X
نشست نقد و بررسی کتاب «حاج آقا روح الله: بررسی دوران استادی امام خمینی در بستر تاریخ» با حضور حجتالاسلام حمیدرضا باقری، نویسنده اثر و مصطفی عیدی، پژوهشگر تاریخ معاصر برگزار شد.
کتاب «آقا روح الله» و «حاج آقا روح الله» عنوان دو اثر جدید پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام است که اثر نخست به بررسی دوران طلبگی امام خمینی (ره) میپردازد و اثر دوم دوران استادی ایشان را بررسی میکند.
نتایج آزمون دوره آموزشی توانمندسازی طلاب جهادی حوزه علمیه قم تا پایان هفته جاری از سوی گروه امت و تمدن پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام اعلام خواهد شد.
کتاب «طعمه هتل هیلتون» اثر محمد کفاش با همکاری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام و از سوی شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر و راهی بازار نشر شد.
کتاب «دخترم چادر نمیپوشد!» به قلم سیده زهرا موسوی و سمیه سادات موسوی راهکارهای ایجاد اشتیاق در دختران برای انتخاب حجاب برتر را همراه با داستانکهای واقعی که هر کدام حاوی یک تجربه موفق است به مخاطب، ارائه کرده است.
حسین شیخیان مدیر کارگروه مطالعات تبلیغ پژوهشکده کاربردی تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام در یادداشتی با عنوان «از تبلیغ تا دانش تبلیغ؛ با تمرکز بر تجربه جهان مسیحی»، روش تبلیغ جریانهای دینی مسیحی را مورد بررسی قرار داده است.
پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام کتاب «حال و آینده مسلمانان در اروپای غربی» را با هدف بررسی و تحلیل وضعیّت و جایگاه فعلی و آتی مسلمانان در اروپا و آیندهکاوی وضعیّت اسلام در اروپای غربی منتشر و راهی بازار نشر کرد.
کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) نشست مجازی یک ماه بعد را با هدف ارزیابی اثربخشی طرح اخیر عفاف و حجاب و بررسی لایحه پیشنهادی قوه قضائیه برگزار کرد.
دﻫﻪ ﮐﺮاﻣﺖ ﯾﺎدآور ﻋﺎﻟﯽﺗﺮﯾﻦ و ﭘﺮﻣﻌﻨﺎﺗﺮﯾﻦ ﻋﻼیق ﻣﻬﺮ و وﻓﺎی ﯾﮏ ﺧﻮاﻫﺮ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻣﻘﺎم ﺷﺎﻣﺦ اﻣﺎم و ﻣﻘﺘﺪا در ﻗﺎﻣﺖ ﯾﮏ ﺑﺮادر دﻟﺒﻨﺪ اﺳﺖ و ﻣﻈﻬﺮ ﺗﻤﺎم اﯾﺜﺎر و ﻋﺸﻖ ﮐﺎروان ﺧﺎﻧﺪان رﺳﺎﻟﺖ ﺑﻪ ﺳﺮﮐﺮدﮔﯽ ﺣﻀﺮت اﻣﯿﺮ اﺣﻤﺪﺑﻦ ﻣﻮﺳﯽ علیهالسلام، اﻣﯿﺮ ﺟﺎوداﻧﻪ ﻋﺸﻖ و وﻓﺎ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﻣﺎم، ﺑﺮادر و وﻟﯽ اﻣﺮ اﺳﺖ.
رهبر معظم انقلاب در دیدارهای مختلف از جمله با روسای قوای سه گانه، بارها به موضوع اطلاع رسانی از اقدامات و عملکردها پرداختهاند و تاکید کردهاند که باید از شیوههای جدید و جذاب اطلاعرسانی استفاده شود.
به گفته مدیر کارگروه مطالعات فضای مجازی پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام، رسالت این گروه بررسی استانداردهای اسلامی، ساخت، راهاندازی و توسعه «سکوها» و به ویژه شبکههای اجتماعی است.
«هتل هیلتون» با نام جدید هتل پارسیان استقلال در تهران، محل مذاکرۀ پنهان مقامات دولت آمریکا و برخی مسئولین ایرانی در دهۀ شصت است که اقتیاس نام کتاب از این محل تأثیر پذیرفته است. کتاب «طعمۀ هتل هیلتون» بنا دارد با محور قرار دادن سیر مذاکرات آمریکا و ایران در سال های 1364- 1365 دو هدف پر اهمیت را دنبال کند.
*
هادي وکيلي - پريسا گودرزي [1]
چکيده
در سال هاي اخير، موج توجه به عرفان ها و مشرب هاي معناگراي سکولار در جهان و کشور ما به شدت فراگير شده است. يکي از دلايل مهم عدم توانايي مسئولان براي مهار چنين پديده هايي، واقع گرا نبودن و نپذيرفتن شرايط حقيقي اجتماع و نظريه پردازي بدون پشتوانه آماري جنبش هاي نوپديد ديني ـ معنوي است.
منظور ما در اين بحث، آسيب شناسي علمي نوعي از دينداري است که واکنش هايي چون عرفان ها و مشرب هاي سکولار را سبب مي شود و همين طور آسيب شناسي روابط و مناسبات اجتماعي و فرهنگي است که ضايعه شناخت نادرست اسلام ناب محمدي(ص) را به وجود مي آورد و سبب غالب شدن گفتمان هاي غلط و افراطي ديني و ضد ديني در کشور مي شود.
نخستين مبناي نظري در اين جنبش ها بي شک، اومانيسم است. اومانيسم در اينجا به نيهيليسم و پوچ انگاري درباره فلسفه حيات انسان مي رسد و به انسان اجازه مي دهد که در اين وضع فاجعه آميز، هر چه مي تواند انجام دهد و دنيا در نهايت، بي معناست. در باب اقبال ايرانيان به جنبش هاي معناگرا از علل گوناگوني، مي توان سخن گفت که گاه برآمده از دل جريان کلي معناگرايي جهاني است که خود در واقع، معلول پديده جهاني شدن، رشد فناوري اطلاعات و سرعت دسترسي به منابع اطلاعاتي است و گاه اوضاع و احوال اقليمي فرهنگي و سياسي جامعه ايران، باعث بروز و بسط جريان هاي مزبور در آن شده است.
واژگان کليدي :جنبش نوپديد، معنويت مدرن، اومانيسم، سکولاريسم.
[1]. هادی وکیلی: عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي. پریسا گودرزی: پژوهشگر.
این شماره از مجله که با تیتر «نوعدالتخواهی در مصاف با ناعدالتخواهی» در هفت فصل، به همراه ویژهنامه آینده عدالتخواهی در 640 صفحه منتشر شده و به بررسی کنشهای عدالتخواهانه در جامعه ایران میپردازد.