مدیرگروه علوم حدیث پژوهشکده باقرالعلوم(ع):
برترین و ارزشمند ترین کار در شب قدر وارسی و کند وکاو در پرونده یکساله زندگی است
روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) ـ حجت الاسلام والمسلمین مهدی اسماعیلی مدیرگروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) گفت: برترین و ارزشمند ترین کار در شب قدر وارسی و کند وکاو در پرونده یکساله زندگی است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع): حجت الاسلام والمسلمین مهدی اسماعیلی ضمن توضیحاتی در مورد ماه مبارک رمضان افزود: عظمت و بزرگی شهر رمضان را همگان خوب می دانیم ومی شناسیم؛ از امتیازات ماه مبارک رمضان روزه گرفتن است که از عبادات ارزشمند این ماه و در همین ماه هم واجب شده است، دومین امتیاز نزول قرآن در این ماه است، وسومین امتیاز، حضور عرشیان در بین فرشیان در شبهای این ماه است.
مدیرگروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) با ارائه توضیحاتی در مورد شب قدر اضافه کرد: وبالاخره امتیاز ویژه این ماه وجود شب قدر است که آن را از دیگر ماههای سال ممتاز کرده است زیرا به تعبیر امام صادق(ع): «قلب شهر رمضان لیلة القدر» سخنی زیباتر در معرفی شب قدر و کامل تر و در عین کوتاه بودن و پر مغز بودن بهتر از سخن امام صادق(ع) نمی یابیم، چرا که قدر را قلب ماه رمضان معرفی می کند، که گویا رمضان بدون قدر ارزشی ندارد، زیرا نزول فرشتگان و حضور آنان با پیامهای معنی دار به محضر حجت و واسطه فیض، امام زمان (عج)، و حضور در جمع بندگان زنده دل و احیاگر با ماموریت ویژه و خاص معنای دیگری پیدا می کند، امام باقر (ع) می فرماید: «در شب قدر به ولی خدا (امام هر زمان) حوادث و تفسیر کارها نازل می شود، ودستورهایی را در باره خودش ودیگران فرا می گیرد.»
وی تصریح کرد: شاید بعضی از ما هنوز به راز برتری شب قدر برماههای دیگر سال (با توجه به نزول قرآن وحضور ماموران ویژه در زمین) پی نبرده باشیم و در صدد جستجو برای پی بردن به این راز و دریافت پاسخ باشیم، ولی باید بدانیم که رسیدن به پاسخی دقیق و تسکین بخش امکان ندارد مگر اینکه قدر شب قدر را بدانیم، و ارزشهای ماه مبارک رمضان را بشناسیم.
این مدیر پژوهشی ادامه داد: در این ماه از کارهای شایسته ونیک اعم از عبادات بدنی و مالی کوتاهی نکنیم، و همانگونه که اهل معرفت در باره شب قدرگفته اند، بدانیم که هر کار شایسته و ارزشمند در ماه مبارک رمضان بهتر و ارزشمند تر از همان کار در ماههای دیگر است.
اسماعیلی با نقل روایتی از امام صادق(ع) گفت: امام در پاسخ سؤالی در همین موضوع که گفته شد: (کیف تکون لیلة القدر خیر من الف شهر؟ قال: «العمل الصالح فیها خیر من العمل فی الف شهر لیس فیها لیلة القدر»). چرا شب قدر از هزار ماه بهتر است؟ فرمود: کار خوب در این ماه بهتر از هزار ماهی است که شب قدر در آن نیست. پس این شب قدر است که به رمضان بها و ارزش داده است، پس بکوشیم تا از کاروان عقب نمایم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: می پرسید چه کار کنیم؟ میگوئیم: باکاروان اهل دل در دل شب قدر همراه شو تا به تو بیاموزند که چه کار باید بکنی، فعلا این زمان را غنیمت دار، وشاید برترین و ارزشمند ترین کار در شب قدر وارسی و کند وکاو در پرونده یکساله زندگی باشد، پس بیائید در شب قدر روح لطیف خدائی مان را از چرکها و آلودگیه با اشک توبه و استغفار پاک و از گزند حوادث تلخ روزگار بیمه نمائیم.