29 دی 1400, 11:59
به همت پژوهشکده باقرالعلوم علیه السلام
وبینار "نقد پیشنویس طرح تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی" برگزار شد
در این نشست که به همت اتاق ایده پردازی پژوهشکده باقرالعلوم(علیه السلام) سه شنبه 21 دی ماه برگزار شد، حجت الاسلام علی محمدی و آقای دکتر آرش وکیلیان به نقد و بیان نظرات خود در مورد سند پیش نویس طرح تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداختند.
بخشی از مهمترین نکات مطرح شده در این نشست را در ادامه مرور میکنیم:
ما اولا در تحلیل وضع موجود متوجه میشویم که در وضعیت ملوک الطوایفی فرهنگی هستیم، که ضوابط و چهارچوب مشخصی برای هدایت و مدیریت فرهنگی وجود ندارد. و همه ی جریانهای فرهنگی درگیر این ملوک الطوایفی هستند و شورای عالی هم با وضع موجود نمی تواند به این ملوک الطوایفی خاتمه دهد. بنابراین دو رویکرد می توان در این وضعیت فعلی داشت:
رویکرد اول ایجاد فرماندهی واحد که هم معاون فرهنگی بیت و معاون فرهنگی رئیس جمهور باشد که بالای سر دستگاهها بایستد و با شورا مشورت کند و دستور بدهد که عملا در این وضعیت موجود باز منتفی است.
رویکرد دوم وقتی شما در شرایط ملوک الطوایفی قرار دارید که قدرت و مسئولیت در آن به صورت نامتوازن تقسیم شده است کسی که بتواند در مرکزیت قرار بگیرد و به سیاستها چهارچوب بدهد و نقطه اتصال داد و ستد اطلاعات قرار بگیرد آنجا میتواند نقش قرارگاهی ایفا کند. که اگر شورا بتواند در بازسازی این کار را انجام بدهد میتواند نقش قرارگاهی را به میزان اندکی ایفا کند. در غیر این دو حالت شورای عالی چندان تاثیری در مناسبات فرهنگی کشور نخواهد داشت.