X
نهم ربیع الاول سالروز آغاز ولایت و امامت و زعامت آخرین سحاب رحمت و یگانه ذریه ذخیره دودمان آل طاها، حضرت مهـدی مـوعـود (عج) بر منتظران و چشم انتظــاران ظهــورش تبریک و تهنیت باد.
کتاب مغناطیس حسین علیهالسلام اثر عباس عبداللهی تحلیلی است بر بزرگترین اجتماع تاریخی بشر در اربعین براساس دکترین «ولایت» که به تازگی از سوی انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالاسلام منتشر شده است.
کتاب درست مثل یک زن حاصل تجربهنگاری فعالیتهای جهادی گروه بانوان فیسبیلالله در بحران کرونا است که به قلم صدیقه حاجیعلیان و از سوی انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام منتشر و راهی بازار نشر شده است.
🖊 یادداشت | حبیب الله اسداللهی
رهبر معظم انقلاب حضرت آیتالله خامنهای مدظله العالی روز 10 بهمنماه 1391 در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی، با اشاره به ماه ربیع الأول فرمودند که ماه ربیعالأول، بهار زندگی است.
مراسم رونمایی از دو کتاب جدید انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام با عنوان «مغناطیس حسین علیهالسلام» و «از حکمت تا معنویت» با حضور رییس سازمان تبلیغات اسلامی در قم برگزار شد.
کتاب از حکمت تا معنویت در الگوی مشارکت جمعی پیادهروی اربعین به قلم صدیقه رمضانی تمیجانی همزمان با اربعین سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) از سوی انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) منتشر شد.
ما وقتی میگوییم مقاصد، یاد اندیشه توحیدی توسعه یافته علامه طباطبایی در المیزان، طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن رهبر معظم انقلاب و فقه ولایی امام خمینی میافتیم. این اندیشه هرچند با نگاهی حکمی، مقصد و مبدا را توحید میبیند اما قائل به مرجعیت قرآن و به بیان ادبیات اهل بیت علیهم السلام «عرض روایات» به ساخت کلان عقلانی قرآن است.
این روزها که صحبت از پاکسازی و تعدیل برخی از اساتید دانشگاهها است، روشنفکران و رفورمیستها در صفحات مجازی خود میگویند؛ حکومت در حال تصفیهای نظیر اول انقلاب برآمده و میخواهد دانشگاه را از استادان مخالف و منتقد پاکسازی کند!
گم شدن یک سگ آپارتمانی و استرس غیرقابل وصفِ اعضای یک فامیل برای پیدا کردن آن، حکایتی بود که چند شب پیش توفیق شد به همراه خانواده در محوطه یک بوستان شاهد جزئیاتش باشیم. در ابتدا، عمق دل نگرانیها و ابراز عواطف، موجبات تعجب بود، اما گفتگوها از جائی قابلیت هضم نداشت که مادر خانواده به بقیه تشر زد که به جای بحثهای خاله زنکی گوشهای بنشینند و ذکر أَمَّنْ يُجیب بگیرند! بعد از چند دقیقه هم یکی از دخترانِ جمع با تاکید بر مجرّب بودن توسل به ابراهیم هادی از همگی خواست به نیت مراجعت حیوانشان برای روح آن شهید ختم صلوات کنند و کردند...
سلبریتی دنبال خوش رقصی است. فارغ از هر نظام سیاسی، کمپانی به طور طبیعی ضمانتهای خوش رقصی هر سلبریتیای را قبل از تریبون دادن و بزرگ کردنش، میگیرد. تعبیر خوش رقصی تعبیر زنندهای است اما منطق زیست سلبریتی چیزی جز این نیست.
محمدحسين کياني [1]
چکيده
اگر قرار باشد عنوان جنبش هاي نوپديد معنوي [2] را به انواع گرايش هاي معنوي دوران معاصر بدهيم، بدون شک اکنکار اولين و اولي ترين مصداق در اين باره است؛ به عبارت ديگر، هيچ کدام از انواع جريان هايِ معنويِ نوظهور به اندازه گرايش اکنکار داراي چارچوب هاي نظري همانند ديگر اديان بزرگ نيستند.
اکنکار [3] از فرقه های نوپدیدی است که پال توئیچل [4] آن را در سال 1965 ايجاد کرد. بسیاری از تعالیم آن برگرفته از آموزه هاي رادهاسوامی هندی و به طور کلي، هندوئيسم، بوديسم و برخي ديگر از گرايش هاي عرفان هاي غربي است.
نگارنده در اين مقاله تلاش مي کند تا درباره سه رکن اساسي، يعني خداشناسي، رهبر شناسي و راه رسيدن به سعادت در اکنکار شاهد مثال هايي بياورد و در ادامه به نقد و بررسي آنان همت گمارد و در آخر نشان دهد که چرا اکنکار قادر نيست بحران معنويت دوره معاصر را پاسخ گويد.
واژگان کليدي
سوگماد، کل ليرانجان، ماهانتا، اساتيد نظام اک، سفر روح.
[1].پژوهشگر اخلاق و عرفان پژوهشكده باقرالعلوم.
[2]. New Religions Movements.
[3]. Eckankar.
[4]. Paul Twitchell.