می کند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکدۀ باقرالعلوم (ع): حجة الاسلام والمسلمین سید جعفر حق شناس با اعلام این خبر گفت: یکی از عوامل اساسی در سامان بخشی به امر توسعه و گسترش فرهنگ دینی حجاب و عفاف، ایفای نقش صحیح و عالمانۀ پیام رسانان و دیگر اقشار تأثیرگذار است؛ از این رو ارتقای دانش و بینش این گروه از جامعه در ارتقای فرهنگ عمومی حجاب و عفاف نقش ویژه ای را ایفا می کند. به همین خاطر گروه مطالعات زن و خانواده با شناسایی پیام رسانان و فعالین فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب و نیاز سنجی های صورت گرفته اقدام به برگزاری دوره آموزشی "عفاف و حجاب" کرده است.
وی گفت: این دوره آموزشی علاوه بر آشنا کردن و تقویت مبانی دینی و علمی عفاف و حجاب دانش پژوهان در توانمندی آنان به منظور تبیین، ارائه و ترویج این فرهنگ اصیل نقش به سزایی را ایفا خواهد کرد.
مدیر گروه زن و خانوادۀ پژوهشکدۀ باقرالعلوم افزود: با توجه به نیازسنجی های تخصصی صورت گرفته توسط گروه و مشاوره با اساتید و کارشناسان این عرصه سرفصل هایی از قبیل فلسفه عفاف و حجاب و کارکردهای آن، اهمیت خانواده در گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، جریان شناسی عفاف و حجاب در ایران، جامعه شناسی عفاف و حجاب، روانشناسی عفاف و حجاب و ... برای این دوره در نظر گرفته شده است و البته به جهت بالا بردن سطح کیفی کارگاه جلسات کارشناسی متعددی با اساتید برجستۀ مرتبط با این مقوله برگزار گردیده است.
لازم به ذکر است که اولین دورۀ این کارگاه با همکاری مرکز مطالعات و پژوهش های اسلامی دانشگاه صنعتی شریف برای تعدادی از دانشجویان نخبه فرهنگی این دانشگاه در حال برگزاری می باشد که اولین جلسه کارگاه با موضوع حیا، حریم، عفاف، توسط حجت الاسلام و المسلمین حق شناس مدیر گروه مطالعات زن و خانواده پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در تاریخ 90/2/1برگزار گردید و بقیه جلسات این کارگاه در هفته های بعد طبق برنامه ریزی های صورت گرفته تشکیل خواهد شد.