X
چهارمین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن» با تمرکز بر موضوع «وظیفه رسانهها در حفظ و تقویت روایت اصیل از همبستگی تمدنی جامعه ایرانی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
در جریان دیدار رئیس بنیاد ملی نوجوان از پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام)، زمینههای همکاری مشترک در حوزه تأمین نیازهای پژوهشی و تولید محتوای فرهنگی ـ دینی برای نوجوانان بررسی شد.
همزمان فرارسیدن ماه محرم و موسم حماسه و بیداری، پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) مجموعهای خواندنی و تأثیرگذار از تازههای نشر خود را معرفی میکند؛ آثاری که هر یک دربردارنده نگاهی نو و تحلیلی ژرف به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و تمدنی نهضت حسینی و میراث عاشورا هستند.
بیش از 1500 نفر از علما و متفکران اهل سنت طی بیانیهای اعلام کردند: اکنون روزی است، که ما متفکران و صاحبان اندیشه اهل سنت ایران اسلامی، با صدای رسا و تاسی از قرآن و سنت نبوی اعلام میکنیم که ایستادن و مقاومت در مقابل این کفار حربی واجب الهی است.
یادداشت
یادداشت |
نشست بیستوچهارم از سلسلهنشستهای «جمهوری اسلامیشناسی»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) برگزار شد.
یادداشت | حمیدرضا فتحی
با فرا رسیدن ماه محرم، دلها بیش از پیش متوجه عظمت قیام سیدالشهداء علیهالسلام میشود؛ قیامی که نهفقط یک حادثه تاریخی، بلکه مکتبی زنده و جاری در مسیر امت اسلامی است. محرم، آغاز فصلی تازه از تفکر، تأمل و حرکت در پرتو نور عاشوراست.
یادداشت | رضا طراوت
یادداشت | سعید احمدی
سومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در تازهترین اثر خود، کتاب «تافتههای بههم بافته» را با هدف بازخوانی و تحلیل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی منتشر کرد.
یادداشت | حبیبالله اسداللهی
دومین نشست از سلسله نشستهای راهبردی «آنِ ما شدن؛ چگونگی پیوند سرزمین، ملت و دین در همبستگی ملی ایرانیان در کوران حوادث»، با تمرکز بر موضوع «پشتیبانی عمومی مردم از جنگ»، به همت کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) روز یکشنبه، اول تیرماه به صورت مجازی برگزار شد.
معرفی گروه دایره المعارف صحابه پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله وسلمبرای معرفی گروه باید سیر تاریخی چنین کارهایی در جهان تشیع توضیح داده شود تا به اهمیت موضوع پی برده شود. "به نظر ميرسید براي صحابه از طرف شيعه بايد كاري صورت گيرد، به همين لحاظ مرحوم سيد عليخان مدني شيرازي (ره) صاحب«الدرجات الرفيعة» معاصر مرحوم مجلسي (ره) ابتدا این کار را آغاز نمود. روش ايشان به اين صورت بود كه اول به صحابه ، بعد تابعين، بعد بنيهاشم بپردازند ،اما يكدفعه ايشان نوشته است: «الطبَقه الرابعه» و به سراغ علما رفته است. در ماه مبارک رمضان سال 1331هجری قمری مرحوم محدث قمی کتابی با عنوان تحفه الالباب فی نوادر آثار الاصحاب را به رشته تحریر در آورد . مرحوم محدث قمي فقط به اسم كتاب اكتفا ميكردند و جزء و صفحه مشخص نبود. كه آقای سيد جعفر اميني حسيني يزدي منابع را تکمیل كردند. مرحوم محدث قمي از ابتدا طرحش واسع نبود. در مورد هر يك از صحابه اگر خيلي نوشته باشد دو صفحه است و يا گاهی نصف صفحه كار كرده است.( قسمتی از مقدمه استاد یوسفی غروی بر دایره المعارف صحابه) ."سرانجام مرحوم عالمی دامغانی سال ها قبل کتابی را با عنوان پیغمبر ویاران به رشته تحریر در آوردند که این کتاب براساس حروف الفبا تدوین شده وایشان به بررسی زندگی 266 نفر از صحابه پرداخته اند. در ادمه پژوهشکده باقرالعلوم تشخیص داد در زمینه صحابه باید کاری صورت بگیرد.از این رو گروهی با عنوان دایره المعارف صحابه شروع به کارنمود.به جرات می توان این اثر پژوهشکده را (دایره المعارف صحابه پیامبر)که به صورت تراجم عمومی ارائه می شود ، به عنوان چهارمین اثر برجسته در جهان تشیع نام برد و این بس افتخاری بزرگ برای این مجموعه می باشد.بیان ضرورت کار : کار های انجام شده درباره شرح حال اصحاب پیامبرصلی الله علیه و آله وسلم به زبان فارسی کم بوده و آنچه انجام شده است به صورت تک نگاری است و همچنین بیشتر کتابها در باره سیره پیامبرصلی الله علیه و آله وسلم هستند و کمتر به مجموعه ای از اصحاب پرداخته اند و از سوی دیگر به جامعه شیعی خرده گیری می شود که چرا به اصحاب پیامبرصلی الله علیه و آله وسلمکمتر توجه می کنند، بر این اساس ضرورت تبیین زندگینامه اصحاب مورد توجه قرار گرفت به ویژه که در بسیاری از این موارد درسهای آموزنده برای افراد جامعه وجود دارد .
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ[ مشاهده کل متن ]ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کتاب «آزادی در زندان؛ تجربهنگاری فعالیت تبلیغی یک روحانی در زندان» تازهترین اثر منتشرشده توسط پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب «ماهر جواب» نوشته حجتالاسلام محمد پورنوروز، پژوهشی نوآورانه و نظاممند است که با طراحی الگویی به نام «مجیب»، به تبیین راهبردهای مواجهه دانشی، مهارتی و بینشی با پرسشها و شبهات دینی میپردازد. این اثر به همت پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (علیهالسلام) منتشر شده و بهعنوان منبعی علمی برای طلاب، مبلغان، و کنشگران فرهنگی در عرصه جهاد تبیین قابل بهرهبرداری است.
با فرارسیدن ایام سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)، فرصتی مغتنم برای تعمق و بازخوانی مکتب فکری و عملی این بنیانگذار بیبدیل جمهوری اسلامی فراهم آمده است. در این میان، کتاب «مکتب امام خمینی به روایت رهبر معظم انقلاب اسلامی» به عنوان منبعی غنی و مستند، نقش کلیدی در شناخت عمیقتر این مکتب ایفا میکند. این اثر ارزشمند، با گردآوری بیانات رهبر فرزانه انقلاب، تصویری جامع از ابعاد گوناگون اندیشه و سیره امام راحل ارائه میدهد.