پژوهشکده باقرالعلوم(ع) سه اثر پژوهشی در حوزه جنبش های معنوی نوپدید در دست تولید دارد
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام)- مدیر گروه جنبش های معنوی پژوهشکده باقرالعلوم(ع)گفت: سه اثر پژوهشی در حوزه جنبش های معنوی نوپدید در مقایسه با تعالیم عرفان اسلامی در دست تالیف و تدوین است که در نهایت منتشر می شود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام): مدیر گروه جنبش های معنوی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) با اعلام این خبر، نخستین طرح پژوهشی را درباره «تطبیق تعالیم جنبش های نوپدید معنوی با عرفان اسلامی» معرفی کرد و درباره آن گفت: محققان این گروه با بررسی بنیادهای معرفتی جنبش های معنوی نوپدید می خواهند بنیادهای معرفتی عرفان اسلامی را استخراج و به شکل مفصل تقابل بنیادی این دو تفکر را آشکار کنند.
محمدحسین کیانی در مورد «جنبش های نوپدید هندی» به عنوان پژوهش بعدی گروه نام برد و افزود: قرار است محققان این گروه با تحقیقات میدانی، مهمترین مصادیق جنبش های نوپدید هندی را از میان کتاب های این حوزه استخراج کنند تا به تعالیم این جنبش ها پی ببرند، سپس برای پاسخ به سوالاتی که برای آن ها ایجاد می شود، پژوهشی میدانی و سفری یک ماهه به هندوستان و موسسات متولی این حوزه داشته باشند تا اطلاعات خود را تکمیل کنند.
کیانی با اشاره به این که سرپرستی نخستین طرح را شخصا بر عهده دارد، دکتر هادی وکیلی را سرپرست طرح پژوهشی دوم معرفی کرد و ادامه داد: سومین کتاب این گروه قرار است با عنوان «جنبش های متافیزیکی» منتشر شود.
وی از دکتر سیدمحمدعلی دیباجی به عنوان مسؤول این طرح نام برد و گفت: جنبش های معنوی نوپدید مصادیق بسیار پراکنده ای دارند که موجب ارایه تقسیم بندی های علمی متفاوتی از آن ها می شود، یکی از این تقسیم بندی ها جنبش های متافیزیکی مبتنی بر دانش های متافیزکی غرب اند که دانشگاه هایی نیز در این زمینه دارند. از این میان می توان به هاله شناسی و چاکراشناسی اشاره کرد.
سردبیر فصلنامه مطالعات معنوی افزود: قرار است پژوهشگران گروه جنبش های معنوی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) با طرح مصادیق این دسته از جنبش های متافیزیکی به نقد و بررسی آن ها بپردازند و تعالیم این جنبش ها را استخراج کنند. پیش بینی می شود نتایج این طرح تا سال آینده در قالب کتاب آماده انتشار شود.