X
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار شد.
هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عنوانهای «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار میشود.
یادداشت | محمد باغچقی (1)
کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام نشست چهاردهم از سلسله نشستهای علمی جمهوری اسلامی شناسی را با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار کرد.
تفاهمنامه همکاری بین پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام و پژوهشکده زن و خانواده با هدف همکاری در امور پژوهشی، آموزشی، ارتباطات بینالملل و بهرهمندی از امکانات و توانمندیهای یکدیگر جهت تحقق اهداف مشترک به امضا رسید.
پنجاهودومین نشست اساتید برجسته حوزه فرق و مذاهب با حضور مدیرکل جدید ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی در سالن جلسات شهید زینالدین ادارهکل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.
یادداشت | محمد باغچقی عضو گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام قم
نشست نقد و بررسی کتاب «آسیبشناسی نقد وهابیت» نخستین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) با ارائه حجتالاسلام احمد علیداد و نقد حجتالاسلام والمسلمین محمد صفر جبرئیلی برگزار شد.
رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی پژوهشکده باقرالعلوم علیهالسلام از تأسیس حوزههای مطالعاتی ایدهمحور و معطوف به راهگشایی برای انقلاب اسلامی در این پژوهشکده خبر داد.
یادداشت | حمیدرضا باقری
قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام از تشکیل مجموعه گروهی از افراد دغدغهمند برای نگاشتن یادداشتهای اندیشهورزانه درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی روز در این پژوهشکده خبر داد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و روابط عمومی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی جمعی از اساتید و طلاب حوزههای علمیه تبریز به جهت آشنایی با فرآیند پژوهشی در کارگروهها از این پژوهشکده بازدید کردند. در این بازدید طلاب و اساتید محترم تبریزی، ضمن بازدید از فرآیند پژوهشی در پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی، در نشستی به همین منظور شرکت نمودند.
در این نشست، حجت الاسلام و المسلمین حیدری پور قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی، ضمن خوشآمدگویی و تبریک و تسلیت شهادت سرداران پرافتخار اسلام، شهیدان سردار سپهبد قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و سایر شهدای حادثه تروریستی سحرگاه 13 دی ماه، به تشریح جایگاه پژوهش و تحقیق در دین پرداخت. وی با بیان اینکه پژوهش در هرموضوعی نشاندهنده زنده بودن و رشد در آن موضوع است، پژوهش در امور مرتبط با دین را بسیار ضروری توصیف کرد.
قائم مقام پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی اضافه کرد: در حوزههای علمیه به سه عرصه کلان نگاه جدی شده است؛ عرصه اول آموزش و تدریس است که در حقیقت جزوی از هویت وجودی حوزه تلقی میگردد. عرصه دوم تبلیغ است. بخش اعظمی از طلاب حوزه علمیه همواره ماموریت خود را تبلیغ سه امر احکام، اخلاق و معارف دینی دانسته و در اعتلای آن و رساندن پیام دین به گوش انسانهای شنوا کوشیدهاند. اما عرصه سوم پژوهش است و پژوهش سیراب کننده دو عرصه دیگر بوده و هست. چرا که آموزش و تبلیغ بدون تبیین علمی احکام، اخلاق و معارف اسلامی آنهم به زبان روز فاقد شیوایی و رسایی سخن است.
حجتالاسلام حیدریپور ضمن تاکید بر این نکته که علوم و معارف اسلامی در دستان ما امانت بوده و ما می بایست این امانتها را منتقل کنیم، افزود: شناخت زمانه به ما میگوید، در اطراف ما جریانی در حال رشد و شکل گیری است که مجموعهای از پلیدی، حماقت و عصیان را در قالب یک تمدن نهادینه کرده و دنیا را پر از گفتمان خود نموده است و اگر طلبهای را سرش را در لاک خودش کند و به این مقوله بیتفاوت باشد، سیل پلیدی و پلشتی او را رها نخواهد کرد و اینجاست که پژوهش و تحقیق اهمیت و ضرورت خود را به واضح میکند.
وی با تاکید براینکه مهمترین مسئله در فعالیت حوزوی انتخاب ماموریت متناسب با نیازهای جامعه است، به این نکته اشاره کرد که پژوهش نیز نباید خود را در کتابخانه زندانی کند، بلکه باید با چشمان باز نبض نیازهای فرهنگی و اجتماعی جامعه را در اختیار داشته باشد و برای آنها فعالیت پژوهشی سامان دهد و الا هر پژوهش دیگری فایده چندانی ندارد و صاحب آن در روز قیامت می باید پاسخگوی خداوند متعال باشد.
این نشست در پایان با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر پایان یافت.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» به قلم الناز سادات قاسمی به زودی در انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا» به قلم علیرضا نیکبین توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «شخصیتهای مسیحی» تألیف محمدصادق احمدی توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.