مطالعه و کراپ، بارگذاری و تگ زنی مجله اطلاعات بانوان

مطالعه و کراپ، بارگذاری و تگ زنی مجله اطلاعات بانوان
مطالعه و کراپ، بارگذاری و تگ زنی مجله اطلاعات بانوان
مطالعه و کراپ، بارگذاری و تگ زنی مجله اطلاعات بانوان
[price] [lowprice] [highprice]

نام

مطالعه و کراپ، بارگذاری و تگ زنی مجله اطلاعات بانوان

هدف

دسته‌بندی و تگ زنی اطلاعات مهم مجله جهت استفاده در پروژه های تاریخی، سیاسی، اجتماعی

تاریخ شروع

پاییز 98

چشم‌انداز اتمام

پاییز 1400

مجری

سعید امینی- سعید رستمی- غلامرضا شیرعلی- سید صالح رضوی- حسام‌الدین رستمی- سید مصطفی برزین- سید محمدباقر طباطبایی

محققین

محمدرضا امینی- سعید امینی

میزان پیشرفت

سالهای 55 تا 60 به صورت کامل به اتمام رسیده است.

کلیات

اطلاعات بانوان یا بانوان نخستین مجله منتشرشده ویژه بانوان در تهران بود. این مجله اولین بار در ۱۲ فروردین ۱۳۳۶ در تهران با صاحب امتیازی و مدیر مسئولی قدسی امیرارجمند «مسعودی» به چاپ رسید.

قدسی امیر ارجمند نیز صرفاً به خاطر موقعیت همسرش در عرصه مطبوعات، بدون اینکه تجربه‌ای در این زمینه داشته باشد، مجله «اطلاعات بانوان» را منتشر کرد و خود سردبیری آن را برعهده گرفت. خانم امیرارجمند در نفوذ فرهنگ غربی در میان بانوان ایران نقش بسزایی داشت و روزنامه‌اش ارگانی برای تبلیغ مظاهر غرب بود. از انجمن‌های وابسته به اطلاعات بانوان باید به «انجمن دوشیزگان و بانوان» اشاره کرد که حائز اهمیت زیادی در شناخت مناسبات فرهنگی رژیم پهلوی است. این مجله که به وسیله روزنامه اطلاعات در دوران حکومت محمدرضا پهلوی منتشر می‌شد، مطالبی در مورد هنرپیشه‌ها، خانواده سلطنتی، سلامتی، زیبایی و دیگر مباحث مربوط به زنان مطلب منتشر می‌کرد.

این مجله در سال‌های ابتدایی با سردبیری ایرج مستعان و در قطع ۲۵/۳۵ و در ۸۰ صفحه به فروش می‌رسید. در سال‌های ۱۳۳۸ و ۱۳۳۹ تیراژ مجله به رکورد بی‌سابقه ۴۵ هزار نسخه رسید. این مجله در دهه ۱۳۴۰ برای تشویق زنان به کار روزنامه‌نگاری، کلاس‌های روزنامه‌نگاری و دوره‌های دو ساله خبرنگاری برگزار کرد که از فارغ‌التحصیلان این دوره‌ها می‌توان از منصوره پیرنیا و منیژه دولتشاهی نام‌ برد. این مجله در سال‌های ۱۳۳۹–۱۳۴۰ انجمنی به نام انجمن دوشیزگان و بانوان تأسیس کرد‍ که به آماده کردن دختران و زن‌های جوان برای شرکت در کارهای اجتماعی کمک می‌کرد. در سال ۱۳۴۷ پری اباصلتی به سردبیری مجله برگزیده شد و تا ایام منتهی به انقلاب سردبیر این مجله بود.

اطلاعات بانوان همچنین در هر شماره خود چند الگوی خیاطی لباس بانوان و کودکان را منتشر و همچنین مدلهای روز لباس و آرایش اروپا و کشورهای غربی یکی از مطالبی است که در هر شماره از این مجله خبررسانی می‎شود. پرداختن به اخبار هنرمندان از مطالب ثابت این مجله بوده و علاوه بر آن در وسط هر شماره یک پوستر تمام صفحه رنگی یکی از هنرپیشه‌گان و خوانندگان را منتشر می‌نمود. ازمطالب چالشی این مجله مصاحبه با زنان روسپی قلعه شهر نو است که در سالهای متمادی در هر شماره یک مصاحبه از این زنها منتشر می‌گردید و اسناد مهمی از وضعیت این زنان در سالهای پیش از انقلاب به شمار می‌رود. البته اطلاعات بانوان نیز از انتشار مطالب سکسی عقب نمانده است و صفحه من معشوقه این مردها بودم سرگذشت زنانی است که معشوقه مردان متاهل بوده‌اند که همراه با تصاویر جذاب و سکسی در هر شماره به نظر مخاطب می‌رسید.

اطلاعات بانوان در اوایل سال ۱۳58 بسته شد اما در سال ۱۳۵۹ دوباره تحت سردبیری زهرا رهنورد چاپ شد و پس مدتی نام خود را به پویندگان راه زینب تغییر داد.

این مجله از سال 55 تا سال 60 مورد مطالعه، فیش برداری و تگ زنی قرار گرفته است.

  • برچسب‌ها
  • پایگاه اطلاع رسانی, پورتال رسمی, پژوهشکده باقرالعلوم(ع)،تبلیغ،اطلاع رسانی،گلشن ابرار

مطالب مرتبط