X
کتاب «دخترم چادر نمیپوشد» تلاشی است برای کمک به والدین و دغدغهمندانی که بهترینها را برای دختران نوجوان و جوان خود میخواهند و دوست دارند در زمینه حجاب و عفاف نیز به پوشش چادر که حجاب برتر است آراسته شوند.
«اطلس دینی اهل سنت ترکیه» تألیف مسعود صدر محمدی در مراسم اعطای جایزه پژوهشهای برتر در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در بخش تألیف کتاب، حائز رتبه اول شد.
به بهانه مشغله فکری این روزهای جبهه انقلاب یادداشت | حمیدرضا فتحی
یادداشت: علی امینی نژاد
یادداشت: رضا طراوت
نشست معرفی کتاب جمعیت جان اثر سمیه سادات موسوی و سیده زهرا موسوی به همت کارگروه تجربهنگاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام برگزار شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار شد.
هفتمین و هشتمین شماره فصلنامه نامه جمهور با عنوانهای «انسان فلسطینی و امکان رهایی» و «فلسطین و سلطه» توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر شد.
نشست نقد و بررسی کتاب «توحید خیالی (تضاد گفتمان وهابیت با گفتمان اسلام در توحید و شرک)» دومین نشست از سلسله نشستهای نقد کتاب پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیه السلام) برگزار میشود.
یادداشت | محمد باغچقی (1)
کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام نشست چهاردهم از سلسله نشستهای علمی جمهوری اسلامی شناسی را با حضور مدیران فرهنگی کشور برگزار کرد.
تفاهمنامه همکاری بین پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام و پژوهشکده زن و خانواده با هدف همکاری در امور پژوهشی، آموزشی، ارتباطات بینالملل و بهرهمندی از امکانات و توانمندیهای یکدیگر جهت تحقق اهداف مشترک به امضا رسید.
در این جلسه به بررسی محتوایی مقاله «استواء بر عرش» تألیف مرتضی کیانپور در دستور کار قرار گرفت.
این مقاله درباره استواء که در لغت به معنای مساوی و برابر بودن دو چیز یا دو فرد و یا به معنای استیلا و تسلط یافتن بر چیزی است و عرش نیز در لغت به معنای تختی است که پادشاهان بر آن می نشینند و به صورت کنایه در مقام سلطنت بکار می رود.
استواء بر عرش هفت مرتبه در قرآن کریم آمده است درباره عرش و استوای بر عرش دیدگاه های مختلفی وجود دارد. گروهی این آیات را از متشابهات قرآن کریم دانسته و کسی جز خداوند از معنای آن آگاه نیست و نباید در این باره به بحث و تأمل پرداخت. البته این دیدگاه با آیات قرآن و روایاتی که مردم را به دقت و تأمل در همه آیات قرآن تشویق کرده اند، سازگار نیست. دسته ای دیگر تأمل در این آیات را روا دانسته، ولی در معنای عرش و استوای بر عرش به اختلاف گرائیده اند: 1ـ یک دسته عرش را به معنای ظاهری آن؛ یعنی جسمی به شکل تخت با چند پایه دانسته اند که در آسمان هفتم قرار دارد و خداوند همانند پادشاهان بر آن نشسته است. 2ـ گروهی دیگر عرش را به معنای «فلکِ نهم» که عالم جسمانی را احاطه کرده است دانسته اند. 3ـ به عقیده گروهی دیگر عرش مصداق عینی و خارجی ندارد و در مورد خداوند کنایه از تسلط و حاکمیت او بر جهان هستی است.
اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی طرح مقالات، پیشنهادات اصلاحی خویش را ارائه کردند.
در نهایت مقرر شد که اصلاحات مورد نیاز با ارجاع مقاله به مؤلف توسط وی صورت پذیرد.
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیتهای تبلیغی یک روحانی در زندان» به قلم الناز سادات قاسمی به زودی در انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.
کتاب «قبیله غریب؛ تجربهنگاری فعالیتهای فرهنگی حجتالاسلام صادقیفر در شهر نِکا» به قلم علیرضا نیکبین توسط انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر میشود.