روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام) - رییس پژوهشگاه باقرالعلوم (ع) گفت: دایرةالمعارف صحابه پیامبر اعظم(س) منطبق با معارف شیعی نگاشته شده و این در حالی است که در عرصه علمی تاریخ بیشتر منابع موجود که جنبه عینی و فنی دارند متعلق به اهل تسنن است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام): دکتر حسین قشقایی، رییس پژوهشگاه باقرالعلوم (ع) در مراسم رونمایی از مجموعه هفت جلدی صحابه پیامبر (ص) با اشاره به تاریخچه این اثر تحقیقی گفت: طرح این کار تحقیقاتی در سال پیامبر اعظم مطرح شد و با مشورت و نظرخواهی از اساتید گروه تاریخ دانشگاه تهران طرح های علمی کلانی در این زمینه ارایه گردید اما با عنایت پروردگار کتاب مرحوم عالمی که در همین زمینه نگاشته شده است در دسترس ما قرار گرفت و با مشورت و عنایات حجت الاسلام والمسلمین یوسفی غروی اعضای گروه تحقیقاتی برای تألیف و تدوین این اثر انتخاب شده و مقالاتی ارایه کردند که از میان این مقالات پس از مطالعه و بازبینی دقیق تک تک آنها تعدادی به عنوان مقالات برتر و مورد استفاده در این اثر پژوهشی انتخاب شد.
وی در اشاره به ویژگی های منحصر به فرد مجموعه صحابه پیامبر اعظم (ص) تصریح کرد: بررسی شرح حال 300 نفر از صحابه پیامبر در این کتاب لحاظ شده است، در مقدمه این مجموعه لفظ صحابه با توجه به متون شیعی و روایی تعریف شده و شیوه نگارش آن به گونه ای است که افراد عادی جامعه نیز می توانند از آن بهره ببرند. همچنین این مجموعه به زبان فارسی اما در عین حال به زبان علمی نگاشته شده و در آن از مصادر و منابع شیعه و اهل سنت استفاده شده و صحابه پیامبر از نگاه شیعه به جهان اسلام معرفی شده است.
قشقایی یادآور شد: در این مجموعه تاریخ صحابه و سیره آنها منطبق با معارف شیعی نگاشته شده و این در حالی است که در عرصه علمی تاریخ بیشتر منابع موجود که جنبه عینی و فنی دارند متعلق به اهل تسنن هستند، بنابراین این مجموعه از جهت اینکه دیدگاه های شیعه در رابطه با صحابه در آن مطرح می شود اثری نادر و بی مانند است. همچنین این کتاب در عین مستندبودن کاملا علمی و پژوهشی است و جنبه تبلیغی و ترویجی دارد و با توجه به نگاه کتاب به روایات شیعی این اثر به عنوان یک منبع شیعی در تاریخ اسلام شمرده می شود.
رییس پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در ادامه برخی از فعالیت های این پژوهشگاه را تشریح کرد و افزود: رویکرد سه ساله اخیر پژوهشکده تغییر از مسیر توسعه فرهنگ دینی به بحث تبلیغ فرهنگ دینی بوده است، تبلیغ دین به عنوان هدف نزدیک این سازمان نیازمند پشتیبانی است و در این مسیر سه محور اصلی مدنظر قرار گرفته است.
وی تولید محتواهای مورد نیاز در تبلیغ، شناسایی تهدیدها و خنثی سازی تبلیغات مخالفان و موضوعات راهبردی را به عنوان سه محور اصلی در عملکردها و فعالیت های پژوهشکده باقرالعلوم برشمرد و خاطرنشان کرد: در عرصه تولید محتوا پژوهشکده در سه بخش احکام، حدیث و سیره و احیای آثار فعالیت هایی را داشته است از جمله در بخش احکام به ابواب فقهی با نگاه تبلیغی پرداخته می شود به گونه ای که احکام با مستندات بیان می شود و مبلغ مستندات فقهی احکام را نیز در اختیار دارد. احکام اصناف و آیات الاحکام نیز از جمله آیات این بخش به شمار می رود. در رابطه با موضوع سنت و سیره نمایه گذاری کلیه روایات اخلاقی موجود و در بحث تبلیغات مخالف نیز دو قسمت فرق و ادیان و پاسخ به شبهات از جمله فعالیت های این پژوهشکده می باشد.
قشقایی با اشاره به برنامه های رسانه ای پژوهشکده باقرالعلوم (ع) یادآور شد: رصد برنامه های تلویزیونی و ماهواره ای و جریانات سینمایی کشور و بخصوص رصد تولیدات سینمایی که با ارزش های دینی در تضاد است در دستور کار قرار دارد.
رییس پژوهشکده باقرالعلوم (ع) شناسایی مناطق تبلیغی و راهبردهای تبلیغ را از دیگر زمینه های فعالیت این پژوهشکده برشمرد و گفت: در رابطه با شناسایی مناطق تبلیغی کاری آغاز شده است و اطلس منابع تبلیغی اهل سنت در دست تهیه است و در عین حال راهکارها و راهبردهای تبلیغ و چگونگی تبلیغ در میان اهل سنت با توجه به روایات نیز استخراج و آماده می شود. ما در حوزه محتوای تبلیغی به دنبال برآورده کردن کلیه نیازهای مبلغان هستیم که در این راستا سایت واعظون راه اندازی شده است.