X
در این مقاله، به بررسی ابعاد تاریخی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی اعیاد شعبانیه پرداختهایم. این اعیاد شامل ولادت امام حسین (علیهالسلام)، حضرت ابوالفضل العباس (علیهالسلام)، امام زینالعابدین (علیهالسلام)، امام مهدی (عج) و حضرت علی اکبر (علیهالسلام) است که هر یک دارای پیامها و درسهای ارزشمندی برای زندگی فردی و اجتماعی ما هستند.
سرفصلهای دوره آموزشی «آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود» که توسط کارگروه مطالعات فضای مجازی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، ویژه طلاب برگزار میشود، اعلام شد.
۲۷ رجب، روزی است که پیامبر رحمت (صلی الله علیه و آله) از جانب خداوند مأمور شد تا جهان را با نور توحید، عدالت و اخلاق روشن سازد. بعثت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، فصلی تازه در تاریخ بشریت است که آغازگر پیام جاودانه اسلام شد.
یادداشت: حمیدرضا فتحی
کتاب «ابزارهای فرهنگی؛ تجربهنگاری تولید و استفاده از ابزارهای کمک آموزشی در تبلیغ دینی» تألیف محمود خیری و زهرا اخلاقی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
کتاب «لامپ هزار؛ تجربهنگاری تشکل خانههای نورانی در کاشان» تألیف محدثه یوسفی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
به قلم: حمیدرضا فتحی
کارگروه مطالعات فضای مجازی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، دوره آموزشی آشنایی با طراحی اسلامی سکوهای مجازی و نقد الگوهای موجود را ویژه طلاب برگزار میکند.
امام علی علیهالسلام، شکوه اقیانوسی است که از هم آمیختن دریاهایی از ایمان و ایثار و شجاعتی از جنس اخلاص و تقوا، بنیان گرفته و غواصان حکمت و معنا را به تحیر واداشته است؛ او آغازگر اشاعه عدالت و مردانگی و معرفت و والاترین الگوی شهامت و دیانت است.
کتاب «چم و خم مسابقه؛ تجربهنگاری برگزاری مسابقات تبلیغی برای کودکان و نوجوانان» تألیف محمود خیری و سیده زینب موسوی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر و راهی بازار نشر شد.
هجدهمین نشست از سلسله نشستهای جمهوری اسلامی شناسی توسط کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار شد.
جامعة الزهراء (س)
دایره تحصیلات تکمیلی
رساله سطح 3
رشته تفسیر و علوم قرآن
استاد راهنما
حجة الاسلام والمسلمین سید حسن شفیعی دارابی
استاد مشاور
حجة الاسلام والمسلمین مسعود نور علیزاده میانجی
نگارنده
ربابه بیک پور
سال تحصیلی
89-1388
چکیده:
هدف از تدوین این رساله بررسی ابعاد مختلف صفت رذیله «غفلت» از نگاه قرآن و حدیث، به ویژه تأثیر آن در زندگی بشری و راهکارهای پیشگیری و درمان آن می باشد؛ تا بتوان در سایه شناخت این عامل شقاوت، روح و روان را از گرفتار شدن در منجلاب این صفت رذیله به دور نگه داشت؛ زیرا کسانی می توانند راه سعادت و کمال خویش را بپیمایند که همیشه هشیار بوده و لحظهسس ای غفلت و بی خبری آنان را به وادی سرگردانی و گمراهی و خودبیگانگی و خدابیگانگی نکشاند.
خداوند متعال در آیات متعددی موضوع غفلت را برای تمامی کسانی که می خواهند با استعانت به کتاب الهی راه رستگاری را بپیمایند، عنوان فرموده و از ابتلا به این صفت نکوهیده هشدار داده است. بدین دلیل که دست یابی به این هدف عالی انسانی و الهی بدون اتصال و ارتباط دائمی به مبدأ هستی بخش امکان پذیر نخواهد بود.
در این رساله سعی شده است تا با استعانت از قرآن و البته برخی از احادیث، ابتدا به مفهوم شناسی و شناخت موضوع غفلت پرداخته، نمودهای آن (غفلت از چه) بیان گردد؛ و سپس عوامل پدید آورنده، نشانه های رفتاری غفلت در انسان و انواع و مراتب آن شناسایی؛ و در آخر آثار و پیامدهای غفلت در زندگی انسان و راهکارهای پیشگیری و درمان آن بیان گردد. در نهایت به دلیل همپوشی بحث با تغافل که یکی از شیوه های تربیتی و صفت های پسندیده در امور اجتماعی و زناشویی می باشد، مورد بررسی قرار گیرد.
کتاب «دخترم چادر نمیپوشد» تلاشی است برای کمک به والدین و دغدغهمندانی که بهترینها را برای دختران نوجوان و جوان خود میخواهند و دوست دارند در زمینه حجاب و عفاف نیز به پوشش چادر که حجاب برتر است آراسته شوند.